Avokado Yağının Faydaları

- 22:18
Avokado bizim ülkemizde de yetiştirilse bile meyve tabaklarınızın vazgeçilmez meyvelerinden biridir demek pek mümkün değildir. Yine de kimi zaman marketlerde karşınıza çıkabilir ya da dışarıda yenilen bir salatada bulunabilir. Ne tatlı ne de ekşi bir tadı var ise de avokado meyve olarak olmasa da avokado yağı olarak faydaları anlamında son derece fayda içeren bir yapıdadır.
Meyve olarak çok lezzetli olmasa da A, D, E vitamini bakımından bol olması ve de potasyum, protein, doymamış yağ ve daha nice zengin minerali bünyesinde bulundurur.

yiyeceklerin faydaları

Piyasada satılım durumu olan avokado yağlarından masaj, saç ve de cilt bakımı açısından fayda elde etmek mümkün olacaktır. Ne kadar saf, doğal ve kaliteli ürün kullanılıyor ise o derece büyük oranlarda fayda sağlamak mümkün olur. Avokado yağı sebze yağı olarak taşıyıcı bir ürün olsa da aslında bir meyvedir.

Avokado yağının faydalarını daha iyi görebilmek için özellikle masaj olarak kullanılan değil de salatalarda kullanılan yağ tüketimleri daha uygun bir yapıda olacaktır.

Cilt Sağlık ve Güzelliği İçin

A, E ve de D vitamin katkısı ile cildin tamamen yenilenme durumunu sağlar. A ve de E vitaminleri ile antibakteriyel ve de iltihap giderici etkileri oldukça fazla olarak gözükmektedir. Bu vitaminlerin yardımı ile yara ve kesiklerin daha hızlı bir şekilde iyileşme durumları gözlenir. Yara izleri, akne oluşumu ve deri iltihabı önlenmiş olur.

Bu vitaminlerin en önemli özelliklerinden biri de güneşe karşı doğal koruyucu olmalarıdır. Avokadoyu beslenmeye katmak ya da cilde masaj yapmak ile yaşlılık lekelerinden kurtulmuş olunur ve cilt daha genç bir görünüme kavuşmuş olur. A ve D vitaminleri yardımı ile kolajen adı verilen madde ile cilt beslenmiş olur.

Cilt Nemlendirme

Avokado yağının cilt nemlendirme özelliği vardır. Özellikle kozmetik sektöründe nemlendirici ürünlerde bolca kullanımı yapılır. Doğal bir cilt nemlendirici gibi günlük olarak kullanılır. Kuru ciltler için kesinlikle önerilir. Çünkü cildin en derinine kadar temasa eder ve de nemlenme sağlar.

Egzema hastaları kaşınma ve kuruluğa karşı avokado yağı kullanmalıdır. B 12 vitamini ile sedef hastaları için de kesinlikle önerilir.

Nasıl Kullanılır?

Avokado yağını zeytin yağı ile karıştırarak günlük bir nemlendirici gibi kullanmak mümkündür. Karışıma güzel koku katmak için de bir damla lavanta ya da yasemin esansiyel yağı damlatımı yapılabilir.

Göz altına uygulama yolu ile de göz altı kremi gibi kullanılır. Ev yapımı olarak kullanılan her hangi bir ev maskesine bir damla avokado yağı damlatmak fayda gösterecektir. Düzenli olarak kullanım yapıldığında ciltte bulunan kızarıklıklar tamamı ile yok olmuş olacaktır. Göz altı ve de çevresi tamamen nemlenir, cilt esneklik kazanır ve ince çizgilere karşı inanılmaz bir koruma durumu olur.
Tavsiye Yazı
3 Günde Arınma Programı

Avokado Yağının Diğer Faydaları

  • Ağız yaralarında, diş eti iltihaplarını iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Dışarıda satılan gargara ilaçlarının bir çoğunda avokado yağını görmek mümkündür.
  • Yapılan araştırmalar avokado yağının zeytinyağ kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Kalp ve damar hastalıkları üzerinde etkili olduğu sonucuna varılmıştır.
  • Avokado yağı iyi kolesterol düzeyini arttır, kalp hastalıklarına neden olan kötü kolesterolü düşürmektedir.
  • Avokado yağının içeriğinde bulunan E vitamini koroner kalp sağlığı riskini azaltmaktadır.
  • Hava kirliliğine karşı saç ve cildi koruyan lesitin maddesi en iyi avokado yağında bulunmaktadır. Yumuşatıcı ve nemlendirici etkisi cilde ve saça canlılık katar.
→ Bir önceki Yeşil Çay Maden Suyu Limon Kürü başlıklı yazımızda 'yeşil çay, limon, maden suyu, zayıflama kürü, nasıl yapılır, 5 kilo' hakkında bilgiler verildi.