Acilen kilo almak istiyorum ne yapabilirim?

- 17:12
Kilo vermek gibi kilo almakta azımsanmayacak ölçüde çoğu kişinin ortak problemi halindedir. Aşırı zayıflıktan kaynaklanan bir çok sağlık problemleri de mevcuttur. Aşırı zayıflığın sebep olduğu organ hasarı, kas yoğunluğunda ki azalma vb. bir çok rahatsızlık son derece önemlidir. Peki, sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kilo almak için ne yapmalıyız ? İşte, merak ettiğiniz bu sorunun sağlıklı ve kalıcı çözümü için tüketmeniz gereken yiyecekler listesi...



Zayıflamak büyük bir kitlenin ortak problemi halindeyken, kilo alarak sağlıklı bir vücuda sahip olmakta büyük bir kitlenin ortak sıkıntılarından birisidir. Aşırı zayıflık ve kilo alamama problemi genetik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabildiği ve gelişebildiği gibi, sonradan ortaya çıkan yeme bozukluğu gibi kötü alışkanlıkların sonucu olarak da karşımıza çıkabilmektedir.

Sonradan yeme bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan zayıflığın büyük ölçüde ki sebebi ise, anormal derecede çok fazla çalışan metabolizma iken; tiroid rahatsızlığı ve şeker, antidepresan gibi ilaçların da yan etkileri olabiliyor.

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı ortaya çıkan zayıflık, estetik görünümün bozulmasının yanı sıra sağlık problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Zayıflığı bağlı olarak gelişen ve ortaya çıkan rahatsızlıkları şöyle sıralayabiliriz;


  • Kemik yoğunluğunda gözle görülür azalma ve kemik erimesinin ortaya çıkması
  • Organlarda meydana gelen hasarlar
  • Kalp çarpıntısı ve ritim bozuklukları
  • Saçlarda görülen incelme, ölme ve dökülme
  • Tırnaklarda meydana gelen kırılma
  • Çocuklarda meydana gelen en önemli problem ise büyüme ve gelişmede ki gerileme
  • Kadınlarda oluşturabileceği adet düzensizliği ve menstruasyon eksikliği
  • Kadınlarda oluşabilecek doğurganlık ve hamilelik problemleri

Acilen Kilo Almak için Nasıl Beslenmeliyiz ?


Aşırı zayıf kişiler için kilo almak sanılanın aksine çok da kolay bir iş değildir. Beslenme düzenini hızlı ve yağ ağırlıklı oluşturarak hızlı kilo almak için fast-food, kızartma, şeker ve karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketerek kilo alabilirler; sağlıklı kilo almak ise bu tarz sağlıksız besinler tüketerek olmaz.

Sağlıklı kilo alabilmek için birinci şartımız gün içerisinde tükettiğimiz besinleri belirli bir program dahilinde yemektir. Yeme alışkanlığı zayıf olan kişiler genellikle gün içerisinde ki öğünleri atlar ya da yemek yemeyi unutarak kendilerini farklı işlere kaptırırlar. Bu nedenle bir hedef belirlemek ve belirli bir düzen içerisinde yemekleri tüketmek kilo almak isteyen kişiler için son derece önemlidir.

Aşırı zayıf olan kişilerin genel olarak mideleri de küçüktür. Bu nedenle beslenme programlarını anahtar besinler ile doldurmak ve yüksek kalorili yiyecekler tüketerek doymak oldukça önem arz etmektedir. Mideyi bu tarz besleyici ve doyurucu besinlerle doldurmaları gereklidir. Örnek olarak düşük kalorili lifli gıdalar tüketmektense, yüksek oranda protein içeren ve sağlıklı yağ değerleri daha az olan yemek porsiyonları tercih etmelidirler.

Kilo almak için;  zayıflamak isteyen kişilerin diyet listesinde bulunan besinler porsiyonları büyütülerek tüketilebilir. Örnek vermek gerekirse, kilo vermek için tüketilen 2 adet ceviz tüketilirken iki porsiyon daha tüketilmelidir. Bunlar arasından fıstık, fındık, ceviz ve badem gibi çerezler istenildiği miktarda tüketilebilir.

Kilo Almak için Yiyebileceğiniz Besinler Listesi


Kırmızı ET

Kilo almak isteyenler için en iyi tercihlerden birisi kırmızı et tüketmek olacaktır.

Gerçek Fıstık Ezmesi

Doğal yollarla üretilmiş fıstık ezmesi protein ve katı yağlarla dolu bir besindir. Kilo almaya çalışanlar için iyi bir tercih olmayı hak ediyor.

Yağlı Süt

Yağlı süt D ve A vitaminlerini de içerisinde barındırmaktadır. Yağlı süt hem kalori, hem de vitaminde bakımından oldukça zengin olduğu için iyi bir seçimdir.

Tropikal Meyveler

Gün içerisinde tüketeceğiniz tropikal meyveler kilo almanız için yardımcı olacaktır.

Avokado

Bu lezzetli yeşil sebze, kalp bakımından sağlıklı yağlar ekleyebileceğiniz ve kilo almanıza yardımcı olacak mükemmel bir seçimdir.

Tahıllı Ekmek

Sağlıklı ekmek ürünleri çoğu diyetisyen ve beslenme uzmanı tarafından kilo almaya başlamanın harika bir yol olduğu belirtiliyor.

Bitkisel Yağlar

Yemekler ve salatalarda doğal yağlar kullanmalıyız. Saf zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve fındık yağı gibi bitkisel doğal yağlar sağlıklı ve kalorisi yüksek yağlardır.

Kuru Yemişler

Yağ ve lif bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kuru yemişler, kilo almak için tercih edilecek harika bir seçimdir.

Patates

Karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan patates, kilo almaya çalışırken tüketilmesi gereken kilit besinlerden birisidir.