Yeni Yıla Fazla Kilolardan Kurtularak Girmenin Yolları

- 22:14
Yeni yıl yaklaşırken aklınızda hala yeni yıla fazla kilolarınızdan kurtularak, formda, mutlu ve daha sağlıklı bir şekilde girmenin hayalleri. Yeni yıla fazla kilolarınızdan kurtularak girmek için şimdiden kilo vermeye başlamalısınız. Klasik bir inanış gereği, yeni yıla nasıl girerseniz, öyle gidersiniz. O zaman yeni yıla daha fit ve sağlıklı girmenin yollarını öğrenmenin tam vakti.




Yeni yıla sayılı günler kala, şimdi çalışmalara başlayarak yıl başı gecesi daha fit ve sağlıklı oluşunuzu kutlamak istemez misiniz? O zaman şimdi yeni yıla fazla kilolardan kurtularak girmenin yollarını
öğrenerek bu hayalinizi gerçekleştirmeye başlayın.

Öncelikle sizlerle 7 tane muhteşem taktik paylaşıyoruz. Her biri altın değerinde bu taktikleri hayatınıza ne kadar geçirebilirseniz, hayal ettiğiniz form grafiğini de o kadar çok yaklaşırsınız. Verdiğimiz bu taktikleri doğru bir şekilde uyguladığınızda mutlaka istediğiniz fit bir vücuda kavuşacaksınız. Unutulmamalıdır ki bilgiyi teorikten, pratiğe geçirmediğimiz müddetçe hiçbir faydasını göremeyiz.

1-) Seçimlerinizi Sağlıklı Olandan Yana Yapın




Yüksek kalorili yemekleri hayatınızdan çıkarın. Yapacağınız detaylı araştırmalar ile besin kalori değerlerini öğrenerek, yediğiniz besinlerin kalori değerlerini kontrol altında  tutabilirsiniz. Yemeğin yanında sıvı tüketmek istiyorsanız seçimizi ayrandan yana kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra bol bol su tüketmeye dikkat edin. Su hem yediğiniz yemeklerin sindirimine katkı da bulunur, hem de vücudumuzda ki hücrelerin yenilenmesinde büyük rol oynar.

Daha az kalorili besinler tüketerek yeni yıl hayalinize giden yolda ilk adımı atmış olursunuz.

2-) Hayatınızda Mutlaka Egzersizlere Yer Olsun



Spor, herkesin yapması gereken bir şeydir. Yani illa kilolu olmanız sizi buna teşvik etmesin. Daha dinç, daha sağlıklı, daha mutlu olmak için spor bir ihtiyaçtır. Evet, şimdiye kadar belki de spor yapmaktan çekindiniz, artık bu korkunuzu yenmenin vakti geldi. Yeni yıla girerken düşüncelerinizi de değiştirmenin tam zamanı. Bu ön yargılarınızdan kurtularak, kendinizi spor havasına sokun. Bunun için sizi ittirecek güç ise, kendinize göre spor alışverişine çıkmaktır. Spor egzersizleri yapmak için pijama, spor ayakkabısının yanı sıra kendinize bir spor dalı belirleyerek o spor dalının malzemelerini alabilir ve o sporu yaparak daha mutlu bir şekilde kilo vermeye başlayabilirsiniz.

3-) Metabolizmanızı Hareket Geçirmenin Vakti



Metabolizmanızı hızlandıracak ve yemeklerinize kattığınızda güzel lezzetler verecek baharatları mutfağınızda tercih etmelisiniz. Zerdeçal, zencefil, karabiber, kırmızı pul biber gibi birbirinden şifalı baharatları mutfağınızdan ve yemeklerden eksik etmemeye çalışın. Zerdeçal ve zencefil kış aylarında gribe karşı da önemli bir koruyucudur. Keza karabiber ve kırmızı pul biberinde vücudumuza bir çok faydası bulunmaktadır.

Metabolizmanızı hızlandırmaya katkıda bulunacak bu gıdalara yemeklerinizde yer açın; tükettiğiniz her yemeğe katmaya çalışın.

4-) Yürüyerek Fark Yaratın




Mesela bu gün yoğun bir takviminiz var. Gün içerisinde spor yapmaya müsait olamayacaksınız. O zaman gün içerisinde yaptığınız işlerde hareket halinde olmayı deneyin. Gideceğiniz kısa mesafeleri yürüyerek gitmeye çalışın. Gün içerisinde hareketli olmaya özen gösterin. Mesela çayınızı almaya kendiniz gitmeyi deneyin. Rahat bir giyim tarzı seçerek hareket özgürlüğünüzü kısıtlamayın.

5-) Sebzeyi Hayatınızın Her Alanında Tüketin



İş yerindesiniz ve okul da, bugün yemeği dışarıdan yiyeceksiniz. Tabii ki bunun için de sizlere önerimiz var. Yemek yemeye gittiğiniz yerlerde sebze tüketmeye özen gösterin. Muhteşem bir salata veya sebze ile hazırlanmış daha az kalorili yemekler tüketmeye özen gösterin. İradenize sahip çıkarak, kendinize yön vermeyi başarın.

Buraya kadar tüm taktikleri uygulayarak hayatınıza geçirdiyseniz, ben şimdiden sanki yıl başı kutlamalarında ki fit halinizi görür gibiyim. Sizinde hayalinizde canlandı mı ?

6-) Tükettiğiniz Besinleri Takipte Kalın



Yaptığınız spor faaliyetlerinin ve tükettiğiniz besinlerin düzenli bir kayıt listesini tutun. Değişiklikleri ve gelişimleri gözlemlemeniz bu şekilde daha kolay olacaktır. Tabii ki de başarıya giden yolda da yardımcı. Bu işlemleri daha rahat bir hale getirmek için ise telefonlarınıza gerekli uygulamaları indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.





7-) Planlayın ve Başarın




Planlı çalışmak her zaman için muhteşem sonuçlar verir. Mesela kendinize bir takvim oluşturarak. Her gün için yenilecek yemekler listesi ve yapılacak spor faaliyetleri listesi oluşturabilirsiniz. Nerede ne yiyeceğinizi, nerede hangi spor egzersizlerini uygulayacağınızı not ederek vakit kayıp etmeden daha hızlı çalışabilirsiniz. Kendinize haftada bir gün sağlıklı ürünler ve yiyecekler almak için liste oluşturup alışverişe çıkarak motivasyon sağlayabilirsiniz.