Zerdeçal Kürü İle Zayıflama

- 00:54
Zerdeçal Hindistan kökenli çok yıllık bir bitkidir. Hint safranı olarak da bilinir. Zerdeçal tohumları parlak sarı renktedir. Bu tohumlar öğütülerek yemeklerde baharat olarak kullanılırlar. Zerdeçal geleneksel Hint tıbbında yüzlerce yıldır kullanılmaktadır.
Tohum kökenli bitkiler ve baharatlar gibi zerdeçal da insan sağlığı açısından çok faydalı etken maddelere sahiptir. Zerdeçal ilaç yapımında da kullanılan bir bitkidir. Sağlığa faydaları saymakla bitmez. Zerdeçal, zencefil, tarçın ve yoğurt kürü ile zayıflamaya geçmeden önce;  Zerdeçal nelere iyi gelir bir bakalım.
zerdeçal neye iyi gelir

KANSER
Zerdeçal üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar bu bitkinin kanser hücrelerine karşı etkin koruma sağladığını göstermiştir. Özellikle kolon kanseri, meme kanseri ve prostat kanseri türlerine karşı etkilidir. Bu kanser türlerinin ilerlemesini yavaşlatmakta etkilidir. En etkili doğal silahlardan biridir. Doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.
Zerdeçalın içeriğinde bulunan antioksidanlar vücutta bulunan ve kansere neden olan serbest radikallere karşı savaşır. Eklem ağrılarına ve romatizma ağrılarına karşı zerdeçal önerilmektedir.

ŞEKER HASTALIĞI
Zerdeçal şeker hastalığına karşı da doğal bir koruyucudur. En çok görülen diyabet tipi olan tip 2 diyabetin başlangıcını engeller. Doğal bir insülin kaynağı olduğu için orta seviye şeker hastalarında tedavi edici etkisi vardır.

BAĞIŞIKLIK
Zerdeçal içeriğinde bulunan lipopolisakkaritler doğal bağışıklık güçlendirici maddelerdir. Bu madde vücutta bulunan zararlı bakterilere ve iltihaplanmalara karşı doğal antibiyotik görevi görür. Grip ya da kırgınlık gibi rahatsızlıklarınız varsa ılık bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal toz karıştırarak tüketin. Bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

İLTİHAP ÖNLEYİCİ
Zerdeçal doğanın bizlere sunduğu en etkili antiseptik ve antibakteriyel besin maddelerinden biridir. Çok etkili bir dezenfekte aracıdır. Kesik, yanık, iltihaplı dokular gibi yerlerin üzerine zerdeçal tozu dökmek bu yerlerin mikrop kapmasını önleyeceği gibi daha hızlı iyileşmesini de sağlar.

SİNDİRİM SİSTEMİ
Zerdeçalın en etkili olduğu vücut sistemi sindirim sistemidir. Özellikle pankreas üzerinde mucizevi etkileri vardır. Sindirim sistemini düzenler ve gaz oluşumunu engeller. 

Zerdeçalın beyne giden oksijen miktarını arttırmada da faydası olduğu bilinmektedir. Alzheimer gibi hastalığı olanlara bol zerdeçal tüketmesi tavsiye edilir.
Tavsiye Yazı
→ Tarçın Zayıflatır mı?
Mide ülseri ve safra kesesi hastalıkları olanlar zerdeçal kullanırken dikkatli olmalıdır. Zerdeçal içeriğinde bulunan bazı maddeler mide asidini çoğaltıcı etkiye sahiptir. Mide ve safra kesesi rahatsızlıklarına sahip olanlar zerdeçal kullanımından olumsuz etkilenebilir. Bu gibi rahatsızlıklarınız varsa doktorunuza danışarak uygun miktarda tüketin. Azı karar çoğu zarar şiarı, aklınızda bulunsun.

Zerdeçal ile Zayıflama

Sindirim sistemine faydalı her besin maddesi gibi zerdeçalın zayıflama üzerinde olumlu etkileri vardır. Zerdeçal ideal vücut ağırlığına ulaşmanıza yardım eder. Fazla kiloları olanlar zerdeçal kullanarak daha rahat zayıflama imkanına sahip olabilirler. Zerdeçal, zencefil, tarçın ve yoğurt ile zayıflayan bir çok kişinin yorumlarını okuduğunuzu düşünüyorum. Bu kürü yapanlar zerdeçalın zayıflama üzerine etkisini daha iyi görmüşlerdir.

Zerdeçal, Zencefil, Tarçın ve Yoğurt Kürü
Malzemeler
  • 4-5 yemek kaşığı yağsız yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
Hazırlanışı: Yağsız yoğurt, üzerine koyduğumuz diğer malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. İsteğe göre zeytinyağı ve tarçın'ı isteğe göre eklenebilir. Zerdeçal ve zencefil mutlaka olmalıdır. 1 porsiyonluk malzemedir.

Kullanımı: 2 hafta boyunca haftada 3 gün yemeklerden 1 saat önce aç karnına tüketin. 1 hafta daha devam edebilirsiniz. Ben uzun süreli kürleri pek tavsiye etmiyorum. 1-2 hafta ara verdikten sonra tekrar devam edebilirsiniz.
Yediklerinize dikkat ederek ve spor ile destekleyerek bu kısa sürede hızlı kilo verebilirsiniz.

Zerdeçal Zencefil Tarçın ve Yoğurt kürü yaptıysanız veya yapmayı düşünüyorsanız aşağıdaki yorumları okuyabilir, siz de yorum yazabilirsiniz...
→ Bir önceki Çörek Otu Yağı Nasıl Kullanılır? başlıklı yazımızda 'çörek otu yağı, nasıl kullanılır, zayıflatır mı, diyette kullanılır mı, çörek otu' hakkında bilgiler verildi.