Acı Çehre Tohumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

- 17:01
Hızlı ve sağlıklı zayıflamak isteyen kişiler çareyi bu sefer 'Acı Çehre Tohumunda' buldular. Bitkisel oluşu, yan etkisinin olmaması, İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilmesi onu daha da öne çıkarmaya yetiyor. Peki nedir bu acı çehre otu, sağlıklı mı, gerçekten zayıflatıyor mu?
Acı çehre nedir? Nasıl Kullanılır? Zayıflatır mı? Kullananların yorumları ve zararları nelerdir? Acı Çehre otu ve tohumu hakkında bilmeniz gereken bilgiler Diyet Evim'de.

Acı Çehre Tohumu Nedir?

Acı çehre akdiken ağacından elde edilen bir tohumdur. Bol güneşli ortamlarda yetişir. Yapraklı ve dikenli bir bitkidir. Sonbaharın ortalarında olgunlaşmaya başlar. Alternatif tıp dünyasına yön veren isimlerden olan İbrahim Saraçoğlu'nun yeni keşfi Acı Çehre tohumu olmuştur. Zayıflama, beslenme ve kabızlık gibi sorunların tedavisinde kesin sonuç verdiren bir bitki olarak görülmektedir.

Acı Çehre Tohumunun Faydaları

kullananlar yorumlar nasıl kullanılırBu mucize bitki bağırsakların çalışmasını düzenler. İçeriğinde 70'i aşkın farklı bitkiden öz bulunmaktadır. Hücreleri yeniler ve cildi sıkılaştırır. Bu nedenle diyet yapanlarda görülen sarkmaları engellemek için acı çehre otu çayı önerilmektedir.

Prostat ve böbrek hastaları kullanabilir, idrar söktürücüdür. Çok fazla şişkinlik ve gaz şikayeti olanların yemeklerde 15 dakika sonra 1 bardak acı çehre çayı içmesi yeterlidir. Şişkinliği azaltır. Gaz şikayetlerini azaltır.

Yemek ile beraber alınan yağların emilimini azaltarak depolanmasını önler. Yağları kilo yapan maddeleri kalın bağırsak yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Tokluk hissi oluşturarak daha az yemek yenilmesine yardımcı olur. Yeşil çaydan sonra kilo vermek amacıyla kullanılan ikinci bitkidir. Vücutta biriken yağların kolayca yakılmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır. Selülit sorununa ve kırışıklıklara karşı etkilidir.
Tavsiye Yazı
→ Çörek Otunun Faydaları

Acı Çehre Nasıl Kullanılır?

Bitki çayı hazırlar gibi suyun içine bırakılarak demlenmesi sağlanır. 5 dakika sıcak suda beklettikten sonra içilir. İki şekilde de kullanabilirsiniz. yemeklerden önce ve sonra kullanımı şöyledir:
  1. Her öğünden sonra 1 bardak içilerek kullanabilirsiniz.
  2. Öğünlerden yarım saat önce de kullananlar vardır. Bu şekilde kullanmak tokluk hissi yaşatır. Böylece fazla yemek yemenin önüne geçebilirsiniz.
Acı Çehre Tohumu Fiyatı
Piyasada bitkisel tabletleri de satılmaktadır. Bitkisel ilaç olarak satılan ürünün fiyatı 50-100 TL arasında değişmektedir. Acı çehre form çayını da bulabilirseniz. Form çayının içinde 40 adet bulunmaktadır. 15-20 TL arasında satılmaktadır.

Acı Çehre Otu Ne Kadar Zayıflatır?

Acı çehre otu kullanan kişiyi kısa sürede kilo vermeye hazırlar, zayıflatır. Hızlı bir şekilde zayıflamak isteyenler beslenme düzenine dikkat etmek şartıyla istenilen ölçülerde açı çehre kullanımı sonrasında mutlaka kilo verir. 1 ayda 10-15 kilo verdirdiğini bir çok yerde okuyabilirsiniz. Bu kadar zayıflayanlar da olmuştur. Yalnız 1 ayda 15 kilo vermek sağlıklı değildir. Egzersiz ile beraber uygulandığında 8 kiloya kadar verebilirsiniz.

Yan Etkisi Var mı?
Acı çehre otunun herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. Kullanmaya başladıktan kısa bir süre sonra etkisini gösterir ve kilo vermeye başlarsınız. Acı çehre otunu şeker hastaları, hamileler ve emziren annelerin kullanması uygun değildir. Herhangi bir ilaç tedavisinde olan kişilerde acı çehre otunun doktora danışmadan kullanmamalıdır. Acı çehre otunun yorumlarına bakıldığında hızlı zayıflattığından bazı kişilerde çarpıntı yaptığı görülmüştür.

SONUÇ
Acı çehre tohumu, otu veya çayı vücuda alındığından bir kaç saat sonra bağırsaklardan gelen seslerle beraber tuvalet ihtiyacı oluşturmaktadır. Bu bağırsakları çalıştırdığının ilk göstergesidir. Bağırsakların hızlı çalışması sıvı kaybını da tetikler. Kullananların aklına takılan ilk soru "Acaba vücuttan yağ mı sıvı mı atıyorum?" sorusu olmaktadır. Acı çehre otu kullanıldığı süre boyunca su kaybı oluşması gayet normaldir. Bu nedenle kullanım süresi boyunca bol su içilmesi gerekir. Yoksa halsiz düşürebilir. Acı çehre otunun özelliği yağ emilimini engelleyerek yağların depolanmadan vücuttan atılmasını sağlamaktır. Vücutta su ile birlikte yağlar da atılmaktadır.

Acı çehre otu tamamıyla organik bir yapıda olduğu için güven veren bir besindir. Dışarıdan satın almayı düşünüyorsanız güvenilir bir firmadan sipariş vermeye dikkat etmelisiniz. Düzenli olarak kilo vermek için doğru beslenme ve sporun şart olduğunu asla unutmayın. Hafta hafta kilo ölçümlerinizi yaparak kendinizi takip edin. Acı çehre hakkında bilimsel olarak yapılan bir araştırma bulunmadığından kullanmadan önce bir uzmandan yardım almanız tavsiye edilmektedir.
→ Bir önceki En Sağlıklı 16 Meyve ve Sebze başlıklı yazımızda 'zayıflatan yiyecekler, sağlıklı meyveler, sebzeler, faydaları, kilo verdiren besinler' hakkında bilgiler verildi.