Haftaya Detoks ile Başlayın, Kilo Verin

- 22:01
Haftaya detoks ile başlayarak istenmeyen kilolardan kurtularak zayıflayabilirsiniz. Bir haftanın daha sonuna gelmek üzereyiz. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşama merhaba demek için haftaya detoks ile başlayabilirsiniz.




Toplumumuzda bir çok insan detoksu sadece kilo vermek için uygulamaktadır. Aslında bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü detoks kilo vermekten ziyade sağlıklı bir vücuda kavuşmak için, vücudumuzun toksinlerden arındırılmasını sağlamaktadır. Detoks, diyete hazırlık programı gibidir, sizi kilo vererek zayıflayabilmeniz için hazır bir hale getirir.

Detoks ile vücudunuzu toksinlerden arındırarak kendinizi bir kuş gibi hafif ve özgür hissedebilirsiniz. Genel olarak hareketsiz kalan vücutta atılması oldukça zor olan toksinler vücutta birikmeye başlar. Böylece vücutta biriken toksinler psikolojik ve fiziksel olarak bir çok rahatsızlıklar meydana getirir. Kalp rahatsızlıkları, kendinizi halsiz hissetme ve kötü hissetmenize sebep olur. Bunların yanı sıra belirli hastalıkların ortaya çıkmasında etkili olur. Kış aylarında daha fazla kilo almamızın sebebi de yine aynı şekilde toksinlerden kaynaklı olmaktadır. Çünkü kış aylarında daha az hareket ediyoruz. Bu da vücutta toksin birikmesine ve daha fazla kilo almamıza sebep oluyor.

Detoks uygulamak mutlak suretle her zaman faydalı ve sağlıklıdır. Ama özellikle kış aylarında, hareket yapmanın kısıtlı ve olanakların azaldığı bir zamanda detoks yapmak daha önemli bir hal almaktadır. Soğuk havalarda uyguladığınız detoks programları ile kendinizi daha sağlıklı ve arınmış hissedeceksiniz.

Detoks Yapmak için Nedenler 




Belirli problemler ve rahatsızlıklar yaşıyorsanız, bu sıkıntılardan kurtulmak için detoks uygulayabilirsiniz. Problemlerin çözümü ve sağlıklı bir hayat için detoks yapabilirsiniz. Detoksu,
  • Geçtiğiniz günler içerisinde çokça miktarda karbonat içeren besinler tükettiyseniz,
  • Üzerinizde halsizlik ve çok çabuk yorulma gibi hisler oluşuyorsa,
  • Sabahları uyandığınız yorgunluk hissi oluşuyorsa,
  • Uyku problemi yaşıyorsanız,
  • Şiddetli ya da sürekli baş ağrılarınız oluyorsa,
  • Depresyon ve stres halinin sürekli yaşanması 
durumlarında belirli zaman dilimleri ile 3 günlük program şeklinde, bilinçli ve düzenli olarak uygularsanız, daha sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Detoks Programı Örneği



1.Gün Detoks Programı

Kahvaltı: 2 adet cevizin içi ve 1 su bardağı taze ya da dondurulmuş meyveler ile hazırlanmış yulaf ezmesi.

Atıştırmalık: Yarım kase sade yoğurt

Öğle yemeği: Tavuk ızgara ve yanına yeşilliği bol salata ( içerisine bol limo sıkabilirsiniz )

Atıştırmalık: Elma

Akşam Yemeği:  2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, deniz tuzu ve biber ile hazırlanan sos ile somon balığını avcarlıyoruz. Avcarlanan somonu fırın kabına koyarak, 375 derece yaklaşık olarak 10-12 dakika boyunca pişiriyoruz. Yanına buharda pişmiş brokoli koyarak servis ediyoruz.

2.Gün Detoks Programı

Kahvaltı: Peynir, domates ve kırmızı biber ile menemen yapıyoruz. İçerisine 3 adet yumurta kırıyoruz. 

Atıştırmalık: 1 dilim kepek ekmeği ve 1 kaşık fıstık ezmesi.

Öğle yemeği: Sebzeli Çorba

Atıştırmalık: 1 kase yoğur ve yanına birazda kuruyemiş

Akşam Yemeği: Bir kase cacık ve zeytinyağlı marul salatası

3.Gün Detoks Programı



Kahvaltı: Keten tohumu, taze veya dondurulmuş çilek ve yüksek lif içeren kahvaltılık tahıllar ile yoğurdun karışımını tüketin.

Atıştırmalık: Havuç

Öğle yemeği: Zeytinyağlı mevsim salatası

Atıştırmalık: 1 bardak yağsız süt ve 20-25 adet çiğ badem

Akşam Yemeği: Haşlanmış tavuk

Bu detoks programları uygulanırken gün içerisinde en az 10 bardak su tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Detoksun sağlıklı oluşundan, sağlığımıza olan faydalarından ve nasıl uygulanacağından bahsettik. Yalnız herhangi bir kronik rahatsızlığa sahipseniz, düzeli olarak kullanmanız gereken ilaçlar varsa yada hamile veya emziren bir bayansanız, detoks uygulaması yapmadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız. Bu kural çocuklarını için de geçerlidir. Çünkü bazı uygun olmayan şartlar altında yaptığınız bu detoks programları size zarar verebilir.

Ayrıca Beyaz Detoks yapmak için nasıl uygulandığını merak ediyorsanız ; Beyaz Detoks Nasıl Yapılır ? başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.