Kekik Neye İyi Gelir?

- 17:10
Kekik ülkemizde de bolca yetişen, mutfaklarımızda baharat olarak kullandığımız bir bitkidir. Güney Avrupa ve bizim de içinde bulunduğumuz Akdeniz ülkelerinde bolca yetişir. Yaklaşık 20 30 cm’ye kadar büyüyebilen otsu bir bitkidir. Kekik içeriğindeki vitaminler, etken maddeler, mineraller ve yüksek besin değeri ile insan sağlığına çok sayıda faydası olan bir bitkidir.
Kekik, potasyum, demir, magnezyum, selenyum, kalsiyum mineralleri açısından zengindir. Ayrıca B kompleks vitaminleri, C vitamini, A vitamini, K vitamini ve E vitamini kekikte bulunur.

Kekik yüksek besin değeri ve içeriğindeki insan sağlığına faydalı etken maddeler ve vitaminler sayesinde çok faydalı bir bitkidir.

kekik hakkında bilgiler

Kekiğin Sağlığa Faydaları

Kekiğin en bilinen faydalarından birisi tansiyon dengeleyici olmasıdır. Yüksek tansiyon ve hipertansiyon sorunu yaşayanlarca bolca kullanılması önerilir.

Hareketsizlik ve obeziteye bağlı gelişen sindirim sistemi rahatsızlıklarında oldukça faydalıdır. Kekiğin kolon kanseri ve meme kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu bilinir. Kekik tüketmenin meme kanserinin yayılma hızını düşürdüğü ortaya çıkarılmıştır.

Kekik çok sayıda faydalı uçucu yağ içeren bir besin maddesidir. Bu özelliği ile cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Kekik cildin yenilenmesini ve genç kalmasını sağlar. Kekik ve papatyanın egzamaya iyi geldiği bilinmektedir. Kekik özellikle ergenlik döneminde görülen akne sorununa karşı da etkilidir. Kekik suyu ile yüzü yıkamak aknelere karşı etkili olacaktır. Sivrisinek sokması gibi durumlarda da kekik suyu etkilidir. Sokulan yer kekik suyu ile yıkanır.

Kekik saç dökülmesini önleyici etkiye sahiptir. Saç dökülmesine karşı geliştirilen şampuanların içeriğinde kekiğin etken maddelerinden de yararlanılır.

kekiği sağlığa yararlarıYemeklerinizde bolca kekik kullanmak solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu olacaktır. Soğuk algınlığı, ateş, balgam gibi sorunlara ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı etkilidir. Bu hastalıklara yakalandığınızda bolca kekik kullanın. Solunum yolları hastalıklarını daha kolay atlatacaksınız. Bir bardak kadar sıcak suda bir miktar kekik atarak demleyin ve için. Solunum yolları sorunlarına iyi geldiğini göreceksiniz.

Kekik doğadaki en önemli demir deposu besin maddelerinden biridir. 2.8 gram kadar kekiğin vücudun ihtiyacı olan demirin yüzde 20’sini sağladığı bilinmektedir. Demir eksikliği ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Demir eksikliği sorununuz varsa, kekik bir numaralı yardımcınız olacaktır.
Tavsiye Yazı
Kekik Kaç Kalori?

Zayıflatır mı, Diyette Nasıl Kullanılır?

Kekik, sindirim sistemini düzenleyici olması nedeniyle kilo vermenizi kolaylaştırır. Ayrıca, kekik, yeşil çay gibi yağ yakıcı bir bitkidir. Kekik çayı tüketerek zayıflamanıza yardımcı olabilirsiniz. Kekik çayı vücuttaki toksinlere karşı da oldukça etkilidir. Kekik çayının toksin attırıcı etkisi bilinmektedir. Vücudu toksinlere ve zararlı serbest radikallere karşı koruyan kekik çayı bu sayede daha rahat kilo vermenizi sağlayacaktır. Kekik çayını uyguladığınız diyetlerde yardımcı bir eleman olarak kullanabilirsiniz. Yemeklerinizde bolca kekik kullanın ve kekik çayı tüketin. Kekik çayına lezzet katmak için limon ve bal kullanabilirsiniz.
→ Bir önceki Sibel Diye Biri 44 Kilo Vermiş başlıklı yazımızda 'Sibel diye biri, 44 kiloyu nasıl verdi, zayıflama hikayesi, hangi diyeti yaptı ' hakkında bilgiler verildi.