Zayıflamaya Yardımcı Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır ?

- 19:40
Muhteşem bir antioksidan kaynağı maydanoz ile hem vücudunuzu zararlı toksinlerden temizlerken, hem de sağlıklı bir şekilde zayıflayacaksınız. A ve C vitamini içeren maydanoz ile fazla yağların daha hızlı yakılmasını sağlayabilirsiniz. Maydanoz çayı nasıl yapılır ? Zayıflatır mı ? Tarifi Nasıldır ? Faydaları Nelerdir ? Ve daha aklınıza takılan bir çok sorunun cevabını sizler için derledik..


Bitkisel zayıflama yöntemleri kilo vermek için uygulanan en sağlıklı yöntemlerden birisidir. Tabii ki, düzenli beslenme ve spor egzersizleri gibi önemli iki etkeni hiç bir zaman için hayatımızdan çıkartmamamız gerektiğini unutmamalıyız.

Zayıflamaya yardımcı maydanoz çayı ile kilo verme sağlıklı bitkisel zayıflama yöntemlerinden bir tanesidir. Yemeklerin içerisinde ve özellikle salataların vazgeçilmezi olan maydanoz ile zayıflamayı kim istemez ki ? Eğer sizde kilo vermek için maydanoz çayı kullanmayı tercih ediyorsanız, maydanoz çayının faydalarını, etkilerini ve nasıl hazırlandığını hep birlikte inceleyelim. 


Bitki olarak maydanoz, vücudumuzda bulunan ve bize zarar veren toksinlerin vücudumuzdan atılmasını sağlar. Bu özelliği sayesinde kilo vermek için oldukça etkilidir. Maydanozdan daha fazla fayda sağlayabilmeniz için çayını yaparak tüketmelisiniz. Maydanoz çayı ile sizde kolay ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. 

Vücutta oluşan ödemlerin atılmasını sağlayan maydanoz çayı ile zayıflamanız mümkündür. A ve C vitamini gibi vücutta bulunan fazla yağ depolarının eritilmesini sağlayan vitaminlere sahiptir. 

Maydanoz Çayı Nasıl Yapılır ? 



Maydanoz çayının hazırlanışı oldukça kolay ve pratiktir. Çok kısa süre içerisinde evinizde hazırlayarak tüketebilirsiniz. Hem maliyet yönünden oldukça masrafsız ve pratik bir içecektir. 

Hazırlanışı : 

Maydanoz çayı için aldığımız bir demet maydanozu iyice yıkadıktan sonra saplarını kesiyoruz. Sapların üzerinde bulunan yapraklarını ayırıyoruz. Aslında maydanozun en faydalı bölümleri sağ kısımlarıdır. Bu nedenle çaydanlığa bir fincan su ve maydanozun saplarını ekleyerek, yaklaşık 12-14 dakika arasında ocağın üzerinde bekletiyoruz. 15 dakika boyunca ocakta beklettiğimiz maydanoz çayının hazır olduğunu sarıya dönen renginden anlayabiliriz. Ardından ocağın altını kapatarak maydanoz çayımızı süzüyoruz. Artık içmeye hazır. 

Kullanılışı :

 Her sabah uyandığınız bir fincan maydanoz çayı içmelisiniz. Böylece sabah uyanır uyanmaz içtiğiniz bir fincan maydanoz çayı ile bağırsaklarınızın çalışmasını sağlayacaksınız. Maydanoz çayı içmeyi düzenli olarak her gün tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Böylece kısa bir süre içerisinde kilo verdiğinizin farkına varacaksınız. 


Bilinen en etkili ve sağlıklı zayıflama yöntemlerinden biri olarak bilinen maydanoz çayı ile kilo vermeye çalışırken, yeme içme alışkanlıklarınız ve egzersizleri ihmal etmemelisiniz. Çünkü tüm bu uğraşların yanı sıra düzenli beslenme programı uygulamaz ve yediğiniz içtiğiniz gıdalara dikkat etmezseniz kilo vermeniz mümkün değildir. 

Eğer gerçekten bu konuda kararlı ve iddialı iseniz kendinize bir diyetisyen veya doktor eşliğinde diyet listesi hazırlamalısınız. Bu diyet listelerinin içerisinde maydanoz çayını sabah kahvaltılarından önce değerlendirmelisiniz. 

Ardından zayıflamanıza yardımcı olacak bir diğer etken  düzenli spor yapmaktır. Düzenli spor yapmak kilo vermek için oldukça önemli ve etkilidir. Bu yüzden diyet listenize ek olarak hazırladığınız egzersiz programına sadık kalarak verdiğiniz kilo miktarını arttırabilirsiniz. 

Zayıflamanız için her gün mutlaka 30 dakika boyunca yürüyüş veya etkili spor egzersizleri yapmalısınız. Spor yağların yakılması ve vücuttaki ödemlerin atılması için en etkili silahtır. Tüm bunlara ek olarak da öğünlerinize maydanoz çayı ekleyerek istediğiniz ideal kiloya kavuşmanız çok kolay olacaktır. 

Maydanoz ve çayı ile ilgili olarak sağladığı bir çok faydadan bahsettik. Ancak zayıflama yöntemlerinin hepsinde olduğu gibi maydanoz ile kilo vermek için çayını kullanmaya başlamadan önce bazı özel durumlara dikkat etmelisiniz. Maydanoz çayının idrar söktürücü olduğunu unutmamalıyız. Bu sebepten dolayı böbrek hastalığı olan kişilerin kullanmaması tavsiye edilmektedir.