2018 Popüler Diyet Listesi

- 23:27
Sağlıklı zayıflayarak mutlu kalmanız için sizlerle 2018 yılının en popüler ve zayıflatan diyet listesini paylaşıyoruz. Hızlı kilo verme ideallerinin aksine sağlıklı ve kalıcı zayıflama sunan diyet listesi ile kolayca kilo verebileceksiniz. Birçok kişi tarafından merakla beklenen diyet listesi, Diyetevim'de sizleri bekliyor.


Yeni yılın yaklaşması ile artık içimizi kaplayan heyecanda artmaya başlamıştır. Yeni yılın girmesi ile yapılacaklar listesi yeniden düzenlenmeye başlanmıştır. Yeni yılda uygulanacak ve yapılacaklar listesinin vazgeçilmezleri arasında diyet listeleri de muhakkak yerini almıştır. Artık sağlıklı yaşam ve ideal kiloyu bulma konusunda hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen diyet listeleri ile, hızlı kilo vermekten ziyade sağlıklı ve kalıcı kilo vermek tercih edilmelidir. Bizde bu doğrultuda sizlerle 2018 yılı içerisinde çokça tercih edilen ve oldukça popüler olan sağlıklı kilo verme yöntemini içeren diyet listelerini analiz ettik ve sizlerle paylaştık.

2018 En Popüler Diyet Listeleri

1. Aralıklı Oruç ( İF ) Diyeti

Yapılan araştırmalar sonucu kilo vermenin yanı sıra sağlığa olan faydaları göz önünde bulundurulduğunda aralıklı oruç diyeti oldukça işlevsel bir haldedir. Aralıklı oruç diyeti kilo vererek zayıflamanın ötesine geçmiş bir durumdadır. Bu diyet programı ile kazanılan yeme alışkanlığı, iltihapları azaltma, kan şekerini dengeleme, insülin seviyesini düşürmeye de faydalı olmaktadır. Aralıklı oruç diyet yöntemleri arasında en çok kullanılan ise 16:8 olan diyet programıdır. Bu programa göre 16 saat boyunca aç kalarak oruç tutulur. Bir gün içerisinde geriye kalan 8 saat boyunca da yeme ve içme serbesttir. İf diyeti aynı zamanda daha az kalori alarak, daha fazla yakılmasını sağlar.

Aralıklı Oruç ( IF ) diyeti ile ilgili Intermittent Fasting ( IF ) Diyeti Nedir ?  başlıklı yazımın içerisinde detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

2. Ketojenik Diyet

Sağlıklı yağlar ve belirli oranda protein alımı konusuna odaklanan ketojenik diyet, yıl içerisinde çokça tartışılan ve hakkında oldukça fazla bilinmesi gereken bir diyet türüdür.  Ketojenik diyet, az oranda karbonhidrat içeren besinler üzerine odaklanmaktadır. Bu diyet programını uygulamak ise beslenme alışkanlıklarınızda ve düzeninizde önemli değişimler gerektirmektedir. Ketojenik diyet programının uygulanması, vücudunuza aldığınız enerji türünün belirlenmesini sağlar. Bu da beraberinde  bazı yan etkiler getirebilmektedir. Bu yan etkiler arasında keto gribi de bulunmaktadır.

Ketojenik Diyet ile ilgili tüm bilgilere Ketojenik Diyeti ile 1 Beden İncelin başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

3. Çorba Diyetleri

Çorba diyetleri aslında yeni bir diyet türü değildir. Fakat 2018 yılı içerisinde en çok öne çıkan diyet yöntemlerinden birisidir. Düşük kalorili, besleyici ve hazmedilmesi kolay olan çorba diyetinde bir çok seçeneğe sahibiz. Kendi mutfağınızda ağız tadınıza göre kolayca hazırlayacağınız diyet çorbaları aynı zamanda iş yerinize ve gezilere de götürerek her zaman tüketebilirsiniz.

Çorba diyeti listelerine "Çorba Diyetleri" başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.
2018 Yılının en çok tercih edilen 3 diyet listesini sizlerle paylaştık. Sizlerin yaptığı ve başarılı olduğu diyet listeleri varsa yorum yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. 2019 Yılının en çok yapılan diyet listesi
sizce hangisi olacak?