Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

- 22:30
Sağlık açısından en faydalı yağ olarak tüketilen besin grubu içinde kuşkusuz ilk akla gelen badem yağı olacaktır.

Badem Yağı Faydaları

Badem yağının faydaları kısmını ele aldığımızda özellikle saç ve cilt sağlığı açısından inanılmaz derecede faydalar elde ederiz. Özellikle bu yüzdendir ki kozmetik ürünlerinde çok yaygın bir şekilde yağın kullanımı mevcuttur. A ve K vitaminlerinden yüksek derecede içerimi mevcut olan badem yağı kendisini sağlık açısından çok önemli kılmaktadır. Bu vitaminler dışında ayrıca farklı miktarda yağlar ve de önemli ölçülerde protein de içerir.,

badem yağı

Sağlığa Faydaları

Cilt sağlığı bakımından faydalarını el alırsak; badem yağı çok aşırı miktarda aromaterapi uçuğu yağlar içerir ve de bu yağlar cilt bakım ürünlerinde oldukça yoğun miktarlarda bulunur. Ayrıca bu yağ tipleri bebeklerin cilt bakım ürünlerinde de bol miktarda kullanılır.

Cilt sağlığı açısından en iyi olan A ve B vitaminleri badem yağında mevcuttur. Bu sayede bütün cilt türleri için fayda sağlamış olur. Cildin nemlenmesine yardımcı olan badem yağı ciltlerde bulunan iltihabı giderir ve de tahrişi yok eder.

Kuru ciltlerin daha çok nemlenmesini sağlar ve de böylece daha pürüzsüz ve daha yumuşak bir cilt yapısına ulaşmayı sağlar. Ayrıca bunun yanında dudaktaki çatlakların son bulmasını sağlar ve de cilt döküntülerinin mümkün olduğu kadar önüne geçmiş olur.

Badem Yağının Saça Faydaları

Badem yağı E vitamini açısından zengin olduğu için saçlara uygulanan badem yağı maskeleri saçları canlandırır. Koparak dökülmenin önüne geçer. Saçların daha sağlıklı, hacimli, ışıltılı ve parlak olması için haftada 2 defa saçlara badem yağı ile masaj yapın.

Badem Yağının Kullanımı

Yatmaya geçmeden önce göz altında bulunan kararmış kısımlara badem yağı sürülmesi kararmaların ortadan kalkmasını sağlar. Böylece taze ve parıltılı bir cilt sahibi olmuş olursunuz. Ayrıca bu şekilde badem yağı sayesinde cildin erken yaşlanması mümkün olduğu kadar önlenmiş olur.

Bir diğer faydalı yanı ise yağlanmadan kaynaklanan sorunları ve de ölü hücreleri temizleme durumu badem yağı sayesinde mümkün olacaktır.

Bir miktar badem yağına biraz limon suyu katılmak üzere 30 dakika kadar bir süre ile masaj yapar gibi cilde uygulama ile cildin temizlenmesi ve de gözeneklerin ortada var olması ve açılması sağlanmış olur.

Bunun yanında badem yağı özellikle sedef ve de egzama hastalarına çok iyi gelir. Cilt iltihap durumlarına, kaşıntı durumlarına, kızarıklık durumlarına karşı bire birdir. Özellikle lavanta yağı ile karıştırma yolu ile cilde uygulandığı zaman çok fayda sağlar.

Badem Yağının Sağlığa Zararları

Badem yağının zararları ele alınırsa özellikle gebelik döneminde fazla tüketilmesinin zarar teşkil edebilme durumu olabilmektedir. Böyle dönemlerde az tüketilme durumu daha iyi olabilir.

Ayrıca bazı sağlık hekimleri diyabet hastalarına özellikle tatlı bade yağı tüketiminin zarar teşkil etme durumunun olacağını söylemektedir. Dikkate alınması doğru olabilir. Doktor kontrolünde tüketimi doğru olacaktır.

Kan basıncına etki durumu olacağından planlanmış bir ameliyatta en az bir hafta önce tüketimi durdurulması hasta sağlığı açısından yararlı olabileceği için tüketmemek fayda sağlar.