Teff Tohumu Kullananlar ve Şikayetler

- 13:02
Teff tohumu çayı son günlerin en çok tercih edilen kilo vermeye yardımcı bitkisel besin kaynaklarından biridir. Özellikle bir çok Türk ünlü ve Hollywood yıldızları tarafından kullanılması nedeniyle popülerlik kazanan Teff Tohumu çayının etkileri ise hala en çok merak edilen konulardan biri olma özelliğini korumaktadır.
Peki Teff Tohumu Nedir ? Teff tohumu kullanıcı yorumlar ve şikayetleri nelerdir ? Teff Tohumunun zararları nedir ?

teff tohumu faydaları

Teff Tohumu Nedir ?

Teff tohumu Hollywood yıldızlarının kullanndığı besin değeri yüksek, protein açısından zengin, kilo vermeye yardımcı, ödem söktürücü ve kemik sağlığını destekleyen bir tohum çeşididir. Teff tohumu dünyada bulunan besleyici özelliği en fazla olan alternatif tahıl ürünlerinden biridir. Zengin içeriğinde; kalsiyum, protein, lif ve antioksidanlar bulunmaktadır. Teff tohumu içerdiği bu zengin besin kaynakları yönünden büyük bir enerji kaynağı olmayı başarmaktadır. 

Teff tohumu ve buğday tahılı karşılaştırıldığında, teff tohumu; besin değeri daha yüksek ve sindirilmesi daha kolay olan bir tahıl çeşididir. Çünkü teff tohumunun içeriğinde glüten maddesi bulunmamaktadır.

Teff Tohumu Kullananlar ve Şikayetleri

teff şikayetleri


Teff tohumunu çeşitli faydalarından dolayı kullanmak isteyen bir çok okurumuzun dikkatini çekecek bir başlık. Teff tohumu hakkında son günlerde oldukça fazla reklam gözlere hitap etmeye başlamıştır. Bir çok ünlü tarafından da kullanıldığı ve zayıflama yardımcı olduğu konusunda yazılar kaleme alınmıştır. Fakat hala kullanmakta tereddüt eden takipçilerimiz için Teff tohumu kullanan takipçilerimizin yorumlarını ve şikayetlerini derledik. 
Kullanıcı Yorumu : Ben teff tohumu çayını düzenli olarak kullandım fakat faydasını görmekten ziyade çok büyük bir oranda saç kaybı yaşadım. Tamamen faydasız diyemeyeceğim ama yinede kullanırken dikkat edilmesi gereken besinlerden biridir. Bence kullanmadan önce mutlaka bir doktora falan danışın yani.

Kullanıcı Yorumu : Ben teff tohumunu ilk duyup araştırdığımda gerçekten oldukça etkilendim. Sonrasında kullanmaya karar verdim. Fakat bende sürekli tuvalete çıkma ihtiyacından başka bir etki yapmadı. 

Kullanıcı Yorumu : Ben orjinal teff tohumu çayı kullanıcısıyım. Uygulayan ve deneyen biri olarak yorum yapıyorum. 1 aydır bu çayı kullanıyorum ama hala kilo veremedim. Zaten benim tercih etme amacımda bu değildi. Yani ben özellikle metabolizmayı güçlendirdiği ve çalıştırdığı için kullanıyorum. Kullandığım zaman tokluk hissi oluşturuyor. Yemek yeme iştahını kaçırıyor. Şişkinlik sorunuma da iyi geliyor. Kesinlikli bu tarz faydalarını hissettim. Enerji verdiği de tartışılmaz bir gerçek. Ama zayıflama konusunda kesinlikle hiçbir faydasını görmedim daha. Eğer öyle bir etkiye de sahipse, 1 ay içerisinde mümkün değil en azından. Sizde asla bir haftada, bir ayda şu kadar kilo verdim diye nara atanlara kesinlikle inanmayın.  Zaten sağlıklı da değil. Diyet yapanlara ve sporculara destek olabilecek bir besin olabilir.
Kullanıcı Yorumu : Bende teff tohumu çayı kullananlardanım. 15 günden bu yana kullanıyorum. Ama hiç bir kilo kaybı yaşamadım. Aksine fazladan bir buçuk kilo aldım. 
Kullanıcı Yorumu : Benim görüşümce bu çay sağlığa zararlı. Özellikle mide ağrısı ve ishal gibi yan etkileri çok görülüyor. Ayrıca sağlık bakanlığı tarafından onaysız. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. 
Kullanıcı Yorumu : İki gün kullandım. Çok fena şekilde mide ağrısı ve bulantı, ishal gibi etkiler yaptı bende. Bana çok ağır geldi. Acaba benim gibi olan var mı hala ? Mide ağrım geçmedi hala, böyle giderse hastaneye gitmeyi düşünüyorum.
Kullanıcı Yorumu : Dün eczaneden alarak kullanmaya başladım. Bugün çok kötü bir şekilde mide bulantısı oluşturdu. Aynı zamanda tansiyon düşürüyor. Çok kötü oldum .
Kullanıcı Yorumu : 5 gündür teff tohumu çayı kullanıyorum. 5 günde bir kilo verdim. Ama saç dökülmeleri arttı ve biraz da antidepresan özelliğini hissettim gibi sanki. Araba kullananların dikkat etmesi gerekli bu yüzden. Tek böbrekli kullanan bir tanıdığım hastanelik oldu 2 hafta içerisinde. 
Kullanıcı Yorumu : Bende eczaneden alarak kullananlardanım. Tek başına kullandığımda anlatıldığı gibi mucizevi etkilerini göremedim. Ama diyet yapanlara yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Tatlı yeme isteğini kesinlikle yok ediyor. Bende iştah kapatmadı. Enerji verdiğini de biraz hissettim. 

Kullanıcı Yorumu : Kesinlikle insanların aldanması ve kanması gereken bir şey değil. Yalan. Bir sürü laf oyunu ile satılan bir ürün. Ben 200 TL ye aldım ve hiçbir faydasını görmedim. Söylenilenin tam aksine kilo aldım. 

Diğer değerli okurlarımız ve takipçilerimiz arasından kullananların da yorumlarını yazımızın altına yazmalarını rica ediyoruz. Bu sayede kullanmak isteyenler ve karamsar olanlar için bir yol haritası çıkartmış olacağız. Bir diğer yazıda görüşmek üzere, Sağlıcakla Kalın !