Ekmek Kaç Kalori?

- 20:20
Ekmek, lif oranı düşük doyuruculuğu az bir yiyecektir. İşlenmiş undan yapılır ve kan şekerini yükseltir. Sofralarımızdan çoğunlukla tüketilen beyaz ekmeğin yerine tam buğday, kepek, çavdar ekmekler tercih edilmelidir.
Yemeklerde sıkça tükettiğimiz beyaz ekmek kaç kalori ve besin değerleri nelerdir? Diyette hangi ekmek tercih edilmelidir?

Son zamanlarda insanların bilinçlenmesiyle daha az tüketilen beyaz ekmek tahtını tam buğday, çavdar ve kepek ekmeğe kaptırdı. Bu ekmekler beyaz ekmeğe göre biraz daha masumdur. Özellikle kilolu kişilerin ekmek tüketimine daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Beyaz ekmeğin kalorisine bir bakalım:

BESİN DEĞERİ
300 gram 1 tam ekmek;
Karbonhidrat : 156 gr
Protein :25 gr
Yağ : 2,5 gr
760
KALORİ

Beyaz Ekmek Kaç Kalori?

300 gram olan 1 tam ekmek: 760 kalori
150 gram yarım ekmek: 380 kalori
Kalın 1 dilim beyaz ekmek: 88 kalori
İnce 1 dilim beyaz ekmek: 60 kalori
Normal 1 dilim beyaz ekmek: 72 kalori

1 tam ekmeğin 1/3'ini günlük yerseniz bu 100 grama denk gelir ve 253 kalori almış olursunuz. Beyaz ekmeğin lif oranı düşüktür. Bu nedenle ekmek ile doygunluk kısa sürer. Kan şekerini çok hızlı yükseltir. Şeker hastalığı olan kişilere beyaz ekmek diyeti verilmektedir.

1 tam ekmekte 156 gram karbonhidrat, 25 gram protein ve 2,5 gram yağ bulunmaktadır. Karbonhidrat miktarı yüksek olduğundan dolayı kilo sorunu olan kişilerin daha dikkatli tüketmesi gerekir.

Tam Buğday Ekmeği Kalorisi

Tam buğday unu ile hazırlanan bir tür ekmektir. Az dilimlerde tüketilirse diyetlerde tercih edilebilir. Beyaz ekmeğe göre daha uzun süre tok tutar. 1 dilim kepek ekmeği 80 kaloridir.

Kepek Ekmek Kaç Kalori?
Beyaz una kepek karıştırılarak elde edilen undan hazırlanan bir çeşit ekmektir. Beyaz ekmeğe göre lif oranı ve doyuruculuğu daha yüksektir. Kolesterolü, kilo sorunu, şeker hastalığı olanlara önerilmektedir. Beyaz ekmeğin kalorisine göre kalorisi daha düşüktür. 1 dilim kepek ekmek 50 kaloridir.
kaç kalori

Diğer Ekmek Çeşitleri Kaç Kalori?

Beyaz ekmek kaç kalori?

1 dilim 88 kalori

Yulaf ekmeği kaç kalori?
100 gram, 212 kalori

Buğday ekmeği (kepek) kaç kalori?
100 gram, 254 kalori

Mısır ekmeği kaç kalori?
100 gram, 227 kalori

Buğday ekmeği (beyaz) kaç kalori?
100 gram, 242 kalori

Arpa ekmeği kaç kalori?
100 gram, 198 kalori

Çavdar ekmeği ​kaç kalori?
1 dilim çavdar ekmek, 55 kalori

Kepek ekmeği kaç kalori?
100 gram, 215 kalori

Ekmek bir türlü vazgeçemediğimiz karnımız acıkınca ilk akla gelen yiyeceklerden biri olarak karşımızda duruyor. Sağlıklı bir beslenme içerisinde ise ekmeğin yeri hele de beyaz ekmeğin yeri çok az bulunuyor. Kilo sorunu olmayan ince bir beden için yediğiniz yiyeceklerin kalori değerlerini mutlaka kontrol edin. Beyaz ekmek yerine kepek, çavdar veya tam buğday ekmek tercih edin. Obezitenin bu kadar yaygınlaşmasının nedeni bilinçsizce karbonhidrat tüketimidir. Ekmekte bu karbonhidrat grubu yiyeceklerden sadece biridir. Ekmeği tamamen beslenme programından çıkarmak da çözüm değildir. Ekmeğin tüketimi sınırlandırmak daha sağlıklı olacaktır.

KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...