İşte Supplement Gerçeği

- 22:54
Fitness veya spor yapıyorsanız supplement adını mutlaka duymuşsunuzdur. Kullanmayı düşünenleri hep aynı sorular meşgul eder. "Hangi supplementi kullanmalıyım?" ve "Neden supplement kullanmalıyım?" soruları en çok sorulan iki sorudur. Diyet Evim Supplement gerçeğini sizler için araştırdı. Önerileri, tavsiyeleri uygulayarak, spor yaparken yaşadığınız sorunlardan kurtulun.

 Antrenman yaparken gerekli olan besinlerin tüketiminin yanı sıra whey protein ve ek takviyeler alınması gerekir. Buna rağmen antrenman sırasında güçsüz kalınıyorsa daha farklı besin gruplarına ihtiyacınız var demektir.
kullanımı, tavsiyeleri, önerileri

Supplement Önerileri

1- Balık Yağı
Günde 1 veya 2 kapsül balık yağı kullanmak ruh halini düzeltir. Omega 3 besin takviyesi iltihabı azaltır, kilonuzu sabit kalmasını sağlar. Cansız saçların güçlenmesi açısından da önemlidir. Eklemleri daha güçlü olmasına yardımcı olur.

2- Keten Tohumu
Aktarlarda toz olarak da bulabileceğiniz keten tohumunu içeceklerinize, yoğurdunuza katabilirsiniz. Yaptığınız kurabiyelere, yaptığınız yemeklere keten tohumu katarak yemeklerin besleyicilik özelliğini arttırabilirsiniz. Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketebilirsiniz.

3- Multi Vitamin
Gmo içermeyen organik multi vitaminler daha sağlıklıdır. İyi bir multi vitamin size ihtiyacınız olan bir çok şeyi verecektir.

4- İyot
Günlük tüketilen tuzun içerisinde iyot bulunmaktadır. Tiroit hormonunun sağlıklı çalışabilmesini sağlar. Kadınlar da tiroit rahatsızlıkları daha fazla görülebiliyor. Yemekleri tuzsuz yapmak yerine iyotlu az tuzlu yapmak daha sağlıklı bir seçenektir.

5- Vitamin D-3
D Vitamini eksikliğinde kemik yapısında bozulmalar yaşanabilir. Sağlıklı spor hayatı yaşamak için supplement olarak Vitamin D-3 tercih edebilirsiniz.

6- Probiyotikler
Bağırsaklarda bulunan yararlı bakteri probiyotikler yağların yakılmasına yardımcı olur. Lactobacillus içeren probiyotikler daha yararlıdır. Gaz, kabızlık sorunu yaşıyorsanız kullanabilirsiniz.

7- Magnezyum Glycinate
Yapılan araştırmalarda bu mineralin kadınlarda eksik olduğu görülmüştür. Bu vitamini alanların daha rahat uyuduğu, spordan sonra kasları daha iyi dinlendirdiği gözlemlenmiştir.

Supllement tavsiyelerini uygulamadan önce doktorunuza danışın. Bilgi alarak uygulamanız daha isabetli olacaktır. Bu bilgileri karşılaştırma yapmak amacıyla kullanabilirsiniz. Herkese sağlıklı, güçlü, ağrısız sporlar diliyorum.
→ Bir önceki Pinner Test Nedir? başlıklı yazımızda 'pinner test, nedir, nasıl yapılır, kimler pinner yaptırdı, hangi ünlüler paylaştı ' hakkında bilgiler verildi.