Tibet Yogası Zayıflatıyor mu ?

- 23:46
Tibet Yogası, vücuda mucizevi geri dönüşler sağlayan, dinsel ayinle hiç bir bağlantısı olmayan 5 hareketin düzenli uygulanmasıdır. Sağladığı muhteşem faydaları arasında; zayıflama, sağlıklı uyku düzeni, dinçlik ve dinamiklik, fiziksel güçlenme ve yüksek enerji yer almaktadır.





Tibet Yogası hareketleri, gençlik pınarı hareketleri olarak dillerden dillere dolaşmaktadır. Dünya genelinde bilinmekte ve uygulanmaktadır. Bu hareketlerin düzenli olarak yapılması sanki imkansızı başarmış gibi bir etki yapmaktadır. Popülaritesi oldukça fazla olan bu hareketler zincirinin sağladığı yararları saymak gerekirse; fazla kilolardan kurtularak zayıflama, romatizma ağrılarından arınma, hafızaya doping etkisi yaparak güçlendirme, görme bozukluklarında iyileşme, fiziksel olarak gelişme ve güçlenme, duygusal ve zihinsel farkındalık ve sağlık, yüksek enerji seviyesi ve uyumlu bir hayat, eklem problemlerinde gözlü görülür iyileşmeler, sağlıklı bir uyku düzeni, güne dinç ve canlı başlama, saçlarda canlılık ve koyulaşma ve en önemlisi olarak cilde yüksek faydası ile daha genç bir görünüm.

Doğallığa ve güzelliğe aynı zamanda sağlığa bunca yararı ve etkisi olan bu muhteşem Tibet Gençlik Pınarı hareketlerini tek tek incelemek ve öğrenmek hayatımızı değiştirecek bir adım olarak da görülebilir. Çünkü derman aradığımız bir çok derdin dermanı olarak gerçekten oldukça faydalıdır. Spor ve egzersiz yapmanın faydalarını bir çoğumuz gerçekten bilsek bile uygulamıyoruz. Ama bu hareketler ile daha az yorularak daha fazla fayda sağlayabilirsiniz. O zaman hep birlikte hareketleri öğrenmeye geçebiliriz.

Tibet Yogası Hareketleri Nasıl Yapılır ? Faydaları Nelerdir ?




Tibet yogası toplamda beş hareketten oluşmaktadır. Her hareketin kendine özgü sağladığı geri dönüşler mevcuttur. Tüm hareketleri eksiksiz olarak yapmak, saydığımız tüm bu faydalardan yararlanmanız demektir. O yüzden hareketleri düzenli ve bilinçli olarak yapmanız sizin faydanıza olacaktır.

1. Hareket 

Hareketin Tanımı : Kolları yana doğru omuz hizasında ve yere yatay bir durumda açarak, dik bir vaziyet alıyoruz. Saat yönünde kollarınız açık bir şekilde başınız hafif dönene kadar dönün. Dönüşlerin sayısını artan bir şekilde 1'den 21'e kadar düzenli olarak arttırın. Dönüş sırasında derin derin nefes alıp verin.

Faydaları : Bu hareket ile kan dolaşımını geliştirirsiniz. Bu hareketin sağlığımıza verdiği tepki, varisli damarlar, osteoporoz ve baş ağrılarına karşı mücadele ve iyileştirme sürecidir. Tibet yogasının ilk hareketi olan bu dönme planını düzenli uygularsanız gençleşme sürecine başlamış olursunuz.

2. Hareket

Hareketin Tanımı : Sırt üstü yere uzanın. Kollarınızı, parmaklarınız kapalı avuç içleri yere bakar şekilde iyi yanınıza uzatın. Çenenizi göğsünüze doğru gömün. Bu hareketi yaparken, dizlerinizi kırmadan dümdüz bir şekilde yukarıya doğru kaldıracaksınız. Mümkün olduğu kadar başınıza doğru yaklaştırmaya çalışın. Sonrasında yine yavaş yavaş dizler kırılmadan bacaklarınızı ve başınızı yere indirin. Kaslarınız gevşedikten sonra hareketi yeniden yapın.

Başınızı ve ayaklarınızı kaldırırken derince nefes alıyoruz, indirirken veriyoruz.

Faydaları : 2. Hareket ile artreit, osteoporoz, düzensiz regl, menopoz semptomları, sindirim ve bağırsak sistemi problemleri, sırt-bacak-boyun bölgesinde ki ağrı ve sertliklere karşı savaşıyoruz. Cinsel organlar ve bezler üzerinde de yapıcı ve onarıcı etkiler meydana getiriyoruz.

