Kısır Kaç Kaloridir?

- 00:17
Misafir günlerinin vazgeçilmez lezzeti, hoş bir sohbetin eşlikçisi kısır kaç kalori içeriyor biliyor musunuz? Kısır aslında hoş bir garnitürdür. Ancak çok sevildiği için ana yemek olarak da sofralarda bulunur. Kısır yapımı oldukça kolay bir yemektir. Bulgur sıcak suda bekletildikten sonra salça, marul, maydanoz gibi malzemelerle karıştırılarak yenir.
Kısır bulguru suda beklettikten sonra çeşitli malzemelerin karıştırılmasıyla yapılır. 3 kaşık kısır 1 dilim ekmek kadar kalori içermektedir.

Besin Değerleri
100 gram kısır:
Karbonhidrat : 55 gr
Protein : 9 gr
Yağ : 7,5 gr
Lif : 9 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 470 mg
Kalsiyum: 75 mg
A Vitamini: 220 mg
C Vitamini:23 mg
Demir: 5 mg
336
KALORİ


Kısır Kaç Kaloridir?

kaç kalori
Orta boy bir porsiyon kısır 60 gram kadardır. Bu 60 gram kısır 202 kalori yapar. Yani kısırın 100 gramı 336 kaloridir. Kalori miktarı fazla değildir. Ortalama kaloriye sahip yiyeceklerden biridir. Ana maddesi bulgur sayesinde, kararında yendiğinde sindirim sistemini çalıştırır. Aşırı tüketimde hem kilo yapar hem de tam tersine olarak sindirim sistemine zararları dokunur.

Kısır Kilo Yapar mı?

Kısırın ana maddesi bulgurdur. Bulgurun yanında maydanoz, salça, marul gibi sağlıklı yiyeceklerle tüketilir. Kısır kalori miktarı fazla olmayan bir besindir. Aşırıya kaçmadıktan sonra kilo yapmaz. Aksine bağırsakların çalışmasını sağlayarak, sindirim sistemini destekler. Kısırdaki sebze miktarını arttırdıkça kısırın kalorisi düşer. Kısırın yağ miktarı da kalori değerini etkiler. Kilo kaygısı olanlar kısırı mümkün olduğunca az yağlı ve çok sebzeli olarak tüketmelidir. Kısır bir porsiyonu 200 kalori civarındadır. Bu oran göz önünde tutularak kısır tüketimi yapılmalıdır. Aşırı tüketim, aşırı kalori alımı anlamına gelir bu da fazla kilo ve yağ olarak vücutta birikir.

Kısırın Faydaları

Kısır bulgur tüketmenin en sağlıklı yönlerinden biridir. Çünkü salça ve sebze ile birlikte yenir. Bu sayede bulgurun vücuda daha faydalı olması sağlanır. Kısır aşırı tüketilmediğinde fazla kiloya neden olmayacağı gibi, tam tersine bağırsakları çalıştırarak kilo kaybını kolaylaştırır. Kısır sindirim sistemi sağlığı için ideal bir yemektir. Kısır önemli miktarda potasyum, A vitamini, C vitamini, demir, kalsiyum ve sodyum içerir. Bu açılardan da besleyici bir besindir.

Aşırıya kaçmadan makul ölçülerde kısır tüketebilirsiniz. Kısırın kilo yapacağından korkmanıza gerek yok. Aşırıya kaçmamak koşulu ile diyetlerinizde de kullanabilirsiniz. Kısır kilo almadan korkmadan makul ölçüde tüketebileceğiniz hoş bir garnitürdür.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...