Lazer Epilasyonun Zararı Var mı?

- 00:10
Erkeklerde sırt ve el gibi bölgelerdeki tüyler, bayanlarda ise dudak üstü, bikini bölgesi, koltukaltı gibi bölgelerdeki tüyler çoğunlukla rahatsız edicidir. Bu tüyler sürekli temizlik gerektirdiği için insanlar zamanla lazer epilasyon yaptırmaya başlamıştır. Bu tüyler ile sürekli uğraşmak yerine birkaç seans ile kalıcı bir çözüme ulaşmak son yıllarda eskiye oranla daha cazip gelmekte ve daha çok tercih edilmektedir.
Son zamanlarda yoğun talep alan bir yöntem akıllara lazer epilasyonun zararı var mı sorusunu getirmektedir. Lazer epilasyon 1990 yılından bu yana istenmeyen tüylerin kökten lazer ışığı ile yakılması ve yok edilmesi şeklinde uygulanmaya devam edilmektedir fakat son zamanlarda eskiye oranla daha yaygın hale gelmiştir. Bu yıllar içerisinde aşırı derecede hassas ciltler haricinde lazer epilasyon ile ilgili çok ciddi şikayetler bulunmamaktadır. Gelişen teknoloji ile hem lazer epilasyon yaygınlaşmış ve kolaylaşmış hem de lazer epilasyon fiyatlarında belli bir düşüş yaşanmıştır. Bu sebeple yıllar içerisinde istenmeyen tüylerden kurtulmak için lazer epilasyon daha çok tercih edilmeye başlanmış ve müşterilerin memnuniyeti ile sonuçlanmıştır.

lazer epilasyon zararları

Lazer epilasyon yapılırken uzamakta olan kıl köklerine uygulanan lazer ışığı ile kıl köklerinin işlevinin yitirilmesi ve yeniden tüy üretememesi sağlanmaktadır. Vücudumuzdaki tüylerin tamamı aynı anda uzamamaktadır. Bu sebeple epilasyon işleminin tek seferde bitirilmesi de mümkün değildir. Ortalama 4-5 seans süren bu operasyonlar sonucunda vücuttaki istenmeyen tüyler yok edilir.

Lazer epilasyon düşünen kişilerin aklına genelde iki temel soru gelmektedir birincisi lazer epilasyonun zararı var mı diğeri ise canım çok yanar mı sorusudur. Canınızın yanması tamamen cilt tipinize ve hassasiyetinize bağlıdır. Lazer epilasyonun zararları hala araştırılmakta olsa da bir yan etkisi bulunmadığı uzmanlar tarafından açıklanmıştır. İşinde profesyonel olan biri tarafından gerçekleştirildiğinde lazer epilasyonun elbette ki bir zararı bulunmamaktadır. Lazer epilasyonun zararı var mı sorusunun akıllara gelmesi ise oldukça normaldir.
TAVSİYE YAZI
→ Lazer Lipoliz ile Selülit Tedavisi
İyi olmayan bir yerde yaptırılmış lazer sonucunda şikayetleri bulunan kişilerin söyledikleri bir şekilde kulaktan kulağa yayılmakta ve insanları bu fikirden uzaklaştırmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için işinde uzman kişiler tarafından yapılması oldukça önemlidir. Lazer epilasyon çok ciddi zararlara yol açmamaktadır.  Ancak önce ve sonrasındaki dikkatsiz davranışlarınız sebebiyle şişme, kaşıntı ve yanma gibi olumsuz etkilerle karşılaşılabilir ancak bu sorunlar da birkaç gün içerisinde kaybolmaktadır.

Lazer epilasyonun zararı var mı diye düşünürken cildinizin lazer epilasyona müsait olup olmadığını da göz önünde bulundurmalısınız. Siğil, akıntı, uçuk, egzama gibi ışığa duyarlı cilt problemleri bulunan kişiler için lazer epilasyon olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Özetlemek gerekirse lazer epilasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken hususların başında cilt tipiniz gelmektedir, bir sonraki önemli husus ise işinde uzman bir kişi tarafından işlemin gerçekleştirilmesidir.
→ Bir önceki Kışa Özel Beslenme Önerileri başlıklı yazımızda 'kışın besleme, nasıl yapılır, neler yenir, kış depresyonu, sağlıklı beslenme' hakkında bilgiler verildi.