Karpuz Kaç Kalori?

- 23:22
Karpuz lif içeriği düşük bir meyvedir. A, C vitamini, potasyum mineralleri bol miktarda bulunur. Diyet yapan kişilerin tüketirken çok dikkat etmesi gereken bir besindir. Kalorisinin büyük bir çoğunluğu karbonhidrattan alır. Şeker oranı yüksek olduğundan kan şekerini de fazla yükseltebilir.
Kalorinin sözlük tanımına baktığımızda fen ve mühendislik alanında ısı miktarını ifade eden kalori 1 gram suyun ısısını 1 derece yükseltebilmek için gereken enerjiye karşılık gelir. Gıda ve beslenme alanı için ise yiyeceklerin kalori değerini ifade etmek için kilo kalori terimi kullanılır. Ancak kilo kelimesi ekseriyette atılarak sadece kalori ifadesi kullanılır.

Besin Değerleri
100 gram karpuz:
Karbonhidrat : 8 gr
Protein : 0.6 gr
Yağ : 0.15 gr
Lif : 0.4 gr
Kolesterol: 0
Potasyum: 120 mg
Kalsiyum: 7 mg
A Vitamini: 569 mg
C Vitamini: 8.1 mg
Demir: 0.24 mg
30
KALORİ


Vücudun kalori gereksinimi kişinin fiziksel özelliklerine, çalıştığı iş temposuna, sağlık durumuna, hatta yaşadığı yerin iklim koşullarına bile bağlıdır. Örneğin yaklaşık 50 kiloluk bir insanın tam dinlenme ile geçirdiği bir günde 1520 kaloriye ihtiyacı vardır.
Tavsiye Yazı
Karpuzlu Detoks İçecek Tarifi
  • 1 ince dilim karpuz: 15 kalori
  • 1 kalın dilim karpuz: 30 kalori
  • 100 gram karpuz: 30 kalori

Besin Değeri

kaç kalori
Peki, bir dilim karpuzda kaç kalori vardır? Karpuz A, vitamini, B vitamini, B12 vitamini bakımından oldukça zengin potasyum minareli yüksek lif içeriği düşük bir yiyecektir ve kilo aldırmaz. Yine de karpuz tüketimine dikkat edilmelidir. Çünkü kalorisinin büyük bir miktarı içerisinde bulunan karbonhidrattan gelmekte ve karpuzun fazla tüketiminde vücuda yüklenen şeker oranı artacağı için kan şekerinde dengesizlikler yaratabilmektedir. Karpuzun kalori değerini rakamla ifade etmek gerekirse; 1 kase dilimlenmiş karpuz (yaklaşık 150 gram) yaklaşık 50 kaloridir ve bu 1 dilim ekmekte olandan daha az kalori içerdiği anlamına gelir. Aynı miktarda karpuz günlük C vitamini ihtiyacının %20’sini karşılar.

Kalori besinlerin içinde bulunan ve vücudumuz kullanabileceği enerji miktarıdır. Nefes almakta dahil olmak üzere yaptığımız her işte enerjiye ihtiyaç duyarız ve bu ihtiyacımızı besinlerden karşılarız. Uzmanların 1 kalori dediği değer aslında bilimsel olarak 1.000 kalori yani 1 kilo kaloridir. Kalori terimini somut olarak bir telefonun ihtiyacı olan şarja bir arabanın ihtiyacı olan benzine benzetebiliriz.
KAÇ KALORİ?
Yiyecek sorgula...