Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır?

- 14:01
Kişiler artık cilt bakımında doğal yağları kullanmayı tercih etmektedir. Özellikle bayanlar, rutin bakımlarına doğal yağları da dahil etmeye başlamıştır. Birçok yağ, günlük, haftalık, aylık cilt, saç, tırnak bakımlarında rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Hücre yenileme ve yara tedavisinde yaygın olarak kullanılan kantaron yağı cilt bakımı konusunda da etkili doğal bir yağdır.

Kantaron Yağı Elde Edilişi

Kantaron bitkisi, doğada birçok yerde görülmektedir. Sarı kantaron çiçeği olarak da bilinen kantoron bitkisi öncelikle kurutulur. Kurutulmuş kantaron çiçekleri yarım litrelik cam kavanozlar içerisine konulur. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklenerek kavanozun ağzı temiz bir tülbentle gerilip kapatılır.

5 gün boyunca güneş ışığında bırakılarak mayalanması sağlanır. 5 gün sonra kavanoz kapağı açılarak 45 gün daha güneş ışığında bekletilmeye devam edilir. 45 gününün sonunda süzülerek kantaron yağı elde edilişi bitmiş olmak olmaktadır. Cam kavanozlarda saklanan kantaron yağı kullanım süresi 3 yıla kadar uzanabilmektedir.

kantaron yağı kullanımı

Kantaron Yağı Faydaları

Kantaron yağının kullanım alanı yaygın olarak yaralar olarak bilinmektedir. İçeriğinde antiseptik özellikler bulunduğu için kantaron yağı kullanımı mikrop oluşmasını engelleyerek, kısa sürede yaraların iyileşmesini sağlamaktadır. Yaraların yanı sıra yanık tedavisi içinde kantaron yağı faydaları yaygın olarak bilinmektedir.

Yanık tedavi sürecini kısaltmasının yanı sıra, yanıklara bağlı oluşan ağrıları da kısa sürede azaltmaktadır. Kantaron yağının, damar büzücü özelliği de bulunmaktadır. Bu nedenle kanamaları durdurmak için de kantaron yağı kullanılmaktadır. Hem içilerek hem de yara bölgesine uygulanarak kullanılabilmektedir. İç kanama ihtimalinde de iç kanamaları engellemek için içirilerek kullanılmaktadır.
Bayanlar pürüzsüz bir cilde sahip olmak için de kantaron yağı ile cilt bakımı yapmaktadır. Sırt ağrısı gibi bölgesel ağrılarda masaj yağı olarak kullanıldığında iyileştirici sonuç göstermektedir. Birçok kişi tarafından mide ağrılarının giderilmesi içinde kullanılmaktadır. Varislerin iyileşmesi için kullanılan kantaron yağı, düzenli kullanıldığında şeker hastalığı tedavisinde de olumlu sonuçlar göstermektedir.

Kantaron Yağı Kullanımı

Yara ve yanık tedavisinde etkili olduğu bilinen kantaron yağı artık cilt bakımı içinde kullanılmaya başlandı. Yara, yanık, ağrı bölgelerine direk sürülerek kullanılabildiği gibi cilt bakımı, şeker hastalığı, mide ağrıları, varisler için de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Uzmanlar, günlük 1 tatlı kaşığından fazla kantaron yağı tüketilmemesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Kantaron Yağı Pratik Kullanım Tavsiyeleri

Yüz bakımında kantaron yağı sıklıkla kullanılmaktadır. Kantaron yağı alerjik reaksiyonlara neden olabileceği için cilt bakımında kantaron yağı kullanmadan önce küçük bölgede test edilmelidir. Yüz bakımında ince bir tabaka sürülerek kullanılmaktadır.

Vücutta meydana gelen genel ağrılar için kantaron yağı ile masaj yapımı ağrıları gidermekte, rahatlama sağlamaktadır. Bölgeye damlatılan kantaron yağı, dairesel hareketler ile bölgeye yedirilir. Bölgede yanma veya kızarıklık meydana gelirse bol su ile iyice, hemen yıkanmalıdır. Banyoda kantaron yağı ile masaj yapıp, yarım saat sonra yıkadığınızda etkili olduğu göreceksiniz.
→ Bir önceki Balık Yağı Ne işe Yarar? başlıklı yazımızda 'balık yağı, nasıl kullanılır, ne işe yarar, neye iyi gelir' hakkında bilgiler verildi.