Egzersizden Sonra Turşu Suyu İçmenin Faydaları

- 22:38
Egzersiz ile turşu suyu arasında sanıldığından daha sağlam bir ilişki mevcuttur. Bu duyum belki sizleri biraz şaşırtabilir ama bu yapılan araştırmalar sonucu kanıtlanmış bir durumdur. Amerika'da bulunan Kuzey Dakota Eyalet Üniversitesin'de yapılan bilimsel araştırmalar sonucuna göre, spor egzersizleri sonrasında tüketilen turşu suyu kramplara karşı oldukça etkilidir. Yapılan araştırmaya göre, spor egzersizleri sonrası salatalık turşusunun suyunu içen sporcularda, sade su tüketen sporculara kıyasla yüzde 37 oranında kaslarda meydana gelen kramp sancılarının daha hızlı bir şekilde kesildiği gözlemlendi.


Turşu Suyu


Bu duruma neden olan biyolojik olayın açıklaması ise şu şekilde yapılıyor;

Tamamen doğal yöntemler kullanılarak üretilen salatalık turşusunun suyu, içerdiği bileşenler sayesinde oldukça önemli görevler yerine getirebilmektedir. Turşu suyunun içerisinde bulunan bileşenler, beyin üzerinde kramp oluşumunu tetiklemeye yarayan bölgeye uyarı sinyalleri göndererek krampların azalmasında oldukça etkili olmayı başarmaktadır.

Peki turşu suyunu bu kadar etkili yapan nedir ?

Sirke Suyu


Aslında bu konu hakkında salatalığın bileşenlerini düşürdükten sonra akla ilk gelen şey cevaptır denilebilir. Bu sorunun cevabı çok kolay ve basit: Sirke suyu. Yapılan araştırmalar sirke suyunda bulunan asetik asit sayesinde bu olayların gerçekleştiğini gösteriyor. Turşu suyu tüketilerek vücuda alınan asetik asit mideye geçtikten sonra beynimize gönderdiği sinyal sayesinde, beyin kaslarını rahatlatıyor ve krampların oluşmasını engelliyor. Bu da bize sirke suyunun aslında sanılandan daha fazla yararlı olduğunu gösteriyor.

Salatalık Turşusu Suyu İçmenin Faydaları


Salatalık Turşusu


Salatalık turşusunun krampları ve ağrılarını önlemenin yanı sıra bir çok yararı daha bulunmaktadır.

Susuzluğu Giderir: Vücudumuz koşu ve spor egzersizleri sonrasında oldukça fazla miktarda su ve tuz kaybı yaşar. Böylece vücutta sodyum seviyesi düştüğü zaman vücudumuzda dehidrasyon olayı başlar. Ama egzersiz ve spor faaliyetleri sonrası tüketilecek yarım litre salatalık turşusu suyu ile vücudumuzun ihtiyacı olan su ve tuzu miktarını geri vücudumuza alabiliriz..

Alkolün Üstümüzdeki Etkilerini Atabiliriz: Alkol tüketiminde aşırıya kaçılması da aynı egzersiz ve spor faaliyetlerinde olduğu gibi vücudumuza su ve tuz kaybı yaşatır. Bu durumlarda da yine aynı şekilde tüketilen salatalık turşusu suyu vücudumuz için gerekli olan su ve tuz miktarının vücuda alınmasını sağlayarak, geceden kalma etkileri yok etmeye yardımcı olur.

Yüksek Enerji Sağlar: Spor ve egzersiz faaliyetlerinin saatler sürmesi vücudumuza hem fiziksel hemde zihinsel olarak yorucu gelir. Bu gibi durumlarda kendimizi halsiz ve bitkin hissedebiliriz. Bu neden bu faaliyetler sonrası içilen salatalık turşusu suyu, enerjinizi yükseltmenizi sağlayarak daha dinamik ve canlı hissetmenize ve görünmenize yarıdımcı olur.