Diyet Yapmanın Zorlukları Nelerdir ?

- 22:16
Sağlıklı ve doğru bir diyet yapma sürecinin kendine özgü bazı zorlukları elbette olacaktır. Önemli olan bölümler, uyulması gereken kurallar, uygulanması gereken adımların hepsinin içerisinde birazcık, genelinde ise biraz zorluk içerir diyet. Peki diyet yaparken karşılaşacağınız zorluklar ve bu zorluklarla nasıl başa çıkmanız gereklidir.

diyet
Diyet Yapmanın Zorlukları
İşin aslına bakacak olursak, kendini motive etmiş ve iyi hazırlanmış bir kişi bu zorlukların üstesinden kolay bir şekilde gelecektir. Zorluklar sadece hedefinize giden yolda azim kazanmanızı sağlayan birer araçtır. Bu yüzden zorluklar sizi asla korkutmasın.

Diyetin başarılı ve sağlıklı olarak yerine getirilememesi ve istenen sonuçların alınamaması, uygulama esnasında karşılaşılan zorluklara boyun eğilmesidir. Karşınıza çıkan engeller ve zorluklar sizi asla ideallerinizden vazgeçirmeye sebep olamasın. Karşılaşılan bu problemler ve zorluklar yüzünden birçok kişinin kendine güveni zedelenmekte ve başarısız diyet uygulamalarını beraberinde getirmektedir. Bu zorlukları öğrenerek ve üstesinden gelerek sağlıksız ve başarısız diyetlerin önüne geçebiliriz.

Diyet Yaparken Karşılaşılan Zorluklar


Diyet yaparken karşılaştığımız zorluklar ve bu zorluklara karşı alabileceğimiz önlemler.

Motivasyon ve İnanç Eksikliği

Başarının en önemli etkenlerinden birisi inanmak ve motivasyondur. İnanç eksikliği ve motivasyonsuzluk diyet yaparken de karşılaştığımız ve genellikle yaptığımız diyetlerin başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlayan zorluklardan bir tanesidir. Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır. Eğer inanmazsak ve kendimizi bu şekilde motive edemezsek, daha ilk baştan kaybettik demektir bu savaşı. Artık mağlubiyetimize üzülme zamanıdır yani.

Diyet yaparken kendimizi olağan hayaller doğrultusunda motive etmeyi denemeliyiz. Gerçekçi bir kilo hedefi koyarak, kendimizi daha kolay ve sağlam motive etmiş olabiliriz. Böylece karşılaştığımız engellerden daha kolay sıyrılıp, ideal kilo hedefimize da çabuk varabiliriz. Aynı zamanda çeşitli diyet listeleri içerisinden yapabileceğimize inandığımız bir diyet programını uygulamak da inancımızı arttıracaktır. Yapacağımızı ve uygulayabileceğimize inandığımız şeyleri her zaman daha kolay ve az emek harcayarak yerine getiririz.

Açlık Krizleri

Açlık krizleri, kandaki insülin ve kan şekeri seviyesine bağlı olarak, genellikle yemek yedikten ortalama 2-3 saat sonra meydana gelen, şekerli yiyecekler ve karbonhidratlı yiyeceklere karşı açlık hissine kapılma durumudur. Diyet yapma sürecinde karşılaşabileceğiniz en zor engellerden birisidir. Diyet sürecinin zorlu engellerini aşmış ama bu aşamada takılmış kim bilir kaç kişi vardır. Çünkü şekerli yiyecekler bağımlılık yaratmaktadır. Acı ama gerçek bir durum: Başarılı bir diyet için şekerden vazgeçmek zorundayız!

Açlık krizlerinin engel olduğu diyetler için yapmanız gereken, bu konu hakkında gerekli olan bilgiyi edinme ve ona göre hazırlanmaktır. Açlık krizlerine ne sebep olur ? Açlık krizleri ile nasıl başa çıkılır ? gibi soru işaretlerini çözüme kavuşturarak, bu zorluğun üstesinden de gelebilirsinz.

Evet, bazı durumlarda gerçekten bu isteğinizle başa çıkmak oldukça zor ve imkansız gibi görünebilir. Bu tamamen irada meselesi olmakla birlikte, yinede bu gibi durumlarda ne gibi yiyecekler tüketebiliriz sorusunun da cevabını bulmanız, bu süreçten daha az zararla çıkmanıza fayda sağlayacaktır.
Eyvah Açlık Krizim Geldi ! Ne Yapmalıyım ?  yazısı bu konu hakkında detaylı bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

Yanlış Diyet Seçimi Sonucu Oluşacak Problemler

Diyet sürecinin sağlıklı ve başarılı olarak geçirilmesi için öncelikle vücudumuzu iyi tanımalıyız. Çünkü  bazı diyet listelerinde bulunan yiyeceklere karşı alerjiniz olabilir yada sahip olduğunuz hastalığa iyi gelmeyen yiyecekler olabilir. Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için de kendimizi ve vücudumuzu iyi bilmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda da doğru tercihler yaparak, ideal diyet seçimimizi gerçekleştirmeliyiz.

Diyet yaparken mutlaka bazı hatalarımız  ve yanlışlarımız olacaktır. Fakat bu aşamada bizim için önemli olan yaptığımız yanlışların farkına vararak düzeltmek ve doğru olanı yapmak olacaktır. Eğer uyguladığınız diyetin sizin için gerçekten doğru olmadığına inandığınız zaman ise farklı bir diyet tercihi yaparak diyet programınız değiştirmek doğru bir seçim olacaktır.

Yeterli Zamanın Olmaması

Diyet yaparken karşılaşılan önemli zorluklardan birisi, yoğun ve koşuşdurmacalarla dolu bir gün içinde diyetin gerektirdiği koşulları yerine getirecek zamanın bulunamamasıdır. Bu yoğun tempo içerisinde geçen günlerde diyeti bozmak ve başarısızlığı sağlamak için bir çok koşul ortaya çıkacaktır.

Bu yüzden başarılı ve sağlıklı bir diyet yapmak için bu konu hakkında önceden bilgilenmek ve gerekli tedbirleri almak gerekmektedir. Yoğun iş hayatı ve ev ortamları bir çok olumsuz etkiyi de beraberinde getirebilir. Ancak alınacak önlemler ve tedbirler ile bu zorluklarla başa çıkılabilir elbette.

Hazır ve İşlenmiş Gıda Tüketimi

Paketlenmiş hazır gıdalar tüketme alışkanlığı diyet yaparken karşılaşılan önemli zorluklardan biridir. Bu aşamada oldukça dikkatli davranmak ve bu gıdalardan elimizden geldiği kadar uzak durmak gereklidir. Birçoğumuz bu gıdaların zararlı ve tüketiminin de herhangi bir fayda sağlamadığını biliyoruz. Fakat bildiğimiz bu bilgilere rağmen tüketmeye devam ediyoruz. Bu gıdalar besin içeriği bakımından diyet sürecine olumsuz etkiler yaratan yiyeceklerdir. Bu yüzden gerekli bilgilenme ve çözüm yollarını edinerek, bu alışkanlıklardan kurtulmamız gereklidir.
Diyette Başarılı Olmanın Yolları yazısının içerisinde başarılı bir diyetin yollarını öğrenebilirsiniz.