Diyet Yaparak Bölgesel Zayıflamak

- 20:58
Bazı kişiler bellerinin kalınlığından, bazıları kalçalarının büyüklüğünden, bazıları da göbeklerinin yağlı bir görüntüsü olduğundan şikayet eder. Bazı insanların kiloları yoktur fakat bölgesel yağlanma bir bölgelerinde yoğunlaşabilir.
Bu yoğunlaşma genellikle hareket azlığından ve dengesiz beslenmeden dolayı olur. Dengesiz beslenme ve hareketsizlik ortadan kalktığında bölgesel kilo fazlalığı da kendiliğinden gidecektir.

Bölgesel Zayıflama İçin Diyet

Bölgesel zayıflamak istediğimizde yani tek göbeğimizin gitmesini, belimizin incelmesini, kalçalarımızın küçülmesini istiyorsak; sebze ve protein ağırlıklı beslenmemiz şarttır. Yani hamur işlerinden, koladan, yağlı yiyeceklerden, paketli hazır yiyeceklerden uzak durmamız gerekmektedir.

bölgesel zayıflama

Bölgesel zayıflamak için sebze ağırlıklı beslenmemize çok özen göstermemiz, salatalık, domates, kıvırcık, roka, maydanoz gibi yiyecekleri sofralarımızdan eksik etmememiz gerekmektedir.

İlk olarak mesela belinizi inceltmek istiyorsunuz, kocaman bir tabak mantı ile tok bir mideniz mi olmalı, yoksa incecik bir bele mi sahip olmak istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Eğer ben illa tok durmak istiyorum diyorsanız, benim belimin kalın olması önemli değil diyorsanız o zaman benim için de bir tabak mantı yiyin.

Yok ben incecik bir bele sahip olmak istiyorum diyorsanız o zaman güzel bir diyet listesi bulun ve sağlıklı bir diyet yapın. Çünkü sürekli tok durma hissinden incecik bir bel sahibi olmak ve küçük bir popo, yağsız bir göbek çok daha iyidir.

Bölgesel Zayıflamak İçin Spor Yapmak

Zayıflamak mı istiyorsunuz, diyete de başladınız fakat daha hızlı ve daha güzel zayıflamak istiyorsunuz. Bölgesel yağlarınızın da gitmesi sizin için çok önemli, o zaman spor yapmalısınız. Her nerenizde fazla yağ birikimi varsa o bölgeniz için, spor yapabilirsiniz.

Mesela göbekteki yağlanma için mekik hareketi olmazsa olmaz bir harekettir. Diyet ile birlikte mekik hareketlerini sabah ve akşam olmak üzere 50 kez yapmanız kısa bir sürede göbeğinizden kurtulmanıza sebep olacaktır.

Bel hareketleri içinde tvister diye anılan bilyeli bir spor aleti vardır. bununla günde sabah ve akşam 10 dakika yapıldığında belinizin inceldiğini göreceksiniz. Bel inceltmek için holohop çevirmek veya uzun bir sopayı kollarınızın arkasına alıp sağa sola doğru eğilerek yapılan hareketi yapmak bel çevrenizdeki yağlanmayı en aza indirecektir.

Bölgesel Zayıflayabilmek İçin Sabır Göstermek

Her ne kadar kilonuz olursa olsun nihayetinde sabrederek istediğiniz kiloya inebilirsiniz Fakat kilo vermek için sabır diyetlerin ve sporun olmazsa olmazıdır. Diyet ve spor yaparken ne kadar sabır gösterirseniz o kadar azimle kilo verebilirsiniz.

Bazı zamanlarda diyetinizden sıkılabilirsiniz, bazı zamanlar ara verseniz de sakın başa dönmeyin ne kadar ara verirseniz verin kaldığınız yerden devam edin. Fakat diyetten ve spordan sıkıldığınız zamanlarda yine de az yemeye, yağlı yememeye özen gösteriniz.

Kilo verirken sürekli motivasyon için arada bir internetten kilolarını vermiş insanların videolarına bakın, onların başarı hikayelerini okuyun.
→ Bir önceki Hünnap Neye İyi Gelir? başlıklı yazımızda 'hünnap nedir, neye iyi gelir, faydaları nelerdir' hakkında bilgiler verildi.