Kışın Kolay Kilo Vermenin İpuçları

- 22:19
Kış geliyor ve biz çok hızlı geçen yaz tatilini, gezmeler ve planda olmayan işlerimiz yüzünden pek de form tutarak geçirmemiş olabiliriz. Hatta gittiğimiz yerlerde kendimize hakim olamadık ve leziz yemeklerden çokça yiyerek daha da kilo aldık. Sakin geçen kış ayları için sizlere kilo vermenin kolay yönlerinden bahsedeceğiz. Bu şekilde yaza formda ve sağlıklı bir giriş gerçekleştirebileceksiniz. Bildiğiniz gibi kışın günler kısalmakta ve akşamlar daha çabuk olmaktadır. Biz bu doğa olayını da avantaja çevirerek kilo vermeyi kolaylaştıracağız.



Kış aylarında gün içerisinde havaların erken kararması ve günlerin kısalması nedeniyle, artık gün içerisinde daha az yemek yememize olanak sağlıyor. Bu sayede de kışın kilo verebilmek bizler için daha kolay bir hale geliyor.

Peki kışın hangi yöntemleri izleyerek daha kolay kilo vereceğiz. Bu yazımızda kışın kilo vermenize yardımcı olacak ipuçlarını bulacaksınız. O zaman hemen ipuçlarına geçelim.

1-)Kışın Harekete Geçerek Yaza Formda Girin


Beyaz ve kahverengi olmak üzere vücudumuzda bulunan yağ hücreleri ikiye ayrılır. Beyaz hücreler yağların depolanmasına ve daha fazla kilo almamıza neden olur. Kahverengi hücreler ise vücut ısımızı dengeleyebilmek için yağları çok kısa bir sürede yakarak dengeyi yakalamamıza yardımcı olur.

Vücudumuz kış aylarında üşüdüğünü hissettiği zamanlar, kahverengi yağ hücrelerini harekete geçirir ve yağların yakılarak kısa sürede vücut ısı dengemizi eşitlemesi sağlanır. Bu sayede beyaz yağ hücreleri de harekete geçerek ihtiyacımız olan enerjiyi elde edebilmemiz için yağları yakmaya başlar. Bu olaylar örgüsü ek olarak metabolizmamızı hızlandırarak daha hızlı kilo vermemize yardımcı olacak üçüncü bir kozu da üretir. Bu da demek oluyor ki soğuk kış günlerinde soğuk hava kilo vermemiz için bize bir nimettir. Bunun yanı sıra kış sebzeleri tüketilerek de kilo verilebilir. Örnek verecek olursak;

  • Pırasa
  • Ispanak
  • Brokoli
  • Kara Lahana
  • Pazı
  • Beyaz Lahana

Örnek verdiğimiz kök bitkiler, kış aylarında kilo vermeniz için önemli bir etkiye sahiptir. Diğer besinlere oranla 2 kat daha fazla lif içeren kök bitkiler bu özelliğiyle kış aylarında daha rahat kilo vermenize fırsat vermektedir.

2-)Aç Kalarak Kilo Veremezsiniz


Kendinizi açlıkla cezalandırarak, kilo verdiğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kendiniz aç bırakarak sadece vücudunuzda ki su ve kas dokularını yok ettiğinizi biliyor muydunuz ? Ayrıca vücudunuza aldığınız her kalorinin de vücudunuzda yağ olarak depolandığını ? Açlık yöntemi ile kilo vermek tamamen gereksiz ve sağlıksız bir yöntemdir. Bu tür bir yönteme vücudunuz uzun süre dayanmayacak ve tekrar eski beslenme düzeninize döneceksiniz. Böylece verdiğiniz kiloları da tekrar aldığınızı göreceksiniz.


3-)Tükettiğiniz Diyet Ürünlerine Dikkat Edin



Diyet ürünler, diğer ürünlere kıyasla %25 daha az enerji içermektedir. Diyet ürünler içerdiği fazla lif oranıyla tüketildiğinde tokluk hissi yaratmaktadır. Bu özellikleri bakımı ile diyet ürünler gün içerisinde alınan kalori, şeker ve yağ miktarını azaltmayı sağlamaktır. Bu şekilde daha kolay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır.


4-)Tüm Besinleri Tüketmeye Özen Gösterin



Tüm besin türlerinin vücudumuz için ayrı bir görevi ve artısı vardır. Bunlardan herhangi birinin atlanarak, tüketilmemesi sağlımıza zararlar verebilir. Hiçbir tüketilmeyen besin insanın yaşayış mekanizmasını doğrudan bozmaya yeterli değildir. Bu yüzden bu gibi eksiklikler zaman içerisinde yavaş yavaş kendini belli etmektedir. Dolayısı ile tüm besinler, yeterli ve dengeli bir miktarda tüketilerek vücudumuzun ihtiyaçları karşılanmalıdır. Sofralarımız da tüm besin çeşitlerini bulundurarak sağlığımıza verdiğimiz önemi göstermeliyiz.

5-)Hayatınızda Ekmeğin de Bir Yeri Olsun



Tüm besinlerin ayrı biz artısı olduğu, yeterli ve dengeli tüketilmediğinde kilo almamıza neden olacağını unutmamalıyız. Ekmek B grubu vitamin içeren ve ayrıca bünyesinde bulundurduğu karbonhidrat kompleksi ile insanda tokluk hissi oluşturan ve şekeri düzenleyen önemli bir besin çeşididir. Ekmek kilo aldırır düşüncesi ile ekmek yemeyi bırakmak mantıklı bir düşünme tarzı değildir. Çünkü ekmek de aynı diğer besinler gibi yeterli ve dengede kullanılarak tüketildiğinde vücudumuz için yararlı bir gıdadır.


6-)Aç Karnına Asitli Ürünler Tüketmeyin Yağ Yaksa Bile



Aç karnına tüketilen limon ve greyfurt gibi besinlerin tüketildiğinde yağ yakıcı özelliği olduğu belirtilmektedir. Toplum tarafından, bu özelliğe sahip olduğuna inanılsa da bilimsel literatürde bu özelliklere sahip olduğuna dair herhangi bir kanıt yoktur.

Bu yüzden aç karnına asitli ürünler tüketmemeye dikkat etmeliyiz.