Chia Tohumu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

- 00:30
Diyet yaparken tatlı ve şekerli yiyecekler yemediğiniz için sakın üzülmeyin. Beslenme planınıza ve egzersiz programınıza ekleyeceğiniz chia tohumu kurtarıcınız olacak. Chia tohumu kolesterolü düşürür, antioksidan içeriği ve detoks etkisi ile tam bir sağlık kaynağıdır. Kas gelişimine yardımcı olurken lif ihtiyacınızı sonuna kadar karşılar. Kullananlar bilir, uzun süre tok tutar, kilo vermek için etkili bir yiyecektir.
Chia tohumunun en önemli özelliği tatlı ihtiyacınızın önüne geçmesidir. Diyet yapanların en büyük sorunlarında biri olan tatlı ihtiyacı sorununu Chia Tohumu ile çözebilirsiniz. Kan şekerini düzenler, tansiyon riskini azaltır. Metabolizmanın daha etkili çalışmasını sağlar.

chia tohumu

Chia Tohumu Doyurucudur

Sürekli acıkıyorum, ne yersem doymuyorum diyorsanız chia tohumu ile tanışmanın vakti gelmiştir. Tok tutabilen besinlerden biri olan yumurta ile eş değerdir. İçeriğinde bulunan Triptofan aminoasit tokluk süresini uzatır. Gece saatlerinde atıştırma alışkanlıklarınız var ise chia tohumu ile bu kötü alışkanlığı yenebilirsiniz.

Chia Tohumu Gluten İçermez

Alerjik reaksiyonlara karşı duyarlıysanız chia tohumu tam size göre bir besindir. Glutensiz içeriğiyle çölyak hastaları için de iyi bir seçim olur. Chia tohumlu pudingler hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de şahane bir tat alacaksınız.

Chia Tohumu Sporcu Desteği

Düzenli olarak egzersiz yapıyorsanız beslenmenize daha çok önem vermeniz bir gerçektir. Gün içinde kaybedilen enerji belli aralıklarla yerine konması gerekir. Daha dinç bir vücut için neyi nasıl tükettiğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Yapılan araştırmalara göre sağlıklı bir vücuda sahip olmak %70 beslenmeden, %30 spordan geçiyor. Bunun için sağlıklı kaliteli yiyecekler tüketmek zorundasınız. Karbonhidrat, protein, magnezyum, potasyum sodyum ve kalsiyum içeriği yüksek olan chia tohumu ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini karşılayacaktır. Zayıflamak için chia tohumu çok yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Chia Tohumu Kaç Kalori?

100 gram chia tohumu 490 kaloridir. 15 gram protein, 44 gram karbonhidrat, 30 gram yağ, 630 mg kalsiyum, 19 mg sodyum ve 7 mg demir bulunmaktadır.

Chia Tohumu Nasıl Kullanılır?

Chia tohumu yoğun bir tada sahip olmadığı için diğer gıdaların içeriğinde kolaylıkla tüketebilirsiniz. Tahıllara, içeceklere, soslara, sebze yemeklerine, yoğurda serpilerek tüketilebilir. Egzersiz öncesi, sonrası, ara öğünlerde, sabah kahvaltısında chia tohumu tariflerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hafif ve tok tutan tarifler hazırlayın.

chia tohumu tarifleriChia Tohumlu Çilekli Yoğurt Tarifi
Malzemeler
150 gram çilek
2 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı chia tohumu
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Çilekleri küp küp doğrayın. Yağsız yoğurt, chia tohumu ve hindistan cevizi ayrı bir kapta karıştırın. Servis bardaklarına önce çilek sonra chia tohumu karışımı sonra tekrar üzerine çilek parçalarını ekleyin. 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
chia tohumu tarifleri

Chia Tohumlu Puding Tarifi

Malzemeler
3 yemek kaşığı chia tohumu, 250ml süt, 1 tane meyve, 1 paket vanilya

Hazırlanışı
Süt chia tohumlarını ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Kapalı bir kabın içinde 3 saat bekletin. Chia tohumları süt ile birleşecek ve ortaya jölemsi bir kıvam çıkacaktır. İstediğiniz meyve dilimlerini üzerine rendeleyerek tüketin. Afiyet olsun...
chia tohumu tarifleri

Chia Tohumlu Omlet Tarifi
Malzemeler
1 çorba kaşığı chia
2 çorba kaşığı kaşar
2 tane yumurta
Yarım bardak süt
Zeytin yağı, tuz, karabiber

Hazırlanışı
Chia tohumu ve sütü bir kapta karıştırın. Başka bir kapta yumurtai tuz ve karabiberi karıştırın. Üzerine chia süt karışımını ekleyin. Karıştırın. Tavaya biraz yağ alarak ısıtın. Karışımı tavaya dökerek üzerine kaşar peynirini rendeleyin. Chia tohumlu omlet servise hazır. Afiyet olsun...
→ Bir önceki Mide Bulantısı Neden Olur? başlıklı yazımızda 'mide bulantısı, neden olur, ne iyi gelir, çözüm yolları' hakkında bilgiler verildi.