Elma Diyeti ile 5 Günde 3 Kilo Vermek

- 14:24
Sağlıklı ve hızlı kilo verme serimizin devamında sizlere Elma diyetini sunuyoruz. Elma diyeti ile 1 haftada daha doğrusu 5 günde 3 kilo vermek mümkün. Aşırı kilolarınızdan şikayet ediyor, istediğiniz kiloya ulaşmak istiyor ancak uzun bir diyet istemiyor musunuz? Bu yazımızda açıklayacağımız elma diyeti ile sizde hızla ve sağlıklı şekilde zayıflayabileceksiniz. İnternette, televizyonda ve birçok kaynakta sağlığa zararı dokunan, yalan yanlış diyetlerin aksine Elma diyeti ile kısa sürede zayıflamak mümkün.
Ancak yine de bir uzman doktora danışarak Elma diyetinin kendinize uygun olup olmadığını, sağlıklı şekilde bu diyeti tamamlayıp tamamlayamayacağınızı danışabilirsiniz. Doğru şekilde ve disiplinli biçimde uygulandığında Elma diyeti ile haftada 5 ile 7 kilo vermek de mümkün olabilmektedir.


Gelelim elma diyetinin sırlarına... Elma diyetinde asıl hedef, düşük kalorili ve yüksek lifli bir meyve olan elma ile hızlı kilo vermenin sağlanmasıdır. Elma zaten başlı başına hızlı kilo vermeyi kolaylaştıran bir besindir. İçeriğindeki zengin mineralleri, vitaminleri ve lif yapısıyla elma diyetini öneriyoruz. Peki Elma diyeti nedir? Elma Diyeti nasıl yapılır? Elma diyeti programında hangi yiyecekler var? Elma diyetiyle ilgili tüm detayları yazımızın aşağı kısmında bulabileceksiniz...

ELMA DİYETİ NASIL YAPILIR? DİYET MENÜSÜ

- 1. GÜN: Pazartesi
Elma diyetinin ilk gününde gün boyunca hiçbir farklı besin tüketmeden yalnızca elma yemeli, doygunluk hissini alana kadar elma tüketmeye devam etmeliyiz. Elmanın yanı sıra gün boyunca 10 bardak ve üzerinde su içmemiz gerekiyor. İlk günü elma ve su ile geçirmemiz çok önemli.
- 2. GÜN: Salı
Diyetin ilk gününü başarıyla geçirdikten sonra sıra 2. güne geliyor. Elma diyetinin en önemli günü sayabileceğimiz 2. günde Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği öğünlerini programlıyoruz. Şimdi gelelim bu öğünlerde neler yiyeceğimize...
Kahvaltıda: Doyana kadar elma yiyoruz.
Öğle Yemeğinde: Bol limonlu ve tercihen zeytinyağıyla bezenmiş mevsim salatası, yanında da 1 dilim süzme peynir yiyoruz.
Akşam Yemeğinde: Tıpkı kahvaltıdaki gibi doyana kadar, istediğimiz ölçüde elma yiyoruz ve günü bu şekilde tamamlıyoruz.
- 3. GÜN: Çarşamba
Elma diyetinin 3. gününe kadar disiplinli bir şekilde geldikten sonra 3. günün;
Kahvaltı öğününde: 1 dilim tahıllı ekmek, 1 parça tavuk eti ve 1 adet elma
Öğle yemeğinde: Bol havuçlu, marullu salata ve 1 adet salatalık
Akşam yemeğinde: Doyabileceğimiz kadar elma tüketiyoruz ve Elma diyetimizin 3. gününü bu şekilde bitiriyoruz.
- 4. GÜN: Perşembe
Diyetin 4. gününe geldik. Toplam 5 gün olarak planladığımız diyetimizin 4. gününe kadar geldiysek bu büyük bir başarı. Evet vücudumuz ve metabolizmamız artık diyete daha iyi tepkiler verebilecek kıvama gelmiş durumda. 4. Günde tüketeceklerimiz:
Kahvaltıda: 1 Dilim tahıllı ekmek, 1 parça kırmızı et ve 1 adet elma
Öğle Yemeğinde: Bir tabak mevsim salatası ile 1 adet büyük ızgara balık
Akşam yemeğinde: Bir kase yoğurt veya yulaflı süt, yanı sıra 1 adet elma
- 5. GÜN: Cuma
Artık Elma diyetinin son gününe gelmiş bulunuyoruz. 5. Günün 3 öğününü de disiplinli şekilde geçirdikten sonra diyetimizi başarıyla tamamlamış oluyoruz. Peki 5. günde neler yiyeceğiz?
Kahvaltıda: 1 adet elma, 1 adet haşlanmış, taze yumurta ve 1 dilim tahıllı ekmek
Öğle Yemeğinde: 1 tabak mevsim salatası ve 1 porsiyon kadar ızgara balık
Akşam Yemeğinde: Doyana kadar elma.

Bu diyeti başarıyla tamamladığımızda 5 gün içerisinde 3-4 kilo vermiş oluyoruz. Ancak Elma diyetini peşi sıra tekrar tekrar yapmanızı değil, ayda en fazla 2 kez, onu da aralıklarla yapmanızı öneriyoruz. Ayrıca yukarıda yer verdiğimiz diyet programını yapacağınız egzersiz ve spor aktiviteleri ile destekleyerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Aynı zamanda su tüketiminizi de bu dönemde artırmanız iyi olacaktır.

Elma diyetini başarıyla tamamladıktan sonra yaşadıklarınızı ve hislerinizi bu sayfanın yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Eğer Elma diyeti programını harfiyyen uygulayıp spor egzersizleriyle desteklediyseniz zayıflamamanız mümkün değil. Elma Diyeti ile kısa sürede formunuza ve istediğiniz kiloya kavuşmak mümkün.