Erkekler için Göbek Yağları Nasıl Eritilir ?

- 22:02
Eğer bel çevreniz aşırı fazla ise tehlike altında olabilirsiniz. Bir an önce göbeğinizi eritmek için; yeni bir beslenme programı uygulamanız ve hareket alanınızı arttırmanız mecburidir. Sizde 102 santim bel çevresi sınırını aştı iseniz hemen göbek yağlarınızdan kurtulmalısınız.

göbek yağı nasıl eritilir

Erkekler yapısal olarak kadınlara göre daha fazla kas kitlesine sahip olurlar. Bu yüzdende yaratılış gereği kadınlardan daha hızlı çalışan ve daha çok kalori yakmak için tasarlanan bir metabolizma sistemine sahiptirler. Tabii ki bazı istisnai durumlar hariçtir.

Genel olarak metabolizma hızı yaşlandıkça azalma göstermektedir. Durum böyle olunca beraberinde de kilo almayı getirmektedir. Yıllar geçtikçe azalan metabolizma hızıyla başa çıkmak için kas kitleleri korumak hatta daha aktif bir hayat tarzı ile kas kitlelerini arttırmak yapılabilecek en iyi yöntemdir. Erkek vücudu, kadınlara nazaran daha fazla miktarda androjen hormonuna sahip olduğu için kaslı ve atletik yapıları daha kolay bir şekilde belirginleşmektedir.

Fakat beslenme programına gerekli özeni göstermeyen bir erkek ne kadar spor ve egzersiz yaparsa yapsın aldığı fazla kilolarıyla başa çıkmakta her zaman zorlanacaktır. Bu yüzden erkeklere göbek yağlarını eritmek için bazı tavsiyelerimiz vardır.

Göbek Yağlarını Eritmek İçin Tavsiyeler


Göbek eritmek için bir çok uygulamayı hayatımıza geçirmemiz gereklidir. Bu uygulamaları ise aşağıdaki gibi belirtebiliriz.
  • Hareketinizi arttırmak istenmeyen kilolardan kurtulmanın en etkili yöntemlerinden birisidir. Sizde daha fazla hareket etmek için hemen bir spor salonuna yazılabilirsiniz. Ya da sevdiğiniz müzikler eşliğinde yürüyüş, koşu yada farklı kolay egzersizler ile hayatınıza hareket katabilirsiniz. Spor salonlarına gitmeniz hem ağırlık hem kondisyon hem de vücut geliştirmek için oldukça etkili olacaktır. Bunun yanı sıra iş sonrası size sosyal bir ortam sağlayacaktır.
  • Beslenme programınızda radikal değişikliklere başlayın. Her gün sabah mutlaka kahvaltı yapın, ihmal etmeyin. Tükettiğiniz besinleri daha dikkatli seçerek,  tükettiğiniz besinlerin metabolizmanızı yormayacak gıdalar olmasına dikkat ederek, daha fazla kalori yakışını sağlamış olursunuz. 
  • Yüksek miktarda besin içeriğine sahip öğünler yerine, gün içerisine yayılmış bir şekilde 4-6 saat aralıklarla daha fazla sayıda yemek tüketmeye önem gösterin. Bu şekilde bir beslenme programıyla geçirilen bir gün daha etkili ve sağlıklı bir yöntem olacaktır.
  • Daha da sık aralıklarla beslenmeyi düşünürseniz, öğün sayısını 6 yada 7'ye çıkarmanız bir sakınca yoktur. Bu durumda sizin için bir kaç dilim peynir, meyve yada biraz kuru yemiş sağlıklı birer ara öğünler olmayı başaracaktır.
  • Yemek listenizde sıkça yer vereceğiniz besinler arasında; yağsız et, sebze, meyve, tam tahıllı yiyecekler, kuru baklagil, kuruyemiş ve kümes hayvanları olabilir. Tükettiğiniz yemekleri hazırlarken kızartma gibi zararlı trans yağ asitleri oluşturan eylemlerden kaçınmaya dikkat edin.
  • Diyet takviyelerinin oldukça popüler olduğu bu günlerde dikkatli davranmak gereklidir. Metabolizma hızını arttırdığı iddia edilen diyet takviyelerinden uzak durmak daha faydalı olacaktır. Çünkü metabolizma hızlandırdığı iddia edilen diyet takviyeleri size fayda sağlamaktan çok zarar verme potansiyeline sahiptir. 
  • Su tüketimine dikkat etmek önemlidir. Su hayatın kaynağıdır. Günde üç litre su içmeniz yağ yakmak ve kilo vermek açısından oldukça önemli bir adım atmak demektir.
  • Metabolizmanızı hızlandırmak için tükettiğiniz besinlerin lifli olmasını tercih edebilirsiniz. Çünkü her ne kadar metabolizma hızını arttırsa bile size fayda sağlayabilecek mucizevi bir besin kaynağı yoktur. Isırgan otu, elma, fasulye, dut, çilek, böğürtlen, kinoa ve bezelye gibi gıdalar her ne kadar metabolizma hızımızı arttırsa bile mucizevi bir etkiye sahip değildir. Tek başına tüketilerek kilo vermenizi sağlayamazlar.
  • Bu hedefte ilerlerken size yardımcı olacak en büyük kozunuz spor yapmaktır. Haftanın üç günü 30 dakikalık uygulanan sprint egzersizleri göbek eritmenize yardımcı olabilir. Egzersiz sırasında ilk 10 dakikanızı ısınmaya ayırabilir, geriye kalan 20 dakika boyunca 20 saniye hızlı koşarak 40 saniye dinlenin. Dinlenmenin arkasından tekrar 20 saniye sprint atarak, 40 saniye dinlenin. Bu egzersizi geriye kalan 20 dakika süreyi doldurana kadar tekrar edin.
  • Haftanın geriye kalan 3 gününde de ağırlık çalışmaları yapmayı tercih edebilirsiniz. Böylece her gün daha fazla kalori yakmanızı sağlayacak etkinlikler yapmış olursunuz. Hem kas kitleniz artar hem de daha fazla kalori harcanır..
  • Karın yağlarının erimesinde, haftada 32 km'lik jopping uygulamak oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Ayrıca düzenli uyku kilo vermek için oldukça önemlidir. Kilo vermek için düzenli bir uyku sistemine bağlı kalmalısınız.
  • Özellikle göbek çevresi yağlanmalarına karşı sigara ve alkolden uzak durmak etkili bir yöntemdir. İradenize sahip çıkarak daha kısa içerisinde hem sağlıklı bir hayata kavuşabilir hem de fazla yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.
  • Paketlenmiş yiyecekler ve kızartılmış ürünlerden uzak durmalısınız. Çünkü trans yağ asitlerinin göbek çevresi yağ toplamasında etkili rol aldığı ispatlanmıştır.
  • Genellikle yemeklerinizde ve sofranızda zeytinyağı bulundurmalısınız.
  • Gün içerisinde tükettiğiniz ara öğünlerde taze kuru yemişler ve yeşil çayı tercih edebilirsiniz.
  • Ayrıca genel olarak yağlanmanın önüne geçmek için gün içerisinde az yağlı süt ve süt ürünleri tüketmek önemli bir etkendir.