Uzmanlar En Sağlıklı 16 Meyve ve Sebzeyi Açıkladı

- 01:04
Amerika'da ünlü iki üniversitenin 24 yıl süren ortak araştırması sonunda açıklandı. 24 yıl boyunca kilo verdiren meyveler ve sebzeler üzerinde araştırmalar yapan iki üniversite zayıflatan en sağlıklı 16 meyve ve sebzeyi kamuoyuyla paylaştı. Araştırma sonucuna göre yüksek miktarda flavonoid içeren besinler mevcut kiloyu koruyor, zayıflamaya da yardımcı oluyor.
ABD'de yaşayan 125 bin kişinin beslenme düzenleri incelendi. Günlük meyve ve sebze tüketen kişilerin daha sağlıklı yaşadıkları, kilo kontrolünü daha iyi yaptıkları ve kilo vermede daha başarılı oldukları anlaşıldı.
zayıflatan yiyecekler

Araştırma 2 grup üzerinden yürütüldü. Meyve ve sebze bakımında zengin beslenme listeleri uygulayan kişilerin daha sağlıklı bir yaşam sürdükleri, kilolarını korudukları ve kilo vermede başarılı oldukları gözlemlendi. Meyve ve sebzeleri inceleyen bilim adamları flavonoid mucizesine şahit oldu. İşte zayıflatan en fazla flavonoid içeren en sağlıklı meyve ve sebzeler:

Kilo Verdiren 14 Meyve Nelerdir?

1- Ahududu

2- Yaban mersini

3- Böğürtlen

4- Çilek

5- Kuş üzümü

6- Kiraz

7- Üzüm

8- Erik

9- Turp

10- Çay

11- Kakao

12- Armut

13- Elma

14- Narenciyeler

15- Soğan

16- Biber

FLAVONOİD NEDİR?

Flavonoidler, vücudumuzda bulunan serbest radikallerin zararlarına karşı gelen güçlü bir antioksidandır. Sigara, güneşin zararlı etkileri, kirli hava gibi nedenlerden dolayı cildimizde de bozulmalar olur. Bu durum erken yaşlanmaya neden olur. Flavonoidler cilt sağlığına iyi gelir. Kilo vermenin ve cildi güzelleştirmenin etkili yollarından biri de bol bol flavonoid içeren besinler tüketmektir.

Flavonoidler aynı zamanda iltihabı önler. Cildin tahrip olmasını ve erken yaşlanmayı engeller. Ispanak, pancar, enginar, yeşil biber, kara lahana, kırmızı biber flavonoid bakımından zengindir.

SONUÇ

Meyve ve sebzelerin vücut sistemini daha sağlıklı çalışmasını sağlayan vitaminlere ve besin değerlerine sahiptir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan etken maddelerin bizlere bir çok faydası bulunmaktadır. Flavonoid etken maddesi en önemlisi antioksidandır ve bağışıklığı güçlendirir. Bizi bir çok hastalığa karşı korur. Vücut sistemleri güçlü olan kişilerin kilo vermesi daha kolay olur. Metabolizma daha hızlı çalışır.

Flavonoid içeren yiyecekleri öğünlere eklemek sağlıklı beslenme adına güzel bir adım olacaktır. Meyve tüketimi konusunda farklı görüşlerde yok değil. Prof. Dr. Canan Karatay ise sık sık meyvedeki şekerin zararlı olduğunu söylüyor. Karar sizin!
→ Bir önceki Tarçın Zayıflatır mı? başlıklı yazımızda 'tarçın zayıflatır mı, sağlıklı mı, yemeklerde nasıl kullanılır, tarçın ile zayıflama' hakkında bilgiler verildi.