Kışa Detoksla Arınarak Girin

- 16:15
Henüz tam gelmeyen kışa detoks yaparak tertemiz girin. Detoks ile arındırılmış bir beden, sağlıklı gıdalar, taze meyve ve sebzeler ile muhteşem bir kış geçirmeye var mısınız ?

detoks

Kış tam anlamıyla hayatımıza girmiş bir vaziyette değil. Bunun içinde hiçbir şeye henüz geç kalmış değiliz. Detoks tarifleri ile kışa hazırlıklı ve daha güçlü olarak giriş yapabilirsiniz. Böylece kışı daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde karşılamış olursunuz.

Eğer kışa daha sağlam, daha sağlıklı ve daha dinç bir karşılama töreni yapmak için öncelikle bedenimizde bulunan zararlı maddelerden kurtulmamız gerekmektedir. Bunun için ise ihtiyaç duyacağınız olan şey sağlıklı bir detoks programı uygulamak. Fakat bu detoks tarzı programları uygulamadan önce mutlaka iyi bir araştırma evresinden geçmeliyiz. Uygulayacağımız şey hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıyız.

Peki detoks yapmak için ne yapmalıyız ? Hangi besinleri tüketmeliyiz ? Hangi yiyeceklerden uzak durmalıyız ? İşte tüm bu soruların cevabını yazımızın devamında bulacaksınız.

Detoks ile Vücudu Zararlı Maddelerden Arındırma

kış detoksu

Günümüzde oldukça fazla arınma yöntemi ve detoks programları mevcuttur. Bu ve benzeri tüm yöntemlerin doğru anlamda ki tek bir anlamı vücudu zararlı maddeler ve toksinlerden temizlemektir.

Arındırma işlemi, vücuda zararlı olan tüm maddeleri vücuttan atmak anlamına gelmektedir. Vücudumuzda zararlı maddelerin geneli karaciğer ve kolonda toplanmaktadır. Bu zararlı maddeler de doğrudan bu toplanma bölgelerinde ki organları hedef almaktadır. Detoks yapmak ve arınma yöntemlerinden birini uygulamak bu organlarımızı kirlerinden temizlemek ve daha iyi hissetmemize yardımcı olmaktadır.

Fakat detoks yapmak demek gün boyu sadece detoks içeçeği içeceğiniz anlamına gelmemektedir. Çünkü sadece sıvı alarak beslenme düzeni protein, lif ve yağ gibi önemli besinleri vücudumuza almamazı sağlamaktadır. Bu nedenle arınma programları ve detoks uygulamarı sadece içeceklerle değil, lif ve protein içeren gıdalar ile de yapılmalıdır.

Ayrıca detoks süreci boyunca detoks programını destekleyen, kaliteli ve sağlıklı besinlerle beslenmeye önem göstermeliyiz. Böylece gerçek anlamda bir arınma programından bahsedebiliriz.

Detoks İçecekler ve Arındıran Besinler Nelerdir ?

detoks yapmak

Beslenme programlarının vazgeçilmezi haline getirildiğinde gerçek bir arınmayı sağlayan öyle muhteşem içecekler ve besinler var ki; düzenli kullanmak yaşam boyu mutluluk, sağlık ve huzur veriyor. Çünkü sağlıklı besinler ile düzenli beslenme hayatımızı etkileyen bir kavramdır. Detoks ve arınma besinlerini şöyle sıralayabiliriz:

Turunçgiller : Turunçgiller bol miktarda C vitamini içeren besin kaynaklarıdır. Bir çok insan genellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalandıktan sonra bu tarz C vitamini bakımından zengin besinler tüketmeye başlarlar. Fakat asıl önemli olan bu rahatsızlıklara yakalanmadan önce bu besinleri tüketerek, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarla savaşan ve onları vücuttan uzaklaştıran sistemlere sahip olmaktır.

