Kahvaltıda Yulaf Ezmesi Tüketin!

- 00:02
Sabahları hafif ve sağlıklı seçimler yapmak isteyenler için yulaf ezmesi etkili bir seçenek olmaktadır. Kahvaltı günün en önemli öğünü olduğundan geçiştirmek yerine sağlıklı seçimler yapmak isteyenler yulaf ezmesi ile hem sindirim sistemini rahatlatabilir hem de sağlıklı bir seçim yapmış olurlar.
Süt ile karıştırılarak tüketilebileceği gibi özellikle tadını daha lezzetli hale getirmek adına meyve parçacıkları ile de kullanılabilir. Yulaf ezmesi tüketimi özellikle tadı nedeni ile pek istenmese de sağlıklı olması ve diyet yapmak isteyenler için bağırsakları çalıştırması nedeni ile sabah kahvaltıda tercih edilmesi gerekir.

yulaf ezmesi tarifi

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Sabahları aç karnına kahvaltıda tercih edilmesi ile yüksek verim alınan yulaf ezmesini tüketmek önemlidir. Kahvaltı yapmayı sevmeyenler kahvaltıda yulaf ezmesi tüketin! Kısa zamanda etkisini göreceksiniz. Yulaf ezmesinin faydaları şunlardır;

· İçerisinde bulunan aminoasit sayesinde temizleyici özelliği bulunur.

· Kan şekerinin seviyesini kontrol altına alır.

· Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları çalıştırır.

· Yüksek protein oranı ile sağlıklı bir sonuçlar alınmasını sağlar.

· İçerisinde bulunan anti-kanserojen maddeler ile kansere karşı koruyucudur.

· Kalbi koruyucu ve destekleyicidir.

· Merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olmaktadır.

· Troid sorunu olanlarda etkilidir.

· Kemik erimesine karşı koruyucudur.

· Diyet yapanlar için kilo vermeye yardımcıdır.

· Yüksek oranda enerji verir ve gün içinde zinde kalmanızı sağlar.

· Güzellik için yardımcı olan bir seçimdir.

Pek çok farklı alanda etkisi bulunması nedeni ile gün içinde ara öğünlerde rahatlıkla tercih edilebileceği gibi kahvaltıda yenilebilir.
Tavsiye Yazı
Yulaf Ezmesi Diyeti

Yulaf Ezmesi Kahvaltıda Nasıl Yenilir?

Sağlıklı beslenmek veya diyet yaparken yardımcı olacak ürünler arayanlar için etkili sonuçlar veren yulaf ezmesi sıklıkla kullanılan bir seçenek olmaktadır. Kahvaltıda tüketilmesi daha doğru olacağı için bu şekilde nasıl tüketilmesi gerektiğini öğrenmek isteyenler için kendi isteğinize bağlı olarak süte veya yoğurda katarak yiyebilirsiniz.

Tadını beğenmeyenler ve yemekte zorlananlar kahvaltıda özellikle portakal suyuna katarak da tüketebilirler. Bu sayede hem faydalarından yararlanabilir hem de gün boyunca daha zinde olarak yaşamınızı sürdürebilirsiniz. İçerisine meyve parçacıkları katılması aynı zamanda hem tadını etkiler hem de meyve tüketimi ile daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olur.

Yulaf Ezmesi Tüketmenin Farklı Yolları

Yulaf ezmesi son zamanlarda sağlıklı beslenmek veya diyet yapmak isteyenlerin tercih ettiği seçenekler arasında sıklıkla yer alıyor. Hem besin ve protein değerinin yüksek olması hem de insan vücuduna olumlu etkileri nedeni ile kullanılabilir. Tadı pek hoş olmasa da tüketmenin farklı yolları vardır. Bunlara;

· Yulaf ezmesi karşımı hazırlamak; bunun için yulaf ve meyve parçacıklarını süt ya da isteğinize bağlı olarak yoğurt ile karıştırabilirsiniz.

· Yulaf ezmesi krepi; farklı yöntemler arayanların evde tatlı ve tuzlu olarak yapabileceği bir seçenektir.

· Yulaf ezmesinden ekmek; evde ekmek için sağlıklı seçimler arayanların tercih edebileceği lezzetli bir seçimdir.

· Kurabiye; kurabiye sevenler yulaf ezmesi kurabiyeleri ile tüketimi arttırabilirler.

· Salata; yulaf ezmesini salatalarda da kullanarak bu şekilde öğünlerinizde yer verebilirsiniz.

· Et ve sebze kaplama; pişireceğiniz et ve sebzelerde kaplamak amacı ile kullanmanız hem tüketimi arttırır hem de farklı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

· Kahvaltı; kahvaltı için süt ya da yoğurt ile tüketilebilir.

Yulaf Ezmesi Hangi Öğünde Kullanılabilir?
Yulaf ezmesi tüketmek isteyenler bunun için kahvaltıya ağırlık verebilecekleri gibi ara öğünlerde de farklı şekillerde rahatlıkla tüketebilir ve sağlıklı geri dönüşler alabilirler.
→ Bir önceki Sedef Hastaları Nasıl Beslenmelidir? başlıklı yazımızda 'sedef hastaları, beslenme, sedef hastaları belirtileri ' hakkında bilgiler verildi.