Elma Sirkesi ile 10 Kilo Verdim

- 17:13
Elmanın mayalanması ile elde edilen suyu elma sirkesi olarak nitelendirmekteyiz. Tansiyonu düşürür, kolesterol seviyesini dengeler, sivilcelere ve sivilce yaralarına iyi gelir, boğaz ağrısına karşı etkilidir, kanser hücreleri ile savaşır ve tüm bu güzelliklerin yanı sıra kilo vermek için muhteşem bir kaynaktır. O zaman elma sirkesi ile nasıl 10 kilo verilir, hep birlikte inceleyelim..

10 kilo verdim

Elmanın mayalanması ile elde ettiğimiz elma sirkesi, oldukça eski tarihlerden günümüze kadar kilo vermek ve zayıflamak için kullanılmıştır. Kilo vermek adına en etkili silahlardan birisi de diyebiliriz aslında. Şimdi sizlerle elma sirkesi kullanarak 10 ile 20 kilo arasında bir kilo kaybı yaşayacağınız yöntemi paylaşacağız. Ama öncelikle şunu belirtelim ki kaybedilecek kilo miktarını yine sizin sahip olduğunuz metabolizma hızınız belirleyecektir. 

Aç karnına içilen elma sirkesi ve yemeklerden ortalama yarım saat önce içilen elma sirkesi zayıflamak adına sizlere daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu yüzden kullanım zamanı ve şekline de son derece önem verilmelidir. 

Elma sirkesi içerisinde barındırdığı asidik özellik sayesinde kilo vermek isteyenler için muhteşem bir kaynaktır. Asidik özellik sayesinde vücudun su toplaması önlenir ve vücutta ki su toplamaları ile alınacak kiloların önüne geçilir. Ayrıca elma sirkesi tüketimi, vücuda alınan besinlerin emilme oranını yükseltir.

Ayrıca elma sirkesinin insan sağlığına olan faydaları arasında sindirim problemlerini geçirmesi ve enfeksiyonlarla mücadele etmesi de bulunmaktadır.

Elma sirkesi kullanarak zayıflamak için bir çok farklı yöntem mevcuttur. İsterseniz sade olarak tüketebilir, isterseniz de çeşitli elma sirkeli karışımlar yaparak kullanabilirsiniz.

Kilo Vermek için Elma Sirkesi Kullanımı

En basit ve sade tarif olarak nitelendirilen yöntemdir. 1 veya 2 kaşık elma suyunu 1 bardak suyun içerisine ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu karışımı akşamları tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Zamana yayarak elma sirkesi oranını en fazla 2 kaşık olacak şekilde, artan bir ivme ile ayarlayabilirsiniz.

Yeşil Çay ve Elma Sirkesi ile Zayıflamak

Önemli bir antioksidan kaynağı olan yeşil çay ile zararlardan kurtulmanın yanı sıra sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
  • Karışım için gerekli malzemeler :
  • 1 kaşık elma sirkesi
  • 1 kaşık yeşil çay
  • 1 tatlı kaşığı kadar bal
  • 1 bardak su
Öncelikle kaynatılan suyun içerisinde yeşil çayı demliyoruz. 3 dakika boyunca çayı demlenmeye bırakın. Çay demini aldıktan sonra çayın suyunu süzün. Daha sonra çayın içerisine elma sirkesi ve bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu karışım aynı zamanda sindirim sistemi ve bağışıklık sistemini rahatlatır. İştahı bastırarak kilo vermeniz için size mükemmel bir destek sağlar.

Elma Sirkesi ve Tarçın ile Kilo verme

Keskin bir tat ve asidik özellikleri ile ön plana çıkan elma sirkesi, tarçın ile karıştırılarak daha aromatik ve içilmesi kolay bir tada kavuşmaktadır.  Bu karışım sayesinde kan şekerini dengeleyecek ve kalp krizi riskine yakalanma şansınızı düşüreceksiniz. Hemde bunun yanı sıra daha fit bir görünüme kavuşacaksınız.

Gerekli malzemeler : 
  • 1 kaşık elma sirkesi
  • Yarım kaşık toz taçın
  • 1 bardak su
Tarçını bir bardak su ile birlikte kaynatıyoruz. Ardından dinlendirmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra üzerine elma sirkesi ekliyoruz. Ardından karışımı iyice karıştırarak tüketebiliriz.

Elma sirkesinin Sağlığa Olan Faydaları


elma sirkesinin faydaları
  • Elma sirkesi asidik asit bileşiği sayesinde doğal bir iştah kesici içecek olarak kullanılabilir. Böylece daha kolay bir diyet uygulama süreci yaşatır. 
  • Elma sirkesi metabolizma hızını arttıran nadir maddelerdendir. Metabolizma hızı üzerinde son derece önemli bir etkiye sahiptir. Kilo vermeniz için gerekli koşulların oluşmasını sağlar.
  • Elma sirkesi tüketimi, vücuttaki yağı daha hızlı yakmaya yardımcı olur. 
  • Elma sirkesi zengin içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi oluşturur. İçerisinde barındırdığı vitamin, mineral ve diğer bileşik maddeler sayesinde açlığı bastırmaya yarar.
  • Vücuttaki toksinlerin atılması için oldukça faydalıdır. 
  • Kan şekerini düşürmeye yarar.

Profesör Doktor İbrahim Saraçoğlu'nun Elma Sirkesi Tarifi

diyet listesi

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kilo vermek isteyenler için elma sirkesini nasıl kullanmaları gerektiğini bir tarif ile paylaştı. Saraçoğlu'nun tarifine göre oldukça kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo verebileceksiniz.

Gerekli Malzemeler :
  • 4 Adet elma
  • 4 Tane nohut
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 kaşık toz şeker
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Özellikle cam kavanız
  • Klorsuz içme suyu
Hazırlanışı : 

Elmaları iyice yıkadıktan sonra 4'e bölüyoruz. Bölünen elma parçalarını kavanozun dibine güzel bir şekilde diziyoruz. Ardından gerekli malzemelerin tamamını üzerine ekliyoruz. Sonra ağzına kadar içme suyuyla doldurup, ağzını bezle kapatıyoruz. Bezin etrafına lastik geçirmeyi unutmayın. Ardından fermantasyon süreci başlamış oluyor.  Fermantasyon süreci devam ettiği zaman boyunca hava ile temasını kesmiyoruz. Işıksız bir ortamda ortalama olarak 2-3 ay kadar bekletiyoruz. İlk iki hafta boyunca her gün çalkalamaya özen gösterin. Ardından haftada 1 kere karıştırmanız yeterli olacaktır.

Bütün bunlar olurken, kavanozun etrafında dolaşan sineklerin ve sirke üzerinde oluşan küf tabakasının görülmesi oldukça normal bir durumdur.