Split Squat Hareketi Nasıl Yapılır?

- 22:52
Squat hareketlerinden daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bugün sizlere klasik squat hareketine alternatif olarak yapabileceğiniz ve daha kolay olan bir egzersizden bahsedeceğim. Squat hareketini yaparken zorlananlar için bu hareket oldukça iyi olacaktır. Orijinal squat hareketi bir çok antrenmanlarımızda yerini almıştır. Kalça kaslarını çalıştırır, basen bölgelerinin sıkılaşmasını sağlar.
Split squat hareketi de kalça kaslarını çalıştırırken aynı zamanda vücuda esneklik kazandıran bir harekettir. Denge sağlama ve duruşu düzeltmek için etkilidir. Squat hareketinin tekniği zor gelenlerin kolayca yapabileceği bir harekettir. Dengenizi bulmak, duruşunuzu düzeltmek için 1-2 hafta kadar uygulamanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda yağ yaktıran, incelten bir egzersiz olduğunu söylemeliyim.

Split Squat Nasıl Yapılır?

İlk uygulamanızda hatalarınız olabilir. Pratik yapıldıkça daha iyi yapacağınızı unutmayın. Split squat hareketinden sonra bir ileri aşaması olan split squat jumps hareketinden bahsedeceğiz.

squat nasıl yapılır

Çok yüksek olmayan yüksekliğe sırtınızı dönün. İlk uygulamanızda ellerinize ağırlık almayabilirsiniz. Sonraki uygulamalarda ağırlık ile çalışabilirsiniz. Sağ arka ayağınızı arkada duran yüksekliğe kaldırın. Bu bir sandalye, koltuk, kutu olabilir. Diğer ayağınızı dizden kırarak ileri doğru bir hamle yapın. Arkadaki dizinizi yere doğru uzatın. Yükselerek başlangıç pozisyonunuza geri dönün.

egzersizler

Bu hareketi 8 kere yaparak 3 set tekrarlayın. Daha sonra ayak değişimi yaparak hareketi tekrarlayın.
1 hafta sonunda sıkı kalçalara merhaba diyeceksiniz.

egzersizler

Split squat jumps hareketi ise aynı harekete zıplama hareketi eklenmesiyle yapılır. Bu harekette arkada bir nesne koymanıza gerek yoktur. Düz bir yerde rahatlıkla yapabilirsiniz.
Ön ayağınızı ileri atın, Dizlerinizi öne doğru bükerek arka dizinizi yere değdirin. Sonra başlangıç pozisyonuna dönerken olduğunuz yerde zıplayın.
Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...