Neem Yapraklarının Faydaları

- 22:39
Neem yaprakları da yağı gibi şifa dağıtmaktadır. Geçmişten günümüze alternatif tıp uygulamalarında kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemi, sindirim sistemi ve solunum sisteminin sağlığını koruyan neem yaprakları, insan sağlığına olan faydaları sebebiyle çokça tercih edilmektedir.





Geçtiğimiz günler içerisinde adından sıkça bahsedilen faydalı yağlardan bir tanesi de, doğal bir kaynak olması sebebi ile tercih edilen neem yağıdır. Neem yağı, cilt bakımı ve güzellik için oldukça fazla tercih ediliyor. Neem bitkisinin faydaları sadece yağının kullanımı ile değil; aynı zamanda yapraklarının da kullanımı ile görülmektedir. Neem yapraklarının içerdiği maddeler; inflamasyonlar, mantar ve bakterilere karşı savaşmasında, etkili rol oynuyor.

Aynı zamanda toplumumuzda bir diğer adı "Hint Leylağı" olarak da bilinen neem ağacı; yağı, yaprakları ve tohumları ile sağlığa faydalı olmaktadır. Neem yapraklarının antik dönemlerden günümüze alternatif tıp tedavi yöntemi olarak uygulanmasın da, antibakteriyel, antiseptik, kan arındırıcı ve mikrop öldürücü özelliklere sahip olması etkili olmuştur.


Neem Yaprağının Faydaları




Bir çok faydası bulunan neem yaprakları, bağışıklık sistemini uyararak daha etkin çalışmasını sağlar. Bu sayede oluşabilecek hastalıklara karşı vücudumuz direnç kazanmış olur. Sindirim siteminin çalışmasını düzenleyerek, daha sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmamızı sağlar. Karaciğer fonksiyonları iyileştirir, solunum yolları hastalıklarına karşı savaşır ve karaciğerin daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda neem yaprağı kullanmak, kana detoks etkisi yapar.

Neem yaprakları halk arasında genellikle sıtma ve şeker hastalıklarının tedavi edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılmaktadır.

Viral Hastalıklar da Neem Yaprakları Kullanımı


Neem yaprakları Güney Asya ülkelerinde genellikle viral hastalıkların önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Virüs, bakteri ve mantar gibi hastalıklarla baş edebilen bu şifalı bitkiyi, macun haline getirerek problemli olan bölgelere uygulayabiliriz. Sicilce, çiçek ve kızamık gibi geçici ve bir o kadar da tehlike arz eden rahatsızlıklar içinde kullanılabilir.

Neem yaprakları çeşit çeşit zararlı mikroorganizmalarla verdiği mücadeleler sayesinde bir çok farklı hastalığın tedavi edilmesinde kullanılır. Suda kaynatılmış neem yaprakları, banyo yapmak için hazırlanan suyun içerisine eklenerek kullanılabilir. Böylece egzama, soğuk yanıkları ve sivilcelere karşı etkili bir kullanım şekli elde edilebilir. Aynı zamanda inflamasyonlara karşı etkili olması sebebiyle, kaşınma ve karıncalanmalara karşı da oldukça etkilidir.

Yaprakları ile hazırlanan çay tüketimi, bağırsakları parazitlerden temizlemek için de kullanılmaktadır. Ayrıca uçuk ve boğaz enfeksiyonu rahatsızlıkları içinde neem yaprakları ile hazırlanmış çay faydalıdır.

Kalp ve Damar Sağlığına Olan Faydaları


Kalp ve damar sağlığı insan yaşamını etkileyen önemli bir etkendir. Kanı temizleyen ve kanda bulunan yüksek kan şekerini kontrol altına alabilen neem yaprakları, suda kaynatılarak tüketilebilir. Ekstraktı ile kan temizler ve antioksidan özelliği ile vücuttaki toksinleri dışarı atar. Ayrıca vücudumuz da bulunan serbest radikalleri de etkisiz hale getirmektedir.

Kanı sulandırır ve kalp ritmini yavaşlatır. Böylece düzensiz atan kalp ritmine engel olarak, yüksek kan basıncını dengeler.

Mantar Hastalıklarında Neem Yapraklarının Faydaları


Mantar hastalığına karşı oldukça faydalı olan neem yaprakları, özellikle akciğer ve bronşlar üzerinde olumsuz etki yaratan mantarlara karşı etkili olmaktadır. Saç, cilt ve tırnaklarda meydana gelebilecek mantar hastalıklarına karşı etkili olan neem yaprakları, mantar enfeksiyonlarının tedavi edilmesine ve iyileştirilmesine iyi gelir.

Aynı zamanda kanser hücrelerinin gelişimini de engellemektedir.

Kanser Hastalığına Karşı Neem Yaprakları


Neem yapraklarının bileşiminde bulunan polisakkaritler ve liomnoidler, kanser ve tümör hücrelerinin oluşumuna ve gelişimine engel olmaktadır. İçeriğinde bol miktarda belirtilen bileşenleri içeren neem yapraklarının çayı tüketilmesi, kanser hastaları için faydalıdır.

Zehirlenmeye Karşı Neem Yaprakları Kullanımı


Böcek ısırıkları sonucu meydana gelen zehirlenmelere karşı, neem yaprakları kullanmak faydalıdır. Neem yapraklarının zehirlenmeye karşı etkili olmasının sebebi ise, içerdiği pıhtılaşmaya engel olan maddelerdir. Aynı zamanda ülser ve inflamasyonlara karşı da yardımcı gıda takviyesi olarak kullanılabilir.


Diğer Hastalıklarda Neem Yaprağının Faydaları



Sıtma hastalığında yükselen ateşi düşürmek için, artrit rahatsızlığında meydana gelen ağrıların azaltılması için, cilt için kullanımın da cildi yumuşak ve nemli tutması için, vücuttaki sivilce ve akneleri yok etkmek için, ciltte tonik etkisi yapmak için, saç da kepeği ve saç dökülmesini önlemek için, vücutta meydana gelen yaralarda, alerji ve enfeksiyonları temizlemek için, su çiçeği hastalığının tedavi edilmesi için ve boğaz ağrıları için de neem yapraklarının faydalarından yararlanabiliriz.