Kilo Vermek İçin Ne Kadar Yürümeliyiz?

- 22:55
Kilo vermek amacıyla yürüyüş yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Yürüyüş, genel vücut sağlığınız ve sağlıklı bir biçimde kilo verebilmeniz adına oldukça etkili bir egzersiz ya da spor türüdür. Bu nedenle uzmanlar günde mutlaka belirli ölçüde yürümenin vücuda faydalı olacağı ve kilo vermeye yardımcı olacağını söylemektedir. Peki kilo vermek için ne kadar yürümeliyiz?

kilo verme zayıflama
Günlük en az 1 saat yürümek her zaman için faydalı olacaktır. Vücudunuzun daha fazla kalori yakmasına ve daha sağlıklı çalışmasına fayda sağlayacaktır. Ancak günlük iki sefer bir sabah ve bir akşam yürüyüşü bakımından, 1 buçuk saat yürümek, bir ay içinde gözle görülür sonuçlara ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Yürüyüş yapmanın vücutta birçok fonksiyonu harekete geçirdiğini ve bu sayede kilo verme konusunda oldukça etkili olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle yürüyüş yapmanın faydaları aslında oldukça uzun bir listedir ve birçok faydası vardır. Öncelikle yürüyüş yapmak, kalp ve akciğerlerin verimli çalışmasına olanak sağlayacaktır. Bunun yanı sıra vücutta bulunan gereksiz yağların yakılması konusunda oldukça etkilidir.

Metabolizmanızı hızlandırarak, dinlendiğiniz anda bile kilo vermeniz olanak sağlar. İştahınızın kontrol edilmesine olanak sağlar. Vücudun enerjik olmasına ve stres atmasına yardımcı olur. Yaşlanma ve kolesterol gibi olayların olma riskini azaltır. Yüksek tansiyonun ve şeker hastalığının kontrolü için oldukça etkilidir.
  • Kanser riskinin azalmasında yardımcı olmaktadır.
  • Uyku düzeninize olumlu katkı sağlar. 
  • Bacak ila kalça bölgesinde yer alan kaslarınızın güçlenmesine fayda sağlar.
  • Eklem sertliği ve kemik erimesi gibi konuların önüne geçer.
Tavsiye Yazı
➥ Yürüyerek Yağ Yakın

Kilo Vermek İçin Günlük Kaç Km Yürümek Gerekir?

Günlük olarak 1 km yürümek, size 60 kalori yakma imkanı sağlamaktadır. Bu oran adımlarınızla da orantılı olabilmektedir. Ancak genel bir hesaplamayla günlük 1 km yürümenin, 60 kalori yaktığını söylemek mümkündür. Peki kilo vermek için günlük kaç km yürümek gerekir? bu sorunun cevabı oldukça basittir.

Bir bayanın ya da bir beyefendinin günlük kilo vermek için en az olarak 3 ile 5 km arasında mesafe kat etmek her zaman için faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra daha hızlı ve daha seri bir şekilde kilo vermek için bu mesafeyi daha da fazla uzatabilmeniz mümkündür.

Kilo Vermek İçin Günlük Kaç Saat Yürümek Gerekmektedir?

Günlük olarak eğer yürümek için ayırdığınız bir zaman varsa bu konuda belirli ölçülere uymak, düzenli olarak kilo vermenize neden olacaktır. Peki kilo vermek için günlük kaç saat yürümek gerekmektedir?

Günlük olarak düzenli ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek adına en azından 1 saat yürümek sizin için faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra günlük 2 saat yürümeniz, çabucak kilo vermenizde oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra günlük olarak sabah ve akşam bazında en az bir saat ya da iki saat yürümek, daha hızlı bir şekilde kalori yakmanıza ve bu sayede daha hızlı kilo vermenize olanak sağlayacaktır.

Yürümek Dışında Kilo Vermenin Yolları

Yürümek dışında kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için bir takım konulara dikkat etmek oldukça önemlidir. Mesela günlük olarak evde ip atlamak, evde kasları çalıştıracak egzersizler yapmak kilo verdiren yöntemler arasında yer almaktadır. Yapılan düzenli ve sağlıklı diyetler, kilo vermenizde oldukça etkilidir.

Yağlı, hazır, karbonhidratlı, şekerli ve sağlığa zararlı besinlerden uzak durmak, kilo vermeniz konusunda yardımcı olacaktır. Bu nedenle bu konulara dikkat etmeniz yürümek dışında kilo verme yöntemleri arasında yer almaktadır.