Mekik Nedir? Doğru Mekik Çekmenin Yolları

- 22:33
Karın kaslarını geliştiren en iyi egzersiz hareketlerinden biri mekiktir. Mekik çekmek kasrın kaslarını geliştirirken göbek bölgesindeki yağlarında yakılmasını sağlar. Doğru mekik çekmenin ipuçlarını öğrenerek daha etkili olmasını sağlamak sizin elinizde. Diyet Evim sizler için doğru mekik çekmenin kolay yollarını sizler için açıklıyor.

Mekik Nedir?

Karın kaslarını geliştirmek, sıkılaştırmak için sırt üstü uzanarak yapılan bir egzersizdir. Özellikle bel bölgesinde oluşan simit görünümünü eritmenin en iyi yollarından biridir. Mekik çekilen zemin çok sert olmamalı aynı zaman da sertte olmamalıdır. Mekik egzersizleri devam gerektirir. İlk zamanlarda göbek bölgesinde yanma hissi yaşanabilir. Daha sonraları bu acıma hissi kaybolacaktır. Kaslar alıştıkça hareketlere hareketi daha kolay yaptığınızı siz de fark edeceksiniz.

mekik hareketi nasıl yapılır

Mekik Hareketi Yapıyoruz

1- Sırt üstü uzanarak mekik hareketine hazırlanın. Zeminin çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edin.

2- Farklı yöntemlerle mekik hareketini yapabilirsiniz. Ayakları 90 derece bükerek kendinize doğru çekin. Bacaklar aynı hizada ve ayak tabanının hepsi yer ile temas halinde olmalıdır.

3- Başınızdan destek alarak karnınızı dizinize doğru çekin. Bu sırada ayaklarınızı yerinden oynatmayın ve kaldırmayın.

4- İlk zamanlarda karın kaslarında yanma acıma hissedebilirsiniz, bu durum gayet normaldir. Devam ettiğinizde bu durum yavaş yavaş yok olacaktır.

5- Zamanla vücudunuz bu harekete cevap verecek artık farklı pozisyonlar denemek isteyeceksiniz.

6- Ellerinizi göğüs hizasında çaprak tutarak aynı hareketi tekrar yapabilirsiniz.

7- Doğru mekik için ellerinizi çapraz birleştirin ve başınıza fazla yük binmesinin önleyin. Kafanızı öne doğru aşırı ittiğinizde boynunuzda rahatsızlık yaşayabilirsiniz.

8- Hareketi aralıksız her gün ve yavaş tekrarlar halinde yapın. Böylece daha hızlı verim alacaksınız.

9- Harekete başlamadan önce nefes alın, karın kaslarınız kasıldığında ise nefesinizi verin. Bu hareketin daha etkili olması için olmazsa olmaz bu öneriyi mutlaka uygulayın.

10- Sırtınızı yere yaslandıktan sonra hemen kendinizi bırakmayın. Kaslarınızı daha aktif tutmak için kasılı haldeyken hareket devam edin. Kaslarınızı gevşetmeden devam edin.

11- İlk gün kendinizi zorlamadan ne kadar mekik çekebileceğinizi test edin. Daha sonraki günlerde 5 arttırarak setlere devam edin.

Diğer Egzersizler İçin Tıklayın...