İnce Belli Olmak İçin 8 Sihirli Adım

- 22:22
Yaz mevsimi yaklaştıkça ince belli görünme isteği o kadar artıyor. İnce giysilerin giyilmesiyle bu istek daha da artıyor. Herkes gibi siz de kilo verme maratonuna girdiyseniz bu zaman içerisinde yapabileceğiniz kolay uygulamalarla daha fazla kilo verebilirsiniz. Vücudunuz için yapacağınız en güzel iyilik onu dinlemenizdir. Eğer bölgesel yağlanmanız varsa o bölgelere daha fazla öncelik vermeniz gerekecektir.

kilo verme ipuçları
Kilo verme sürecinde sabır çok önemlidir. Kiloları 1-2 haftada almadıysanız o kadar kısa süre de vermeyi beklemeyin. 1 ay düzenli olarak diyet programlarınızı yürütün. Diyet programınızı daha etkili hale getirebileceğiniz 8 çok önemli adımı sizlerle paylaşacağım. Böylece kısa sürede daha fazla kilo verebileceksiniz. Diyette başarı öykülerine bakıldığında sabırlı olan kişilerin daha fazla kilo verdiği görülmüştür.

Tatlı krizleri diyet programlarının en büyük düşmanıdır. Tatlı krizlerini doğru kontrol eden kişilerin diyetlerinin daha fazla sürdüğü bilinen bir gerçektir. Tatlı krizlerinin en iyi ilacı 'erik kurusu' dur. Şeker ilave edilmemiş meyveli yoğurtta bir başka tercihiniz olabilir. Tarçın ise tatlı krizleri yaşayan kişilerin en etkili dostudur. Çayınıza katacağınız tarçın kan şekerini dengeler.

Kilo Vermek İçin 8 Sihirli Adım


1- Lifli Besinler Tüketin

Uzun süre tok kalanların sırrı lifli besinlerdir. Su doğru tüketen kişiler lifli beslenerek daha uzun süre tok kalır. Bu durum daha fazla kalori alınmasının önüne geçmek için uygulanan bir yöntemdir.

2- İnce Bel İçin Doğru Egzersiz Şart

Evde yapabileceğiniz basit bir egzersiz ince bir kavuşmanızı daha da kolaylaştıracaktır.
Örnek Egzersiz: Bir oklava ile yumuşak bir zemine oturun. Sopayı boyunuzun arkasından omuzlarınıza yerleştirin. Ellerinizi oklavanın uçlarına yerleştirin. Bacaklarınızı uzatın. Dik oturuşu bozmadan karnınızı içe doğru çekerek sıkın. Kendinizi sağa sola doğru çevirin. Başlangıç seviyesine döndüğünüzde nefes alıp çevirme sırasında nefes vermeyi unutmayın. Her bir yön için 10 toplamda 20 kere yapın.

3- Her Öğünden Önce 1 Bardak Su
4- Beyaz ekmeği hayatınızdan çıkarın.
5- Düzenli spor yapın.
6- Pilates ile tanışın.
7- Porsiyonları azaltın.
8- Ara ara yemek yiyerek daha az yemek tüketin.

Tok Tutan Çay Tarifi

Malzemeler
  • 1 tutam biberiye
  • 1 tutam kuşburnu
  • 1 tutam rezene
  • 1 tutam mate
  • 1 tutam kekik
Yapılışı: Tüm malzemeleri yarım litre suya ilave edin, kaynatın. Dinlendirdikten sonra süzüp için.