Peynir Çeşitleri Kaç Kalori?

- 22:59
Peynir, bin bir çeşidiyle sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceğidir. Binlerce türü ile dünyanın her ülkesinde üretilir. Hemen her ülkenin kendine has onlarca peynir türü vardır. Bir süt oranı olan peynir besleyici değeri ile de oldukça önemli bir besindir. Bütün süt ürünlerinde olduğu gibi peynirde de bolca D vitamini ve kalsiyum minerali bulunur.

Binlerce çeşidi olan peynirin ülkemizde en sık tüketilen türlerinin kalori miktarlarını sizler için araştırdık. Diyetlerinizde bu kalori oranlarını dikkate alabilirsiniz.

peynir çeşitlerinin kalori miktarları

Hangi Peynir Kaç Kalori?

Diyetlerde tüketilmesi önerilen peynir miktarı kibrit kutusu ölçüsü ile verilir. Bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir 30 – 35 gram kadar olur. Biz de kalori verilerini buna göre veriyoruz. Bir kibrit kutusu kadar yani 35 gram peynirin kalori miktarlarını aşağıda bulabilirsiniz.

· Yağsız beyaz peynir: 54 kalori

· Tam yağlı beyaz peynir: 124 kalori

· Gravyer peyniri: 115 kalori

· Keçi peyniri: 59 kalori

· Parmesan peyniri: 136 kalori

· Taze kaşar: 106 kalori

· Eski kaşar: 127 kalori

· Mozarella: 90 kalori

· Süzme peynir: 29 kalori

· Krem peynir: 113 kalori

· Lor peyniri: 27 kalori

· Erzincan tulumu: 109 kalori

· Edirne peyniri: 70 kalori

· Urfa peyniri: 94 kalori

· Çökelek: 65 kalori

Yukarıdaki değerler bir kibrit kutusu yani 30 – 35 gramlık peynirin yaklaşık kalori değerleridir. Buna göre 100 gram tam yağlı beyaz peynir 260 kalori, light beyaz peynir 179 kalori, tam yağlı taze kaşar 353 kalori, light taze kaşar 259 kalori değerlerindedir.

Peynirin Faydaları

Bir süt ürünü olan peynir sağlıklı yaşamın kaynaklarından biridir. İçeriğindeki yüksek D vitamini oranı ve kalsiyum oranı ile iskelet sistemini güçlendirir. Kemik erimesine karşı etkilidir. Diş sağlığı için faydalıdır. Kemik erimesine ve kemik rahatsızlıklarına karşı önleyici görev görür. Özellikle gebelik döneminde çocuk gelişimi ve anne sağlığı için bolca D vitaminine ve kalsiyuma ihtiyaç vardır. Peynir ve diğer süt ürünleri oldukça yardımcıdır.

Araştırmalar peynirin migrene de iyi geldiğini ortaya koymuştur. Kalsiyum migren ağrılarını azaltır. Peynir de yüksek kalsiyum içeriği sayesinde etkili olur. Peynirin sinir sistemi üzerinde ve uyku problemleri üzerinde de olumlu etkileri olduğu ispatlanmıştır. Sağlıklı bir yaşam için peyniri sofranızdan eksik etmeyin.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...