Uzun Vadeli 25 Kilo Verdiren Diyet Listesi

- 23:41
Kilo vermek bir çok kişinin arzu ettiği ancak çok az kişinin başarabildiği ve ideal kilosuna ulaşabildiği birkaç uygulamadan ibarettir. Kilo vermek aslına bakılırsa düşünüldüğü kadar zor olmayan sadece işin prensibinin pek bilinmemesi kişilerin çoğu zaman diyetlerini bozmasına ve yeniden yeniden başlamasına neden olur. Bazı prensipler kolayca kilo vermeyi sağlar. Bu prensiplerin bilinerek uygulanması halinde her birey kolayca kilo vermenin mutluluğunu yaşayabilir.

diyet listeleri

Neden Kilo Alınır?

Kilo almak sağlıklı gelişimin göstergelerinden biridir. Ancak hızlı kilo almak ise sağlıksız bir yaşam tarzına sahip olunduğunun mesajını verir. Hızlı kilo almak şekerli ve yağlı gıdaların fazla tüketimi ile ortaya çıkan bir durumdur. Öğünlerin aksatılması düzenli ve yeterli beslenmeme gibi bir çok faktör kilo alımının başında seyreden nedenlerdir. Neden kilo alınır sorusunun cevabı sağlıklı bir gelişim olsa da hızla kilo alıyorsak beslenme şeklimizden yaşam stilimize kadar bir çok ayrıntıyı sorgulamamız gerekir. Kilo yapan yiyeceklerin başında ekmek gelir.

Ekmekte ki karbonhidrat değeri yüksek olup özellikle çok fazla beyaz ekmek tüketen kişiler hem yeterli beslenemeyecekler hem de aşırı kilo alımı ile karşı karşıya kalacaklardır. Çünkü ekmek tüketimi çoğaldığında sağlıklı besinlerin tüketimi azalacaktır.

Ekmek kısa süreli tokluk hissi sağlayacaktır. Ancak hücrelerin doyurulması gibi bir işleve sahip değildir. Şekerli gıdalar tüketmek vücutta bu şekerin zararlı canlı bakteriler tarafından yağa dönüştürülmesine neden olur ki bu da yağ depolanmasına ortam hazırlar. Yararlı mikroorganizmaların çoğalması halinde ise şekerin yağa dönüşmesine neden olamayacağından kişiler daha az şekerli gıda tüketme ihtiyacı da duyacaklardır.

Sağlıklı Kilo Vermek

Sağlıklı kilo vermenin altın kuralından biri bol bol su içmektir. Bir diğeri taze ve doğal besinlerle beslenmektir. Karbonhidrat ihtiyacının yeterli miktarda karşılanması daha fazlasının vücuda alınmaması gerekir. Aynı zamanda doğadaki besinlerde bulunan karbonhidratların tüketilmesine önem verilmelidir. sağlıklı yağlar tüketmeye dikkat edilmelidir.

Kızartma yağlarından uzak durulması hızlı kilo almamaya yardımcıdır. Protein bakımından zengin ancak yağ oranı itibari ile az olan besinlerin tüketimi sağlanmalıdır. İyi bir kahvaltı ile güne başlamak metabolizmanın hızlandırılmasında etkili olan bir uygulama olup sağlıklı kilo vermek için temel prensiplerden biri olarak karşımıza çıkar. Son olarak egzersiz yaparak kilo verirken inceldiğinizi gözlemleyin!

Kilo vermek demek aynı zamanda incelmek anlamına gelmez. Kilo verirken egzersiz yapılmıyor ise vücudun çeşitli yerlerinde sarkıkların görülmesi kaçınılmaz olabilir. Bu sarkıkların yerleşmemesi için diyete başlanıldığı anda bir egzersiz programından da yararlanmak önemlidir. Böylece vücut sıkılaşırken kilo vermek fit bir görünüme sahip olmaya yardımcı olacaktır.

Sabah Kahvaltısında Ne Yenmeli?

Sabahları güne zinde başlamak iyi bir kahvaltı programı ile mümkündür. Diyet kahvaltısı programında olması gerekenler:
  • Yumurta
  • Peynir 
  • Zeytin
diyetevim

Yanı sıra domates, salatalık gibi sulu yiyeceklerde tüketilebilir. Yumurta protein açısından zengin bir besin olduğu için tokluk hissi sağlayacaktır. Peynir bir probiyotik besin olup kişinin probiyotik açısından beslenmesine yardımcı olacaktır. Zeytin ise bağırsaklarda sindirim sorunlarının yaşanmasına önlem alacaktır. Ancak zeytinin diyet zeytini olmasına önem verilmelidir. Aksi halde gün içinde fazla tuz tüketimi vücutta ödem oluşmasını kaçınılmaz kılacaktır.
Daha fazla Diyet Listesi deneyimi yaşayın.

Öğle Ve Akşam Yemeğinde Ne Yenmeli?

Öğle yemeğinde menüde ne varsa o tüketilebilir. Dikkat edilecek husus genel olarak içerisinde un ve şeker olan tüm gıdalardan kaçınmaktır. Un karbonhidrat değeri yüksek olan bir besin olduğu için hızlı kilo alımına neden olabilir. Şekerli gıdalar ile tatlı ihtiyacını karşılamak yerine de yemeklerden sonra meyve tüketerek tatlı ihtiyacının karşılanması gerekir. Eğer tatlık yemeden duramam diyorsanız probiyotik açısından da zengin olan ve uzmanların önerdiği bitter çikolata tüketimi sağlayabilirsiniz. 

Bitter çikolataların kakao oranının yüksek olması şeker oranın düşmesini sağlayacağından bir diyet listesi için uygun bir seçim olacaktır. Eğer ekmek yeme ihtiyacınız var ise bunu sabah kahvaltılarına koymanız ekmekte ki kalorinin gün içinde yakılması açısından değer kazanır. Akşam yemeklerinde özellikle ekmek yemekten uzak durulmalıdır.

Ekmeğin ölçüsü ise kişin avucunun yarısı kadar olmalıdır. Akşam yemeklerini geç saatlere bırakmamak gerekir. Hazmının geç olacağı hesaba katılırsa saat 6’dan sonraya akşam yemeklerini koymamak önemlidir.