Diyet Yapmadan Kilo Verme

- 18:37
Kilo vermek disiplin gerektiren bir iştir. Disiplin deyince, sürekli koşu bantları üzerinde bir hayat kastetmiyoruz, tükettiğiniz tüm besinlerin kalori hesaplamalarını yapmak da değil. Fazla kilolarınızdan kurtulmanın daha makul yolları da var elbette. Aşağıda sizler için paylaşacağımız ipuçları ile diyet yapmadan kilo verebilirsiniz.


Önce Su, Sonra Yemek


Yemek yemeye başlamadan hemen önce bir bardak su içerek yemeğe başlayın. Yemekten hemen önce tüketilen su, vücudumuzun su ihtiyacını karşılayarak, susuz kalmasını engelleyecek. Böylece tükettiğimiz su sayesinde yemekten önce biraz da olsa doygunluk hissi oluşacaktır. Aynı zamanda yemekten önce tüketilen su yediğimiz besinlerin sindirilmesinde oldukça faydalı olacaktır.

Benzer ürünler arasında kalorisi düşük olanı seçin

Örnek vermek gerekirse, 1 parça beyaz ekmek 200 kalori içermektedir. Fakat farklı bir ekmek türü olan tahıllı ekmeğin 1 paketinde ise toplamda 130 kalori bulunmaktadır. Seçim yaparken, bugün onu değilde bunu yiyeyim diyebilmelisiniz. Yani tükettiğiniz gıdalar arasından sadece beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek yemeyi seçerseniz, diyete her zaman 1-0 önde başlamış olacaksınız.

Aynı şekilde çedar peynirinin 1 diliminde 113 kalori bulunurken, 1 dilim mozarella peynirinde ise sadece 72 kalori bulunmaktadır. Çedar peynirinin yerine, mozarella peyniri yemeyi tercih ederek, bir önceki tercihinizle birlikte, diyete 2-0 önde başlamış olacaksınız.

Besinlerin kalori değerleri ve hesaplamalarını internet üzerinden detaylı bir şekilde araştırarak bulabilirsiniz. Böylece bu örnekler ve bu örneklerden yola çıkarak üreteceğiniz bir çok tercihinizle çok daha kolay bir şekilde kilo vermeyi başarmış olacaksınız.

Çok Fazla Şeker İçeren Tatlı Çeşitleri Yerine Bitter Çikolata Yemeyi Deneyin



Bir çoğumuz iş yerinde verilen molaları, çayın yanına genellikle kurabiye tüketmeyi seviyoruz. Çay ile birlikte tükettiğiniz, masum gibi görünen o kurabiye, aslında sanıldığı gibi masum değil. Bu yüzden o an vücudunuzun almak ihtiyacı hissettiği şekeri, küçük bir parça bitter çikolata yiyerek geçiştirebilirsiniz.

İlk bir kaç gün biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Vücudunuz ihtiyacı olan şekeri almamış gibi hissedebilir. Ama bu süre zarfı içerisinde kendini tutmalısınız. Böylelikle hem şeker bağımlılığından kurtulmuş olacaksınız hem de fazla kalori almaktan.

Daha Küçük Porsiyonlar Tüketin

Öncelikle kilo vermek için her şeyi yeterli ve dengeli tüketmelisiniz.

Örneğin bir paket bisküviyi direk paketten yemek yerine, tabağa koyarak önünüz alıp yemelisiniz ki ne yediğinizi ne kadar yediğinizi tam olarak bilin.

Tükettiğiniz yiyecekleri küçük tabaklara koyarak yiyin ki, gözünüze doyurucu olarak görünsün. Böylelikle önce gözünüz doyar ve sonrasında zaten mideniz daha da çabuk doyar.

Daha Çok Hareketli Olun


Gün içerisinde spor yapmak için yeterli vakti bulamıyorsanız eğer, fazladan bir kaç kalori daha yakabilmek için mutlaka hareket edin. Sürekli ofiste masa başında oturmak yerine, ofisin içerisinde gezinin. Kendinize su alıp gelin. O an canınız kahve içmek istiyorsa, kendinize bir bardak kahve yapmaya gidin mesela. Asansör kullanmak yerine merdivenleri yürüyerek inip çıkmaya başlayın. Eğer iş yerine arabanız ile geliyorsanız, arabanızı iş yerinizden biraz daha uzağa park ederek, daha fazla hareket halinde olma sürenizi arttırın. Eğer iş yerinize otobüs ile ulaşım sağlıyorsanız, bir durak önce inerek geri kalan yolu yürüyerek gitmeyi deneyin.

Bütün bu yapacağınız küçük gibi görünen hareketler ile ekstra kalori yakmanız mümkündür.

Ekstra Kalori İçmeyin


Gün içerisinde tükettiğiniz içecekler de aşırıya kaçmayın. Bir günde içtiğiniz soda miktarı, meyve suyu miktarı ve alınan bir iki kadeh içki gibi göze çok görünmeyen sıvılar ile vücudunuza ekstra kalori almayın.

Bu gibi yüksek kalori içeren içecekler yerine, su içmeyi deneyebilirsiniz. Farklılık olarak ise, içtiğiniz suya nane, limon ve salatalık dilimleri ekleyerek tüketebilirsiniz.

Kendinizi Açlıkla Terbiye Etmeyin

Kısa süren açlıklar elbette olabilir, ancak diyet yapmak için de bütün gün kendinizi  aç bırakmayın. Uzun süren açlık serüvenlerinin ardından genellikle tatlı krizleri gelir. Bu nedenle tükettiğiniz tatlılar sayesinde diyetinizin de bir anlamı kalmaz.

Kendinizi aç bırakarak terbiye etmek yerine, doğru zamanlamalar ile düzenli beslenin ve arada bir atıştırmalıklar tüketin.

Düzenli ve Yeterli Uyuyun


Uykusuzluk daha çok yemek yemenizi sağlar. Dolayısıyla bu şekilde bir döngü içerisinde, fazladan yürümek ve kilo vermek için enerjiniz bile olmayacaktır. Her gün ortalama 7 ile 9 saat arasında uyku uyumaya özen gösterin.