Detoksa Başlamadan Önce Neler Bilmelisin?

- 23:15
Hızlı zayıflamak isteyenlerin yeni trendi detoks; sebze ve meyve suları ile beslenmeyi sağlayarak hızlı kilo vermek mi? Yoksa sağlıklı beslenmenin ilk basamağı mı? Detoks, vücudumuzun önemli organlarından karaciğer, böbrek ve bağırsakların temizlendiği ve yenilendiği bir beslenme sürecidir. Kısa süreli uygulanması gerekir.
Hemen uyaralım. Detoks programını herkes uygulayamaz. Sayacağım kişilerin uygulaması sonucunda ağır hasarlar meydana gelebilir.
Ameliyat olanlar, ergenlik ve büyüme çağında olanlar, hamileler ve emziren anneler, sağlık problemi olanlar, ilaç kullananlar kendileri için hazırlanmış beslenme programlarına devam etmelidirler. Bu kişilerin detoks yapması kesinlikle yasaktır.

Detoks yapmaya başlamadan önce veya sonrasında sindirilebilir yiyecekler tüketimine dikkat edilmelidir. Bu şekilde yapılan detoksların sonuçları daha başarılı oluyor. Aynı zamanda detoks süresince daha enerjik oluyorsunuz. Detoks sadece iç temizlik anlamına gelmiyor. Ruh ve zihin olarak da rahatlamanız gerekir. Bu nedenle detoks zamanı çok önemlidir. Kendinizi daha rahat hissettiğiniz ortamlarda yapılan detoks diyetleri daha başarılı sonuçlar ortaya koyuyor.

Detoks yapmaya başlamadan önce kahve içmeyi 1 hafta öncesinden bırakmalısınız. Yoksa detoks sırasında baş ağrısı yaşayabilirsiniz.

Ruhen, bedenen ve zihin rahatlamanız en güzel yolu spor yapmaktır. Spor ve egzersizler detoks yapmanın bir parçasıdır.
detoks öneriler

Detoks Yapmanın En Temel Kuralları

Detoks yapmaya karar verdiyseniz ve hem arınmak, hem de kilo vermek için detoks yapıyorsanız bu kurallara uymanız daha sağlıklı bir detoks süreci geçirmenizi sağlayacaktır. Altın öneriler sizlerle...
  • Detoks planındaki tüm öğünler gereklidir. Atmayın, ekleme yapmayın. Enerjiniz düşerse yenilemenin en kolay yolu içeceklerinize zencefil, portakal ve ananas dilimleri ekleyin.
  • Himalaya tuzu kullanın. Tuzu hemen kesmeyin. Sadece tüketimini azaltın. Şeker ise hiç kullanmayın.
  • Detoks yaparken yemeklerin nasıl pişirdiğiniz çok önemlidir. Yemeklerinize 2 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyerek pişirin. Salatalara, haşlanmış sebze üzerine keten tohumu, çörek otu yağı veya avokado ezmesi ekleyebilirsiniz.
  • Zerdeçal, kimyon, fesleğen, sarımsak, kişniş, rezene, çemen, nane detoks yaparken kullanabileceğiniz baharatlardır. Yoğurda, yemeklere ve salatalara ekleyebilirsiniz. Karanfil, tarçın, kakule, taze zencefil bitki çayınızın toksin atıcı özelliğini arttırır.
  • Her güne bardak limonlu, naneli ılık suyla başlayın. Detoksun en çok kullanılan yöntemidir. Akşamları ise yatmadan önce kekik, rezene, ıhlamur en ideal detoks çaylarıdır.
  • Su içmek detoks yapmanın vazgeçilmez bir parçasıdır. Çünkü toksinlerin dışarı atılması su ile mümkündür. Eksilen suyu yerine mutlaka koyulması gerekir, Aksi halde halsizlik yaşayabilirsiniz.
  • Alkol kullanıyorsanız alkolün vücuttan atılmasını sağlayan en etkili besin maydanozdur. Maydanoz suyu içerek alkolü vücuttan uzaklaştırabilirsiniz.
  • Tüm öğünleri yavaş yavaş sakince tüketin. Acele etmeyin. Hızlı yemek yemek kilo alma nedenlerinden biridir. Doğal ürünler tüketmeye özen gösterin.
Bu özel yazıya yorumlarınızda puan verin... :)
→ Bir önceki Yulaf Zayıflamak için Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımızda 'yulaf, faydaları, nasıl tüketilir, zayıflamak için yulaf, sağlıklı kilo verme yöntemleri' hakkında bilgiler verildi.