3. Hareket

Hareketin Tanımı : Vücudunuz dik bir vaziyette dizlerinizin üzerine oturun. Eller baldır kaslarının üzerinde, çenenizi göğsünüze değdirerek başınızı ve boynunuzu öne doğru eğin. Ardından bel kemiğinizi geriye doğru yaylandıracak bir şekilde başınızı ve boynunuzu geriye doğru sarkıtın. Bedeninizi mümkün olduğu kadar geriye doğru yaylandırın. Ardından bedeninizi doğrultarak harekete baştan başlayın.

Belinizi geriye doğru yaylandırırken derin bir nefes alıyor, tekrar doğrulurken nefesinizi veriyorsunuz.

Faydaları : 3. hareketimiz, ikinci hareket ile benzer faydaları göstermekle birlikte, özellikle menopoza girmiş bayanlarda ve düzensiz regl dönemleri içerisinde bulunan bayanlara iyi gelmektedir.

4. Hareket

Hareketin Tanımı : Ayaklarınızı omuz genişliğinde açıyorsunuz. Ayaklarınızı dümdüz bir şekilde öne doğru uzatarak oturun. Beliniz dik bir şekilde,avuç içlerinizi yere bakacak şekilde kalçalarınızın yanına koyun. Ardından başınızı mümkün olduğu kadar geriye doğru uzatın ve kollarınızdan destek alarak kalçalarınızı da havaya doğru kaldırın. Tekrar başlangıç pozisyonuna dönerken kaslarınızı kasmayın, gevşetin. Bu hareketi tekrarlamadan önce biraz dinlemeniz iyi gelecektir.

Gövdenizi kaldırırken aldığınız nefesi, kaslarınızı sıkarken tutuyor ve yere inerken de veriyorsunuz.

Faydaları : Yine 4. hareketimizde cinsel organlar ve bezler üzerine sağladığı faydaların yanı sıra; uyluk, kollar ve omuzların gelişimi ve güçlendirilmesi üzerinde etkilidir. Lenfatik akışa canlılık vermektedir. Karın bölgesini geliştirmekte ve güçlendirmektedir. Ayrıca burun tıkanıklıklarına da iyi gelmektedir.

5. Hareket

Hareketin Tanımı : Yüz üstü yere yatın. Bu hareketin uygulanırken eller ve ayak parmaklarından güç alınacaktır. Karnınız bir sarkma pozisyonu alacak şekilde kollarınız yere dik bir şekilde, omurganızı öne doğru yaylandırın. Aynı zamanda başınızı da mümkün olduğu kadar geriye doğru esnetin. Sonrasında ayaklarınız yere tam basar bir vaziyette kalçanızı yukarıya doğru çekin. Bedeniniz tam bir V şeklini aldığında çenenizi göğsünüze doğru çekin. Ardından tekrar kalçanızı yere doğru bırakarak sırtınızı yaylandırın.

Bedeninizi yukarı yönde çekerken derince bir nefes alıp, aşağı doğru inerken veriyoruz.

Faydaları : Bu hareketin bağışıklılık sistemi üzerinde oldukça pozitif bir etkisi vardır. Kan dolaşımı ve lenfatik akışında geliştirilmesine yardımcıdır. Ayrıca enerji ve canlılığı tetikler. Diğer hareketlerin sağladığı faydalara da sahiptir.


Tibet Yogası Zayıflatıyor mu ?




Kilo aldıran en büyük neden yeme ve içme düzenindeki bozukluklardır. Düzensiz beslenme programlarının ana nedeni ise genellikle stres ve sıkıntıdan kaynaklıdır. Fakat mutlu ve dinç bir insan gereksiz ve düzensiz yemek yeme alışkanlığına sahip değildir. Bu yüzden de Tibet Yogası yapanlar kolay bir şekilde zayıflamaktadır. Çünkü yogada yaptıkları hareketler ile kötü düşünceler ve enerjilerden arındırmaktadır. Endokrin hormonun fazla salgılanmasında aktif bir rol alan Tibet Yogası vücudu forma sokarken aynı zamanda mutlu olduğunuzda hissettiriyor.

Böylece istenmeyen fazla kilolardan Tibet Yogası sayesinde rahatça kurtulmuş oluyorsunuz.