C vitamini aynı zamanda enfeksiyonlara karşı mücadele veren önemli bir vitamindir. Bu nedenle C vitamini bakımından zengin besinleri düzenli olarak tüketmeliyiz.  C vitamini yönünden zengin olan yiyecekleri; Greyfurt, portakal, mandalina ve limon olarak sıralayabiliriz.

Biberler : Biber çeşitleri ve özellikle de kırmızı biber C vitamini bakımından diğer besinlere oranla 2 kat daha zengindir. Ayrıca beta karoten kaynağıdır.

Bağışıklık sisteminin iyileştirilmesi ve daha güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. İçerdiği beta karoten maddesi sayesinde gözleri ve cildi sürekli sağlıklı tutmaya yarar.

Brokoli : A, C ve E vitaminleri, mineraller, bir çok antioksidan ve lif bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Beslenme listelerinde bulunması gereken en sağlıklı sebzelerden bir tanesidir. Hem çiğ olarak, hem de pişirerek tüketilebilir. Ancak elinizden geldikçe az pişirerek daha sağlıklı bir şekilde tüketmeniz tavsiye edilir.

Zencefil : Zencefil mucizevi etkileri olan sihirli bir baharattır. Faydaları öyle güzel ve o kadar çok ki hangisini sayalım bilemedik. Kısaca bahsetmek gerekirse; boğaz ağrısından iltihaplı rahatsızlıklara kadar bir çok faydası bulunuyor. Mide bulantısı ve kronik ağrılara karşı da oldukça faydalıdır. Yapılan en son bilimsel araştırmalar da kolesterol düşürücü etkiye sahip olduğu da bilinmektedir.

Ispanak : Yine  C vitamini bakımından zengin bir sebze daha. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlarla savaşma kabiliyetini geliştirir. Çok sayıda antioksidan içeriğinin yanı sıra beta karoten içerir. Hafif bir pişirme sonrası A vitamini sayısı artan nadir sebzelerdendir.

Yoğurt : Özellikle ev yapımı doğal yoğurtlar ve ambalajlarının üzerinde  " canlı ve aktif kültürler " gibi yazıları bulunduran yoğurtları kullanmaya özen gösterin. Çünkü bu maddeler hastalıklara karşı savaşmak üzere bağışıklık sisteminizi harekete geçirir. Yoğurt D vitamini açısından zengindir. D vitamini, bağışıklık sistemini iyileştirmeye ve vücudumuzu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.

Detoks Nasıl Uygulanır ? 


Detoks programı uygularken, sürdüre geldiğiniz beslenme düzeninizin dışına çıkmanız gerekebilir. Bu sırada önemli olan nokta, her şey yeteri kadar ve doğru şekilde kullanmaktır. Sıvı detokslar en fazla 2 gün, eğer bünyeniz bu tarz bir düzene alışık ise maksimum 3 gün boyunca yapmalısınız.

Detoks programı sonrası ise detoksu destekleyici bir beslenme programı ile en az 1 haftalık bir süreci hayatınıza geçirmelisiniz. Ardından ise beslenme programına yeni besinler eklenerek, normal beslenme düzenine dönmek gereklidir.

Bu şekilde bir detoks programı sayesinde metabolizmaya zarar vermeden arınma süreci tamamlanmış olur.
Detoks Uygularken Neye Dikkat Edilmelidir ?

detoks nasıl yapılır

Detoks yaparken bir çok hatalar yapılmaktadır. Ama bunlar arasında en çok yapılan bazıları mevcuttur. Herkes için aynı detoks programı aynı sonuçları vermez. Bu yüzden herkese aynı detoks programı uygulanmamalıdır. Her insanın belli bir metabolizma hızı ve yaşayış tarzı vardır. Bu nokta da herkse aynı detoks listesini ve uygulamasını uygulamak en büyük yanlışlardan bir tanesidir. Bu nedenle gerekli incelemelerin ardından uygun bir program tercih edilmelidir .