Genlere Göre Diyet Yöntemi

- 11:41
Merhaba; Bu sabah gazete haberleri arasında dolaşırken bir haber dikkatimi çekti. Haber yeni bir zayıflama yönteminden bahsediyordu. Başlıkta 'Tükürük Testi ile Zayıflama' yazması haberi daha da ilgi çekici yapmıştı. Böyle bir haberi sizlerle paylaşmadan olmaz.
Yurt dışında son zamanlarda yapılan bu yöntem Türkiye'de daha yeni yeni duyulmaya başlıyor. Kilo vermek isteyen kişiden önce tükürük örneği alınıyor. Yapılan testlerle kişinin gen haritası çıkarılıyor. Genler üzerinden hastalıkların teşhisi yapılarak bir beslenme planı hazırlanıyor. Hangi yiyeceklerin kendisine kilo aldırdığını, hangi besinlere alerjisi olduğunu, hangi sporların kendisine daha iyi gelebileceğini tükürük testi sonucu öğrenebiliyor. Günlük su, vitamin, mineral ihtiyacınız da bu rapor sonucu öğrenilebiliyor.

diyet yöntemi

Genlere Göre Diyetin Aşamaları

1- Normal diyete göre daha sağlıklı olduğu belirtilen genlere göre diyet programında alınan tükürük yöntemleri test için yurt dışına gönderiliyor.

2- Yaklaşık 1 ay içinde test sonuçları uzmanlara ulaşıyor.

3- Alerji yapan ve sağlıklı olan yiyecekler bu raporda görülebiliyor.

4- Uzmanlar elindeki bulguları kullanarak kişiye özel diyet programı hazırlıyor.

Hastalıkları Teşhis Ediyor

Genlere göre diyetin en önemli özelliklerinden biri de ileride ortaya çıkması muhtemel hastalıkları önceden öğrenilmesini sağlamasıdır. Beslenme planı yapılarak bu hastalıkların önüne geçilebiliyor.

Rapor sonucunda kişiye özel egzersiz programları da hazırlanabiliyor. Çok spor yapıyorum ama kilo veremiyorum diyenleri yardımına koşacak bu yöntem ile hangi egzersizin veya sporun size daha fazla faydalı olacağını öğrenebileceksiniz.

Dezavantajları

  • Türkiye'de çok yaygın bir yöntem değildir.
  • Diğer diyetlere göre maliyeti biraz fazladır.
→ Bir önceki Kalorisi Yüksek Yiyecekler başlıklı yazımızda 'kalorisi yüksek, kilo aldıran, yiyecekler' hakkında bilgiler verildi.