Zayıflamak İçin Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Yöntemler Nelerdir ?

- 00:11
Kilo vererek fit bir vücuda kavuşmak, tüm kilo problemi yaşayan insanların hayali. Gerçek üstü yöntemler, diyetler, açlık oyunları ve daha bir çok yorucu ve psikolojik olarak kendinizi kötü hissettirecek yöntemler ile kilo vermek içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Üstüne üstlük, kilo vermeye çalışırken sağlığınız da elden gitmeye başlıyor.




Şimdi sizlerle paylaştığımız bu yöntemler, bilimsel olarak kanıtlanmış ve sağlığınız için herhangi bir yan etkisi bulunmayan yöntemlerdir. Bu yöntemler ile kendinize yeni bir beslenme alışkanlığı edinerek kilo vermeye başlayacaksınız. 


1-) Su Hayattır ! Bol Tüketin




Su hayatın kaynağıdır. İnsan sağlığına bir çok faydası olan suyu gün içerisinde dengeli ve bol miktarda tükettiğimizde, metabolizmamızı hızlandırarak daha fazla kalori yakıyoruz. 

2-) Yumurta Candır ! Sabahları Mutlaka Tüketin


Bol protein kaynağı olan yumurtayı, sabahları kahvaltıda tükettiğimizde karnımızı tok tutmaya yarıyor. Yumurta daha fazla protein, daha az kalori içeren bir besin kaynağı olduğundan dolayı hem kas kütleleri kazanmanıza hem de vücutta ki yağ oranını azaltmaya yardımcı oluyor. Dinamik ve mutlu bir gün için mutlak bir önem arz eden kahvaltı alışkanlığınızı düzenleyerek yağları yakmaya sabah erken saatlerde başlayın.

3-) Bi Kahve Ismarlasam ? Kahveyi de İhmal Etmeyin


Kahve içerdiği kafein ile vücudumuza girdiğinde, metabolizmamızı hızlandırırken yanı sıra da antioksidanları vücudumuza almamıza neden oluyor. Kahve içmek, hakkında bir çok farklı kafadan, farklı yorumlar ortaya atılsa da, şekersiz sade kahve ve Türk kahvesi içmek, vücudumuzun yağ yakma oranını hızlandırıyor.

4-) Metabolizma İçin Yeşilçay




Kateşin isimli antioksidanları içeren yeşil çay, metabolizmamız için hız kaynağı olmayı başarıyor. Kafein ile birlikte metabolizmayı hızlandırmaya ve yağları yakmaya birebir. Kateşin ve kafein ikilisi metabolizmanızı hızlandırmanız için önemli iki gıda takviyesidir. Dengeli bir şekilde mutlaka tüketilmelidir.






5-) Komşu Köpeği Şeker'in Tasması Çıkmış ! KAÇIN !!


Yüzyıllar önce köleliğin asıl kaynağının şeker olduğunu biliyor muydunuz? Evet, bu bir gerçek ama konumuzla alakası ne diyebilirsiniz. Şeker bağımlılık yaratıyor. Bu özelliğinin yanı sıra, kilo almanızı sağlayan önemli unsurlardan da bir tanesidir. Şeker, Glikov ve Yapay tatlandırıcılar, bir çok hastalıkla önemli derecede bulgularla ilişkilendiriliyor. Evet, komşumuzun köpeği Şeker'den kaçmanız gerekiyor, size zarar vermeden. 

6-) Karbonhidratı Fazla Tüketmeyin


Karbonhidrat;

Kan Şekerini yükseltir.
Kısa sürede acımamıza sebep olur.
Daha fazla kilo almanızı sağlar.

Sağlığımız açısından faydalı olan karbonhidratlar, düzenli tüketilmediği taktirde sağlığımız için tehlike haline gelebiliyor. Hamur işi yemekler, tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratlı yiyecekleri elinizden geldiği kadar az tüketmeye bakın. Beslenme alışkanlıklarınız da bolca yer kaplıyor ise mutlaka azaltın.

7-) Planlı Yemek Programı Oluşturun


Her gününüzü planlı yaşayın. Ya da günlük yediğiniz yiyecekleri ve kalori değerlerini, bu kalorileri yakmak için neler yaptığınızı not alın. Kendinize bir yemek günlüğü ya da notları tutun. Bu şekilde kilo vermenize yardımcı bir etkinlik yapmış olursunuz. Yediklerinizi yakmayı ihmal etmeyin. Düzenli bir yaşam yanında mutluluğu armağan eder size.

8-) Uyku Şarttır ! İyi Uyuyun


Uykunuzu almadığınız her gün aldığınız kaloriler kilo almanız için yeterlidir. Uyku insanın en önemli ihtiyaçlarından biridir. Az uyumak kilo almanız için önemli bir faktördür. Çok uyumak da sağlığınız açısından tehlikeli. Bu yüzdendir ki uykunuzu alana kadar uyumak en ideal olanıdır. Çok uyumak, yetişkinlerde yüzde 50, çocuklar da ise yüzde 90 oranında obezite sebebi olarak belirtiliyor. 

9-) Proteine Önem Verin ! Arttırın 


Protein, tokluk hissi vermesinin yanı sıra daha az kalori almanızı sağlar. Tavuk eti, yumurta ve balık gibi protein oranı yüksek besinler tüketmek kilo vermeniz için sizlere yardımcı olabilir. Protein bakımından zengin besinler tüketerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Beslenme öğünlerinizi protein ağırlıklı olarak yaparak, 441 kalori  daha az almanıza ve metabolizma hızınızı da 100 kalori hızlandırmanızı sağlayacaktır.

10-) Bol Bol Meyve ve Sebze Tüketin


Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak meyve ve sebze tüketen insanlar da kilo alma oranı daha düşüktür. Meyve ve sebzelerin büyük bir bölümü sudan oluşmaktadır. Düşük kalorili içerirler. Böylece bol miktarda meyve ve sebze tüketilmesi kilo almanıza sebep olmuyor.