Sarımsaklı Maydanoz Kürü Zayıflatır mı ?

- 19:35
Kalp sağlığı ve hastalıklarını iyileştiren sarımsaklı maydanoz kürü sayesinde kilo verebileceğinizi biliyor muydunuz ? Bu kür tarifini evde kendiniz hazırlayarak zayıflayabilir ve sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.


Hazırlanışı ve uygulaması oldukça kolay olan alternatif tıp tedavi yöntemleri, günümüzde oldukça yaygın kullanılan ve maliyeti düşük tedavi yöntemidir. Evinizde kendi ellerinizle hazırladığınız bu sağlıklı kür tariflerini gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Sarımsaklı maydanoz kürü özellikle sağlık sorunlarının tedavi edilmesi ve iyileştirilmesi için son derece önemli bir kür tarifidir. Kalp sağlığını koruma ve kalp rahatsızlıklarının iyileştirilmesinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Fakat sarımsaklı maydanoz kürünün oldukça önemli olan faydaları sadece bununla da kalmıyor. Kilo vermek ve zayıflamak için de etkili bir yöntemdir. Bu kür tarifini belirli zaman aralıkları boyunca düzenli olarak kullandığınız takdirde hem sağlıklı hemde kalıcı kilo kaybı yaşayabilirsiniz.

Bu kür tarifini kullanmaya başlayarak, kalp damarlarınızda ki tıkanıklığı açabilirsiniz. Kalbe giden damarlardaki yolların tıkanmasını engeller. Kan dolaşımını gerçekleştiren kalp damarlarında ki plak oluşumlarını engeller. Kalp damarlarında ki yağ birikintilerinin oluşmasını önler. Kalbin kan pompalamasını kolaylaştırarak, kan dolaşımını hızlandırır ve güçlenmesini sağlar.

Vücutta oluşan ödemleri atmaya yardımcı olur. Sarımsaklı maydanoz kürü yağ yakımını hızlandırır ve zayıflatır. Kısa bir süre içerisinde fazla kilolarınızdan kolaylıkla kurtulmanızı sağlar.

Sarımsaklı Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır işte Tarifi 


Sarımsaklı maydanoz kürünün yapılışı oldukça kolay ve pratiktir. Şimdi paylaştığımız bu tarifi evinizde kendiniz rahatlıkla hazırlayarak, tüketebilirsiniz.

Gerekli malzemeler :

-20 adet maydanoz
-2 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı limon suyu
-1 su bardağı su

Hazırlanışı : 

Hazırladığımız taze maydanozları su ile iyice temizleyerek yıkıyoruz. Ama maydanozları seçerken mutlaka taze olmasına özen göstermelisiniz.

Temizlediğimiz maydanozları saplarıyla birlikte mutfak robotunun içerisine koyuyoruz.

Üzerine taze sıkılmış limon suyu ekliyoruz.

Ardından taze sarımsakları kabuklarından çıkartıyoruz. Bıçakla ince ince dilimleyerek robotun üzerine ekliyoruz.

Robotun kasesinde hazırladığımız karışımın üzerine, suyu ekliyoruz.

Robotun içerisindeki hazırladığımız karışımı robottan geçiriyoruz. Robottan geçirilen karışımı bardağa döküyoruz ve dinlendirmeye bırakıyoruz. Bir müddet dinlendirilen kürü tüketebilirsiniz.

Kullanılışı :


Zayıflamak için ve şifa niyetine kullanacağınız sarımsaklı maydanoz kürünün kullanışı oldukça kolay ve pratiktir.

Hazırladığınız kürü ilk 3 gün yukarıda ki şekilde hazırlayarak tüketebilirsiniz. Fakat hazırlanan karışımın hepsini tüketmek zararlı olabileceğinden, yarısını tüketmenizde fayda vardır.

İlk 3 günlük kullanımın ardından 3 gün boyunca karışımı içerisine sarımsak koymadan hazırlayarak tüketmelisiniz.

6. günün ardından yine kürü sarımsaklı tarifi ile birlikte hazırlayarak tüketebilirsiniz.

Toplam 9 gün boyunca tüketeceğiz kürün ardından 3 günlük bir dinlenme arası vermelisiniz. 3 günlük dinlenme süresinin ardından yine aynı tarifler ile 9 günlük bir kullanma sürecine başlayabilirsiniz.

Sarımsaklı maydanoz kürünü 2 kere uygulamanız yeterli olacaktır. Fakat yine rahatsızlıklarınız devam ederse, belirli sürelerle dinlenme aralıkları ayarlayarak tüketebilirsiniz.

Sarımsaklı maydanoz kürünün henüz bilinen önemli bir zararı yoktur. Fakat bu karışımı düşük tansiyon rahatsızlığı olan kişiler kesinlikle kullanmamalıdır. Çünkü bu kür tarifi tansiyon düşürebilir. Düşük tansiyon rahatsızlığı bulunmayan kişiler, gönül rahatlığı ile tüketebilirler.

Ama yinede bir uzman görüşü alınarak kullanılması daha sağlıklı olacaktır.