Kilo Vermekte Zorlanıyor musunuz ? Bu Tavsiyeler Tam Size Göre

- 23:38
Kilo verme süreleri, birçok etkene bağlı olarak kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı bireyler kısa sürede çok kolay bir şekilde kilo verebilirken, bazıları için ise bu süre uzun ve sıkıcı olabiliyor. Uzun bir zaman dilimi içerisinde bazı küçük değişiklikler gözlemlense de inancınız da azalma ve sıkılmalar meydana gelebiliyor.
Bu sebeplerle kilo vermek konusunda sıkıntı yaşayanlar için bazı tavsiyelerimiz var!

Beslenme Alışkanlıklarınızı Kontrol Altına Alın ! 



Beslenme alışkanlıkları kilo alımı ve veriminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu yüzden öncelikle yeme alışkanlıklarımızı kontrol etmeyle kilo vermeye başlayabiliriz.  
Vücudumuza hiçbir yararı olmadığı halde gün içerisinde tükettiğimiz hazır içecek ve yiyeceklere dur demeliyiz. Özellikle içerisinde yüksek miktarda şeker bulunduran yiyeceklerden uzak durmalıyız. Vücudumuza aldığımız yapay şekerler, kısa sürede acıktırarak daha fazla yememize yol açıyor. Elimizin altında bulundurduğumuz çerez, bisküvi ve çikolataları tüketirken daha dikkatli davranmaya dikkat etmeliyiz. 
Yemek yemeden önce şeker tüketmemeye dikkat ederek, fazla yemek yemekten kurtulabiliriz.  

Yemek Yeme Sürenizi Uzatın 




Yaptığınız iş gereği veya alışkanlık olarak kazanılmış hızlı yemek yeme alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz. Beyne tokluk mesajı ileten hormon üretilip, beyne sinyali göndermeden hızlı hızlı yediğimiz besinler vücudumuza ihtiyacından fazla gıda almamıza sebep oluyor. Bu yüzdendir ki hızlı hızlı kilo almaya başlıyoruz. Yemek öğünlerini yavaş yavaş, sindirimin ilk başladığı yer olan ağız içinde iyice çiğneyerek yemeliyiz. Bu şekilde doyduğumuzu hissettiğimiz anda yemeği bırakacağız. Hızlı hızlı yiyen kişilerin ise bazı şikayetleri olur. Bunların en basit örneği yemekten sonra içlerine sığamazlar, şiştim ya diyerek sızlanmaya başlarlar. 

Hazır Yiyeceklerden Uzak Durun 




Fastfood tarzı hazır yiyeceklerden ve hazır içeceklerden kesinlikle uzak durun. Özellikle de kısa sürede hazır hale gelen, lezzet bakımından çok güzel olan  fastfoodlardan kesinlikle uzak durmalıyız. Ayrıca çabuk hazırlanıp, hızlı tüketilen fastfoodlar kötü bir alışkanlığında kazanılmasında büyük bir rol oynuyor. Bir önceki maddemizde hızlı değil yavaş yeme yöntemini delip geçiyor kendileri. Fastfoodlar ayak üstü hızlı bir şekilde tüketildiklerinden zaman içerisinde kişiye hızlı yemek yeme alışkanlığını da kazandırıyor. Bu kadar dezavantajına artı olarak kullanımında kullanılan gereğinden fazla yağlar ile de tam bir sağlık düşmanı olmayı başarıyor. 
Öğlen ve akşam yemeklerini iş hayatınız yüzünden hazır olarak yemeyi tercih ediyor olabilirsiniz. Ama bu tercihini yeni bir tercihle değiştirmenizin vakti geldi artık. Bu gibi problemlere karşı kendi iş saatlerinize uygun çözümler üreterek daha sağlıklı bir hayata hoş geldin demelisiniz. Örneğin kendi hazırladığınız yemekleri iş yerinize götürerek, egonuzdan çok sağlığınızı düşündüğünüzü kendinize söylemiş olursunuz.  

Fazla Kalorili Soslara Dikkat Edin 




Yemekleriniz de daha mükemmel tadı yakalamak için kattığınız yüksek kalorili soslara karşı tetikte olmalısınız. Yemeklerinizin kalori miktarını ciddi seviyede arttıran ve az yiyerek de fazla kilo almanıza neden olacak sosların kullanımında dengeli olmaya dikkat etmelisiniz.  

Örneğin, lezzet olarak güzel olmasına aldanıp da aldığınız hazır salata sosları yerine kendi hazırladığınız zeytin yağı, sirke ve limon suyu sosunu kullanmayı tercih etmelisiniz. Bu şekilde kendi hazırladığınız soslar ile kalori kontrolünü de ele geçirmiş olursunuz. Besinlerin kalori miktarlarını öğrenerek kendiniz için ideal olan sosları hazırlayabilirsiniz. 
Keza aynı şekilde yemeklerinizde kullandığınız sosları da yine kendiniz evinizde hazırlayarak daha sağlıklı soslar ile daha şahane yemekler yapabilirsiniz. 

Kan Değerleri Önemlidir! Kontrol Ettirin ! 



Kesinlikle bir endokrinoloji doktoruna giderek kan değerlerinizi kontrol ettirmelisiniz. Metabolizma hastalıkları kilo vermede önemli bir etkendir. Herhangi bir metabolizma hastalığınız mevcut ise bu durum kilo vermenizi zor hale getirebilir. 
İnsülin direnci ve hipotiroidi gibi metabolizma hastalıkları kilo verme de önemli bir engeldir. Kontrolleriniz sonucu ölçülen hormon değerleri ve kan ölçümlerinizin incelenmesi sırasında herhangi bir problem teşhisi ile karşılaşırsanız mutlaka tedavi olmalısınız. 
Bu aşamalarda alanında bilgili ve uzman diyetisyenlerden de yardım alabilirsiniz. Bu aşamada diyetisyeniniz ile yaptığınız görüşmeler size pozitif bir güç verecektir.  
Kilo vermek ve kendiniz için bir şeyler yapmak istiyorsanız eğer öncelikle önerdiğimiz tavsiyeleri dikkate alarak ve daha fazlasını araştırıp öğrenerek sağlıklı yaşamanın kurallarını kendinize ilke edinmelisiniz. Bu şekilde daha sağlıklı, daha ince ve daha mutlu bir hayata merhaba, demeyi başaracaksınız.