Kakule Yağı Zayıflatır mı?

- 22:26
Ülkemizde yetişmeyen bir bitki olduğu için kakule çok az kişi tarafından bilinmektedir. Dünyada Hindistan ve çevresinde yetişen, bu nedenle de diğer ülkelerde oldukça pahalı olan kakule pek çok faydası olan şifalı bir bitkidir.

Kakulenin Faydaları Nelerdir?

Kakulenin pek çok faydası vardır; bu faydaları ile dünya yeni yeni tanışmaktadır. Uzun yıllardır yetiştiği ülkelerde pek çok kişi tarafından şifa amaçlı kullanılan bu mucize bitkinin pek çok yararı bilinememektedir. Kakulenin faydaları arasında en çok bilinenleri şunlardır:

* Baş ağrısı ve yorgunluğa iyi gelir.

Çiğnenerek veya suda bekletilerek hazırlanan gargara ile ağız kokusunu azaltır.

kakule yağı ile zayıflama

Hazımsızlığa iyi gelir.

Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.

Gaz söktürücüdür.

İştah açıcıdır.

Afrodizyak etkisi vardır. (Cinsel gücü arttırır)

Sinir sistemine fayda sağlar.

Sakinleştirici özelliği vardır.

Kalp çarpıntılarını azaltır, kalp ritmini düzenler.

*  Kahve veya çaya koyularak lezzetli bir içecek hazırlamanın yanı sıra hazmı kolaylaştırdığı bilinmektedir.
Tavsiye Yazı
Kefir Zayıflatır mı?

Kakule Yağı Nasıl Hazırlanır?

Kakule yağı çekirdeklerinin ezilmesiyle çıkarılan mucizevi bir yağdır. Fiyatı biraz pahalı olmakla birlikte aktarlarda bulmak mümkündür. Kakule yağı yukarıda saydığımız bütün faydaları sağlar. Gargara hazırlamak kakule yağı ile daha kolaydır. Bir bardak suya damlatılan 4-5 damla kakule yağı ile hazırlayacağınız kürü şifa amaçlı içebilir veya gargara olarak kullanabilirsiniz.

Kakule yağının faydaları ülkemizde son günlerde bilinmeye ve merak edilmeye başlandı. Bu bahsettiğimiz faydaların yanında ülkemizde henüz araştırılması yapılmamış bu nedenle bilinmeyen faydaları da mevcuttur. Yabancı bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucu elde edilen bilgileri araştırarak sizinle paylaşıyoruz.

Kakule Yağı ile Zayıflama

Kakule yağı iştah açıcı özelliğe sahip olduğu için zayıflatıcı bir etkisi olduğu düşünülmemiştir. Ülkemizde bununla ilgili yayınlanmış bir yazı ya da bilimsel makale bulunmamaktadır. Ancak yaptığımız geniş çaplı araştırmalar sonucunda yabancı sitelerin pek çoğunda kakule yağının zayıflatıcı etkisini anlatan makalelerle karşılaştık. Kakule yağı zayıflatır mı sorusuna verilecek net bir cevap aslında yoktur; ancak kakule yağının zayıflamanıza yardımcı olacağını belirtelim.

Kakule yağı vücutta su tutulmasını engelleyerek ödemlerden kaynaklı şişlik ve kiloları atmanızı kolaylaştırır. İdrar söktürücü özelliği de bulunan kakule özellikle çay ve kahveyi çok tüketen ya da vücutta su tutulmasını sağlayan gıdalarla beslenen kişilerde oluşan şişkinlik ve ödemleri vücuttan atar. Eğer zayıflamak istiyorsanız ve vücudunuzda şişkinlik olduğunu düşünüyorsanız kakule yağını tüketmenizi şiddetle öneririz.

Kakule yağı aynı zamanda vücudunuzdaki yağ yakımını da hızlandırıcı bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle hem kilo vermenize yardımcı olacak hem de kolesterol değerlerinizi düzenleyecektir. Kakule yağı direkt olarak sizi zayıflatmasa da yağ yakımınızı hızlandıracak, vücudunuzdaki tutulmuş sudan kaynaklı şişkinlikleri ortadan kaldıracaktır. Yaptığınız diyet ve egzersizlere ek olarak tüketeceğiniz kakule yağı ile kilo vermenizi hızlandırmanız mümkündür.
→ Bir önceki Çocuklarda Gıda Zehirlenmesi Belirtileri başlıklı yazımızda 'çocuklarda beslenme, gıda zehirlenmesi, belirtileri, tedavisi' hakkında bilgiler verildi.