B17 Vitamini Nelerde Bulunur?

- 20:25
Kanserle mücadelenin en etkili yöntemleri arasında yer alan B17 vitamini, kanserli hücrelerin yayılmasını engellediği ve hücreleri yok ettiği konusu gündemde ki haberlerden düşmüyor. Peki bu vitamin gerçekten bu kadar etkili mi, şimdi hep birlikte buna açıklık getirelim.
B demek suda eriyen bir vitamin olduğunu 17 sayısı ise B grubu vitaminlerinin 17. Sırasında olduğunu anlatmaktadır. Yeni olarak bulunan ve kanserli hücreleri onardığı bilinen bu vitamin, aynı zamanda kayısı çekirdeği içinde bol miktarda bulunmaktadır. Ayrıca bilim insanları kansere yakalanması sebebini bu vitaminin eksikliğinden kaynaklandığını belirtmektedir. Bunun için araştırmalar son hızda devam ediyor. B17 vitaminin bulunduğu meyveler ve sebzelerde zehirlenmeye neden olan siyanür maddesi olduğu için dikkatli kullanmak gerekir. Özellikle kayısı ve şeftali çekirdeğinde bol miktarda olan B17 vitamini, doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Dünya üzerindeki doktorları ikiye ayıran bu buluş ile doktorların bir kısmı tedavi ettiğini savunuyor, diğer grup doktorlar ise tedavi etmediğini sadece belli süre rahatlık verdiğini savunmaktadır. Bu konu üzerindeki çalışmalar sürekli olarak tekrar edilip kesin sonuca doğru gitmektedir.

b17 vitamini
Kanserle mücadele konusunda, hücreleri onaran B17 vitamini, ne yazık ki tedavisi mümkün olmayan kansere şifa oluyor. Kansere yenik düşen kişilerin çok olması, kansere yeni yakalanan kişilerin umutsuz şekilde olmasına neden oluyor. Oysaki moral ve motivasyon artışı ile birlikte belli başlı vitaminlerin vücuda alınması bu sinsi hastalığı yavaş yavaş yok ediyor. B17 vitaminin faydaları bu hastalık vücuttan uzaklaştırılıyor ve kişi istediği sağlığına kavuşabiliyor. Sadece kanser değil diğer birçok hastalığında yenilmesine zemin hazırlayan bu vitamin halk arasında anti kanser olarak da biliniyor. Kuru yemişler de ve taze sebze ve meyvelerin çekirdeklerinde bolca bulunarak, dikkatli kullanılması gerekmektedir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik olarak vücuda alınan vitamin, gerekli güçlendirmeyi yaparak kişinin daha sağlıklı olmasına olanak sağlıyor. Aşağıda tek tek B17 vitaminin içeren besinleri sıraladık.

Buğday şırası: Güçlü bir B17 vitaminini içeren besindir. Eskiden atalarımız bu besin ile birçok hastalığa karşı korunuyorlardı.

Kayısı ve şeftali çekirdeği: Bu iki meyvenin de çekirdeği güçlü bir vitamin deposuna sahiptir. Zehirlenme riskiniz olabilir dikkat edin.

Elma çekirdeği: Elma çekirdeğinin içinde bulunan bu vitamin ile sizlerde sinsi hastalığınızı yenebilirsiniz.

Yukarıdaki meyvelerin çekirdeklerinde bol miktarda olduğu için onları baş sıraya aldık bunlardan başka kabuklu kuru yemişlerde, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, kabak çekirdeği, acı badem, erik çekirdeği, bezelye, börülce, nohut gibi birçok meyve ve sebzelerde bulunmaktadır. Bu vitaminin zararlarını göz ardı etmemek gerekmektedir. Bunun için bir doktor gözetiminde veya bilinçli olarak bu yiyecekleri uygun miktarda tüketmelisiniz. Ayrıca bu B17 vitaminin kanser ile mücadelesi konusunda kesinlikle doktorunuz ile ortak hareket etmelisiniz. Çünkü kendi başınıza yapacağınız bir şey tedaviyi olumsuz şekilde etkileyebilir.
→ Bir önceki Ayça Kaya Yoğurt Diyeti Listesi başlıklı yazımızda 'diyet listesi, ayça kaya, yoğurt diyeti, kilo verme' hakkında bilgiler verildi.