Dost Bakteriler Nelerdir ?

- 23:05
Dost bakteriler, bilinen bir diğer adıyla Probiyotikler bilimsel araştırmalar sonucu, insan sağlığına yararlı olan mikroorganizmalar olarak nitelendirilmiştir. Dost bakteriler genellikle bakterilerdir fakat içlerinde maya gibi başka mikroorganizma olanları da vardır. Dost bakteriler, sindirim sistemi ve sağlıklı bir yaşam için insan vücudunda bol miktarda bulunması gerekmektedir.


Dost Bakteriler ( Probiyotikler ) Nedir ?

Dost bakteriler arasında en sık rastlanan Lactobacillus ve bifidobacterium olarak adlandırılan iki sınıfta bulunmaktadır. Yalnız rastlayacağınız bir çok bakteri de dost bakteriler sınıfına girebilmektedir.

Dost Bakterilerin Faydaları

Probiyotik bakteriler olarak bilinen dost bakterilerin sağlığımıza olan faydaları da bir o kadar fazla ve önemlidir. Probiyotikler, sindirim sistemini düzenleyerek bazı yiyeceklerin sindirim işlemini kolaylaştırırlar. Vücutta meydana gelen uyuşukluğu yok eder. Ayrıca deri enfeksiyonları ve bazı kanser türlerinin önlenmesinde oldukça etkilidirler. Menopoz hastalığında da oldukça faydalı olan bakterilerdir.

Dost bakterilerin diğer faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz;

  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için antikor üretimini arttırmak.
  • Enfeksiyon önleyici maddeler üreterek vücudumuza enfeksiyonlara karşı korumak.
  • Bağırsakta zararlı bakterilerin oluşumunu engellemek.
  • Bağırsaklarda kötü bakteriler'in ürettiği toksinleri yok etmek.
  • Metabolizmamızı güçlendirmek için B vitaminlerini üretmek.

Dost Bakteriler ( Probiyotikler ) Hangi Yiyeceklerde Bulunur




Dost bakteriler, genellikle bitkisel ürünlerin içinde bulunan lifleri fermente ederek canlılıklarını korurlar. Bu yüzden lif bakımından zengin yiyecekleri tüketerek, dost bakterilerin vücudumuzda çoğalmasını ve daha sağlıklı bir sindirim sistemine kavuşmayı başarabiliriz. En çok lif bulunan yiyecekler sebze ve meyvelerdir. Bu yüzden bol miktarda tükettiğimiz sebze ve meyveler ile bağırsak sağlımızı, bağışıklık sistemimizi ve sindirim sistemimizi güçlendirmiş oluruz.

Dost bakterilerin bolca bulunduğu yiyeceklere örnek vermek gerekirse;

  1. Kurubaklagiller
  2. Sarımsak
  3. Soğan
  4. Arpa
  5. Çavar
  6. Yulaf
  7. Pırasa
  8. Muz
  9. Kuşkonmaz

Ayrıca dost bakterileri direk olarak vücudumuza alabileceğimiz ürünler de bulunmaktadır. Bunlar;

  1. Kefir
  2. Peynir
  3. Yoğurt
olarak gösterilebilir.

Dost Bakteriler ile Kolayca Kilo Vermek




Kanser, deri enfeksiyonları, menopoz gibi hastalıklara karşı vücudumuzun koruyan dost bakteriler, kilo vermek için de oldukça faydalıdırlar. Dost bakteriler kilo vermenizde yardımcı bakterilerdir. Diyet veya rejim yapmanıza gerek yok. Sadece vücudunuzda bulunan dost bakterilerin sayısını arttırarak kilo verebilirsiniz. Ayrıca rejim ve diyet yaparken zayıflamanızı hızlandıran dost bakteriler ile diyetiniz bittikten sonra da kullanara kilo vermeye devam edebilirsiniz. 

Vücuda alınan dost bakteriler iştahınızı kontrol altına alır ve düzenler. Bunun nedeni ise dost bakterilerin beslenme şekilleridir. Dost bakteriler vücudunuzda ki canlılıklarını devam ettirebilmek için yediğiniz besinlerden beslenirler. Böylelikle de beslenmenizi düzenleyerek, iştahınızı kontrol altına alır. Eğer bağırsaklarınızda bol miktarda dost bakteri bulunuyor ise canınız dost bakterilerin canlılığını devam ettirmesini engelleyen yiyecekleri istemiyor. Dost bakterilerin yok olmasına neden olan yiyecekler arasında gofret, şeker ve poğaçadır. 

Dost Bakterilerin Düşmanı "Şeker" 'i  Kullanmayın 

Doğal yağların aksine insana kilo aldıran yiyecekler şeker ve karbonhidratlardır. Tüketilen doğal yağlar sizi hem tok tutar hem de kilo vermeniz için yardımcı olur. Doğal yağlar tüketmediğimiz zamanlarda vücut karbonhidrat ve şeker tüketmeye başlar. Böylelikle de kilo almaya başlar. Ayrıca doğal yağlar hem sağlığımız için faydalı hemde vücudumuzun yağlanmasını önleme konusunda etkilidir. 

Ayrıca şeker'i hayatımızdan çıkartarak yerine tatlandırıcılar kullanmamalıyız. Çünkü tatlandırıcılar zehirlidir. Bize kilo verdirmek yerine daha çok acıktırır ve diyabet riskimizi yükseltir.

Kilo Verirken Uykunuzu Almalısınız

Düzenli ve yeteri kadar uyumayanlar güç içerisinde daha fazla yemek yiyorlar. Böylelikle daha fazla kalori alarak, yakamadığınız fazla kalorileri de kilo olarak bedeninize ekliyorsunuz. Ayrıca uyuma eylemi fazla aldığınız kaloriler de yağa çevirme işlemine dönüşüyor. Uyku, kilo alma ve verme süreçlerinde önemli bir rol oynamaktadır. Uyku, sağlığımızı ve gün içinde stresli hallerimizi koruyan yegane bir kalkandır. Bu sebeplerden dolayı düzenli ve yeterli uyumaya özen gösteriniz. 

Dost Bakteriler İçeren Zayıflama Kürü


Gerekli olan malzemeler : 200 gram brokoli, 6 yaprak roka, 1 diş sarımsak, 1 adet limon

Mutfak robotunun içerisine koyulan, soyulmuş ve havanda dövülmüş sarımsak, brokoli, roka ve rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte limon suyu ilave edilerek robottan geçirilir. Robottan geçirme işlemi bittikten sonra ağzı kapalı bir şekilde 30 dakika bekletiyoruz. Dinlendirildikten sonra tüketebilirsiniz. Bu kürün her gün taze olarak tüketilmesi gerekmektedir.