Hızlı Kilo Vermenin 20 Altın Kuralı

- 23:38
Zorlu süreçlerle amansız bir mücadele içerisinde olduğunuz diyet programları, bir türlü verilemeyen kilolar hem motivasyon hem de fiziksel olarak bireyleri güçsüzleştiriyor. Kilo vermek için bildiğimiz tüm yolları denemeyi başarıyoruz, fakat bir türlü kilo vermeyi başaramıyoruz. Hızlı kilo vererek zayıflamak ve ideal kilomuza ulaşmak için Altın değerinde 20 kural. 




İşte O 20 Altın Kural


1. Kahvaltıda Yumurta Yemek : Yumurta önemli bir protein kaynağı ve tokluk hissi veren yiyeceklerdendir. Kahvaltıda tüketmeniz tavsiye edilen yumurtayı; haşlanmış ve iyi pişmiş olarak tercih edebilirsiniz.

2. Yeşil Çay İçmek : Yeşil çay içerdiği kateşin maddesinden dolayı, vücutta yağların daha hızlı yakılmasını sağlamaktadır. Her gün öğleden sonra bir fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

3. Kahve İçmek : Kafein kaynağı olan kahve, aynı yeşil çay gibi metabolizma hızını arttırarak yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasını teşvik etmektedir. Günde bir fincan kahve iyi gelecektir.

4. Bolca su Tüketmek : Su hayatın kaynağıdır. Yemekten hemen önce bir bardak yarım saat önce ise yarım litreye yakın su tüketmek metabolizmanın hızlandırılmasını sağlamaktadır. Böylece vücudumuzun yağ yakım hızını arttırmaya yol açmaktadır.

5. Sağlıklı Atıştırmalıklar Yemek : Ana öğünler dışında geçirilen zaman içerisinde acıktığınızda daha düşük kalorili ve sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeliyiz. Bunlara örnek olarak; marul, salatalık, ayran, yoğurt, peynir verilebilir.

6. Yiyecekleri İyice Çiğnemek : Tükettiğiniz her yiyeceği, sindirimin ilk başladı yer olan ağızda iyice çiğnemeliyiz. Böylece yemekleri daha uzun sürede tüketerek midemizden beynimize yollanan tokluk sinyallerin zamanında iletilmesini sağlayabiliriz.

7. Acı Biber Yemek : Acı biber, metabolizmanın hızlandırılması için gerekli olan kapsaisin maddesini içermektedir. Böylece daha hızlı ve çok yağ yakımını sağlamaktadır.

8. Daha Küçük Porsiyonlar Yemek : Ana öğünlerde doyurucu ve yeterli kalori miktarını barındıran daha küçük yemek porsiyonları tercih etmeliyiz. Böylece daha az yiyerek düzenli kilo vermeyi başarabiliriz.

9. Protein Ağırlıklı Beslenmek : Yemek menülerinde et, balık, tavuk, süt ve süt ürünleri gibi protein bakımından zengin içerikler bulundurmak kilo vermenizi kolaylaştırmaktadır.

10. Şeker Tüketimini Bırakmak : Şeker ve özellikle işlenmiş şeker ürünlerinin tüketimini bırakmalıyız. Çay, kahve ve diğer meşrubat ürünlerini kullanırken şekersiz olarak tüketmeye özen göstermeliyiz. Şeker hem kilo aldıran en önemli etken hem de bağımlılık yapan bir besindir.


11. Doğal Ürünler Tüketmek : Posa, vitamin ve antioksidan bakımından zengin; un, şeker, lezzet verici aromalar bakımından oldukça fakir olan doğal gıdalar tüketmeliyiz. Böylece vücudumuza daha az kalori alacak, daha hızlı bir metabolizma sistemine sahip olacak ve daha uzun süre tok kalacağız. Bu şekilde hızlı kilo verme sürecinde kendimize yardımcı olacağız.

12. Bol Miktarda Posa İçeren Besinler Tüketmek : Posa oranı zengin yiyecekler tüketerek daha hızlı ve sağlıklı kilo verebiliriz. Posa bakımından en zengin besin türleri sebzelerdir. Keza bakliyat ve meyvelerde aynı şekilde. Günde 3-4 porsiyon sebze ürünlerinden, 1 porsiyon meyve ürünlerinden tüketmek kilo verme sürecinde etkili bir çözüm yoludur.

13. Nişasta Bazlı Ürünler Tüketmemek : İçeriğinde nişasta bulunan früktoz ya da yüksek früktoz oranına sahip mısır şurubu gibi nişasta bazlı ürünleri tüketmemeliyiz. Çünkü içerdikleri yapay früktozlar, mitokondrileri zehirleyerek aşırı kalori almamızı sağlamaktadır. Bu da daha fazla kilo almamızı tetiklemektedir.

14. Badem Tüketmek : Badem tokluk hissi oluşturan atıştırmalık besinlerden biridir. Çiğ halde tüketilmesi daha sağlıklı ve etkilidir.  İçeriğinde bol miktarda kalsiyum, fazlaca posa olması hızlı kilo vermek için tüketilmesi gereken popüler atıştırmalık yapıyor.

15. Glüten Tüketmeyi Bırakmak : Beyaz ekmek, irmik ve makarna glüten bakımından zengin yiyeceklerdir. Bu tarz glüten içeren besinler kilo almayı kolaylaştırmaktadır.

16. Mutlaka Kahvaltı Yapın : Güne başlarken kahvaltıyı atlamamalıyız. Çünkü gün içinde atlanan kahvaltı günün geriye kalan zamanlarında daha gazla gıda tüketmenize sebep olarak kilo almanızı sağlamaktadır.

17. Akşam Yemeklerini Erken Yemek : Akşam yemeklerini orantılı bir şekilde elinizden geldikçe erken bir zaman içerisinde tüketmeye özen gösterin. Çünkü gece boyunca aç geçirilen sürenin uzaması " Aralıklı oruç " diyeti dahilinde kilo vermeyi kolaşlaştırmaktadır.

18. Karbonhidrat ve Proteini Birlikte Tüketmek : Proteinle birlikte tüketilen karbonhidratlar daha az insülin salgılanmasına ve bu da daha az yağlanmaya yol açmaktadır.

19. Yağ Tüketimini Sıfırlamak yerine Sınırlayın : Yağ tokluk hissi oluşturmaya yaramaktadır. Böylece yağ tüketiminin sıfırlanması tok kalmanızı zorlaştırmaktadır. Aynı zamanda erken acıkmaya da sebebiyet vermektedir. Bu yüzden yağ tüketimini sıfırlamak yerine sınırlayarak tüketebiliriz.

20. Posayı Bol Tüketmek : Posalı ürünleri ne kadar çok tüketirsek o kadar çabuk doyar ve geç acıkırız. Aynı zamanda posalı ürünlerin tüketimi kandaki şeker ve insülin seviyelerinin ani artış göstermelerini engellediği için kilo kontrolünü sağlamaktadır.