Zayıflamaya Yardımcı Kekik Çayının Faydaları

- 20:14
En sağlıklı baharatlar arasında yer alan kekiğin, çayını yapmayı hiç denediniz mi ? Kekik gibi sağlıklı ve lezzetli bir baharat çayının faydaları toplumumuz arasında oldukça meşhurdur. Ayrıca kekiğin sağlığımıza kattığı faydalar oldukça önemlidir. Peki zayıflamaya yardımcı olan bu sağlıklı kekik çayının faydaları nelerdir ? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz ...


Kekik bitkisi çeşit olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Sağlık açısından da oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Kış aylarının gelmesiyle birlikte sağlığına önem veren kişiler bitki çayı kullanmaya yönelmiştir. Bu bitki çayları arasında en çok tercih edilen ve en çok fayda sağlayan çaylardan biriside kekik çayıdır. Kekik çayına dair toplumumuzun kafasında bir çok soru işaret vardır. Kekik çayı gerçekten zayıflamaya yardımcı mıdır? Kekik çayının faydaları tam olarak nelerdir ?

Kekik Çayının Faydaları


Kekik bitkisi genellikle farklı aroması ve tadıyla yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılır. Fakat biz bugün farklı bir aroma ve tadıyla kış aylarının favorisi, kekik çayının faydalarını sizlerle buluşturuyoruz. Kekik hem zayıflamaya yardımcı, hem de sağlıklı bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Zayıflamak isteyen kişilerin yanı sıra sağlığa kattığı faydaları ile kış hastalıkları ile mücadele eden kişilerinde ilgi odağında bir çaydır kekik çayı.

Kekik çayı boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı etkilidir. Boğaz ağrısı ve öksürüğü kesici özelliğe sahiptir. Kekik çayı içmenin boğazı yumuşattığı ve öksürüğü kestiği bilinmektedir. Kış aylarının gelmesiyle birlikte boğaz ağrısı ve öksürük gibi şikayetleri olanların, günde bir bardak zahteri yemekten sonra tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Kekik çayının faydaları arasında oldukça önemli olanı şüphesiz, bağışıklığı güçlendirici etkisidir. Kış aylarında yemeklerden sonra içilen siyah çay yerine kekik çayı tüketmek, grip ve çeşitli enfeksiyon hastalıklarına karşı bizi koruyacaktır. Kekik çayı içmek, kış aylarında bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesini sağlayarak grip gibi kış hastalıklarına karşı bize koruma kalkanı oluşturur.

Kekik çayı mideye iyi gelerek, rahatlatır. Ayrıca kekik çayının reglü ve gastrit gibi mide hastalıklarına karşı iyi geldiği de bilinen bilgiler arasındadır.

Düzenli kullanıldığı taktirde kekik çayının depresyonu önleyici etkisi olduğu bilinmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde kekik çayı içmenin depresyona ve dolaylı olarak da ruh sağlığına iyi geldiği bilinmektedir.

Kekik çayı vücutta bulunan depomin ve seretonin hormonlarını harekete geçirir. Bu sebeple kekik çayı içenlerin herhangi bir ruhsal problem yaşadıkları çok nadir görülür.

Kekik çayı kanserin düşmanıdır. Kekik içerdiği antioksidanlar sayesinde kanser ve tümörlü hücrelere karşı savaşırken vücuda yardım eder. Kanser türleri arasında özellikle kolon kanserine karşı koruyu etkisi oldukça önemli derecedir.

Bağırsak parazitlerini yok edici etkiye sahiptir. Kekik çayı bal ile karıştırılarak tüketildiğinde bağırsak parazitlerini yok ettiği bilinen bilgiler arasındadır.

Kekik çayının diş ağrısına iyi geldiğini biliyor muydunuz ? Kekik çayı ağız gargarası olarak da kullanılıyor. Ağız gargarası olarak kullanıldığında diş ağrısına da iyi geldiği saptanmıştır.

Kekik çayı çok iyi bir balgam söktürücüdür. Kekik çayı ile limon karıştırılarak içildiğinde, balgam söktürücü etkisinden de faydalanılmaktadır.

Kekik Çayı Nasıl Kullanılmalıdır ?


Kekik çayını da, diğer bitki çaylarında olduğu gibi içerken ölçülü davranmak gerekir. Kekik çayının doğa üstü faydalarını öğrendikten sonra, illa ki ne kadar oranla kullanılması gerektiğini merak etmeye başlamışsınızdır.

Alternatif tıp uzmanları kekik çayının günlük olarak, günde 2 fincan tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bir yıl içerisinde, 10 günlük dinlenme molası vererek 2 ya da 3 haftalık kürler şeklinde içilmesi öneriliyor.

Kekik Çayının Zayıflamaya Olan Etkisi



Kekik çayının faydaları arasında sindirim sistemini iyileştirici ve kabızlık giderici özellikleri de yer almaktadır. Sırf bu özellikleri göz önünde bulundurularak bile zayıflatıcı etkisinin olduğu görülebilir.

Sindirim sistemini düzenleyen kekik çayı, düzenli kullanıldığı taktirde hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda kekik çayı, içerdiği antioksidanlar sayesinde toksin atıcı özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücutta oluşan ödem ve şişkinliklerin atılmasını ve oluşmasını engellemektedir. Ödem atıcı çaylar ve antioksidan çaylar içmek yerine, hem masrafsız, hem de her zaman evinizde bulunan kekiğin çayını yaparak içmeniz, vücudunuzda ki zararlı toksinlerden kurtulmanıza ve zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Böylece hızlı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.