Semizotu Diyeti İle Zayıflama

- 00:11
Semizotu diyeti, sağlıklı beslenme ve zayıflama konusunda oldukça zengin besin içeriği ve az oranda kalori bulundurmasıyla diyet listelerinin vazgeçilmezi olmuştur. Semizotu, içerdiği bol miktarda omega-3 yağ asidi ile zayıflamak için oldukça etkili bir sebzedir. Sebze çeşitlerinin arasında bol miktarda vitamin ve mineral içeren bir türdür. Peki semizotu tüketerek nasıl daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde zayıflayabiliriz? Semizotunu nasıl tüketmeliyiz ? Tüm bu merak ettiğiniz soruların cevapları yazımızın devamında sizlerle...



Semizotu Diyeti İle Zayıflama

Semizotu, A, B, C ve E, gibi sağlık açısından önemli değere sahip vitaminler ve niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi yararlı vitaminler yönünden de oldukça zengin bir vitamin içeriğine sahiptir. Ayrıca, özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn gibi mineraller bakımından zengin olmasından dolayı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için oldukça etkili bir sebze türüdür.

100 gram semizotunun içerdiği kalori miktarı sadece 16'kcal. Yağ asitleri yönünden de diğer sebzelerden bir adım öndedir. Beynimizde bulunan nöronların güçlenmesinde oldukça büyük etkisi olan omega-3 yağ asitleri yönünden de oldukça zengin bir sebzedir. 

Semiz Otunun Sağlığa Faydaları


Semizotu Diyeti


Semiz otu saydığımız onca özelliğin ve faydaların yanı sıra kalp rahatsızlıkları bulunan hastalar içinde faydalı bir yiyecektir. Aynı şekilde damar hastalıklarından dolayı da aktif olarak kullanılmalıdır. Zengin besin içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek, hasta olma riskini azaltamaya yardımcı olmaktadır.

Semizotu, uykusuzluk için de oldukça faydalıdır. Ayrıca yoğun zihin yorgunluğunun da giderilmesinde faydalıdır. Semizotu, dengeli ve yeterli miktarda tüketildiğinde tümör gelişimini engellemektedir.

Semizotu, sindirim sistemine faydalı etkileri sonucunda, genellikle mevsim değişimlerinde meydana gelen kabızlığı önler. İçerdiği bol demir nedeniyle, beyaz ve kırmızı kan hücrelerine olumlu yönde etki ederek, kansızlık şikayetinde bulunan hastalar içinde oldukça faydalıdır. Saymakla faydasını bitiremeyeceğimiz semizotu, ağız kanseri ve akciğer kanserine karşıda oldukça etkili bir silah görevindedir.

Semizotu Diyeti ile Nasıl Zayıflanır ?

Semizotu Diyeti İle Zayıflama


Semiz otu diyeti ile uyulması gereken yemek programını sizlerle paylaşacağız. Bu diyet programına uyarak daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeyi başarabilirsiniz. Semizotu tüketmek, hem ihtiyacınız olan vitamin, mineral ve lif bakımından da herhangi bir eksiklik oluşturmayacaktır. Semizotu, şaşırtıcı derece iyi A vitamini kaynağıdır. C vitamini açısından da oldukça zengin bir sebze türü olduğundan bizi hastalıklara karşıda korumaktadır.

Semiz Otu Diyeti Kahvaltısı ( Kahvaltı Her gün İçin Aynı Şekildedir )

Diyet kahvaltımız için gerekli olan malzemeler :

  • 25-30 gram beyaz peynir
  • 6-7 adet zeytin
  • Yanına Domates ve Salatalık
  • İçecek olarak domates suyu veya çay tercih edebilirsiniz.
  • ideal bir dilim kepek ekmeği.
Her gün sabah kahvaltısı menümüz aynı olduğu için ana yemek öğünlerini günlere göre çeşitlendiriyoruz.

Pazartesi

Öğlen Yemek Menüsü için : Peynirli makarna ve yanına sıvı olarak ayran veya bir kase yoğurt tüketebilirsiniz.
Akşam Yemek menüsü için : Semizotunu yoğurtlarak üzerine kıyma ekleyip yiyebilirsiniz.

Salı

Öğlen Yemek Menüsü için : 500 gram karışık meyve.
Akşam Yemek menüsü için : Tavuk soteyi yanında bir dilim kepek ekmekle tüketebilirsiniz.

Çarşamba

Öğlen Yemek Menüsü için : Semizotunu zeytinyağıyla harmanlayıp yanında ayran veya yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Akşam Yemek menüsü için : Tavuk soteyi yanında bir dilim kepek ekmekle tüketebilirsiniz.

Perşembe

Öğlen Yemek Menüsü için : Semizotu Salatasının yanına ayran veya yoğurt.
Akşam Yemek menüsü için : 4 adet kabak dolması ve yanına cacık

Cuma

Öğlen Yemek Menüsü için : Hafif bir menü, 2 adet muz ile geçiştirilebilir.
Akşam Yemek menüsü için : Kıymalı semizotunun yanına bir bardak ayran ve ideal dilim kepek ekmeği

Cumartesi

Öğlen Yemek Menüsü için : Semizotunu zeytinyağıyla harmanlayıp yanında ayran veya yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Akşam Yemek menüsü için : Balık ızgaranın yanına güzel karışık bir ızgara daha yiyerek kendinizi şımartabilirsiniz.

Pazar

Öğlen Yemek Menüsü için : Haşlanmış Semizotu
Akşam Yemek menüsü için : Sebzeli makarna ile ayran tüketebilirsiniz.

Semizotu haftalık diyet programı bu şekilde oluşturulabilir. Sırada ise semizotu salatası ile hızlı bir şekilde nasıl kilo verebiliriz, onu anlatacağız.

Semizotu Salatası ile Zayıflama


Semizotunun, zayıflama sürecinde zengin içerikleri ve besleyiciliği ile etkili bir besin olduğunu biliyoruz artık. Peki sağlıklı ve hızlı zayıflamamıza yardımcı olacak semizotu salatası nasıl hazırlanır ?

Düşük kalori içermesiyle, zayıflamak için etkili diyet besinleri arasında kendine yer edinmiş semizotunun vazgeçilmez ve sağlıklı bir zayıflama besini olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun yanı sıra doğal bir yağ yakıcı olan semizotu, metobolizmamızıda hızlandırmasıyla bilinmektedir. Ayrıca içerdiği lifler sayesinde besleyici ve tok tutma özelliklerine de sahiptir.

Zayıflatan Semizotu Salatası Tarifi :

Semizotu salatası

  • 1 demek semiz otu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • ek olarak tuz.
Yapılışı :

Semizotunu hijyenik bir şekilde temizce yıkıyoruz. Yıkadığımız semiz otunun yapraklarını ellerimizle saplarından ayırıyoruz. Ayırdıktan sonra kurutmaya bırakıyoruz. Kuruyan semizotunu bir kabın içerisine alıyoruz. Sarımsak ile tuzu bir havanın içinde iyice eziyoruz. Ardından ezdiğimiz sarımsağı yoğurdun içerisine atıyoruz. Semizotunun üzerine sarımsaklı yoğurdu ekliyoruz. Ardından sırasıyla kanal malzemelerimizi ekleyerek salatamızı hazır hale getiriyoruz. 

Afiyet olsun.