Toksinlerden Arındıran 4 Diyet Yolu

- 23:20
Vücudumuzdaki yakım ve yıkım olaylarının meydana gelmesi hızla kilo alımının önlenmesinde önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yakım ve yıkım olaylarının yavaşlaması durumunda toksinlerden kurtaran diyet listesi ile yaşamımıza bir yön vererek sağlıklı bir yaşam tarzını benimsememiz gerekiyor. Vücutta toksinlerin birikmesi kilo verememenin başlıca sebeplerinden biridir. Toksinlerden arınma diyeti yaparak kişilerin kilo vermeye devam etmesi sağlanabilir. Aynı zamanda bu diyeti egzersizlerle de kombine etmek kilo vermenin daha kolay sağlanması açısından önemli bir faktör olarak karşımıza çıkar.

diyetler

Arınma Diyeti Nedir Nasıl Yapılır?

Zamanla biriken toksinler,in vücuttan atılması için yapılan uygulamalar arınma diyeti olarak değerlendirildiğinde bedenin temizlenmesi söz konusu olacaktır. Vücudun doğal arındırma sistemi olan dışkılama, terleme ve idrar yolu ile zararlı maddelerin dışarı atılması bazen yetersiz kalabiliyor. Böyle bir durumda ise vücutta biriken toksinler kilo vermeye de engel oluyor. Aynı zamanda çeşitli zararları ile de karşılaşmak kaçınılmaz oluyor.

Arınma diyetleri sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu bileşikler vücuda kazandırılarak doğal elementler sayesinde vücuttaki fazlalıkların yok olduğu gözlenir. Vücuda sağlanılan lig ve potasyum vücudun arınmasında önemli birer besin öğesi olarak karşımıza çıkar. Böylece vücuttaki sıvı tutulmasından kurtularak ödemin atılması sağlanır. Vücuttaki ödemin atılması ile de şişkinlik azalır.

Greyfurt Diyeti

Lif ve C vitamini yönünden zengin olan greyfurt güçlü yağ brülörlerine ve detoks fiksatörlerine sahiptir. Brülör vücutta yağın tam olarak yakılmasını sağlar. Detoks kelime anlamı bakımından bir takım zararlı maddelerden arınmak manasını taşır. Uzun süre şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler tüketmek hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olmak vücudumuzda serbest radikallerin artış göstermesine neden olacaktır.

weight loss

Yapılan greyfurt diyeti ile detoksifikasyon enzimleri devreye girerek vücudun serbest radikallerden arınmasını sağlar. Hemen hemen tüm günün dilim dilim greyfurt tüketilerek veya greyfurtu meyve suyu gibi tüketerek geçirilmesi gerekir. Öğleden sonraları yağsız bir miktar yoğurt ile birlikte tüketilebilir. Geceleri ise bir ıspanak veya marul salatası tüketilerek bu diyete destek olunmalıdır.

Havuç Diyeti

Havucun çiğ olarak tüketilmesi hem kişide çiğneme isteğini azaltacak olup hem de nişastası bakımından kilo aldırıcı bir etken göstermeyecektir. Bu noktada şu bilginin verilmesi gerekir: Birçoğumuz çorbaların içerisine veya diğer yemeklere havuç katarak pişirdiğimiz yemeklerin daha sağlıklı ve lezzetli olduğu yönünde hem fikiriz. Ancak pişirilen havuç yemekte ki kalori miktarını artırdığı için kilo alımına da sebep olur. Bu nedenle havucu çiğ olarak tüketmek gerekir.
Tavsiye Yazı Havuç Kaç Kalori?

Lif Diyeti

Hafta sonları kendine arınma diyeti uygulamak isteyenler için hem zengin hem de lezzetli bir yiyecek olarak karşımıza çıkıyor. Lif diyeti yulaf ezmesi ile gerçekleştiriliyor. Yağı alınmış süt veya yağsız bir miktar yoğurt ile tüketilmeye son derece uygundur. Yanı sıra portakal suyu, tahıl barları veya badem ve fındık gibi kuruyemişlerle de tüketime uygundur. Öğleden sonra tüketeceğiniz yulaf ezmesine taze meyvelere karıştırarak diyetinizin besleyici olmasını sağlayabilirsiniz. Geceleri midenizin kıyıldığı yerde kereviz ve pırasa gibi sebzeler tüketebilirsiniz.

Enginar Diyeti

Bir idrar söktürücü özellik gösteren enginar diyeti bilhassa midede biriken yağlardan kurtulmaya yardımcı bir besindir. Bu diyet bir günlük olarak uygulanacak bir diyettir. Kahvaltıda, öğle yemeği yerine ve ara öğünlerde tüketilebilen bu besin tam buğday ekmeği ile birlikte tüketilerek kişilerin çiğneme isteklerine karşılık veriyor.

Kahvaltıda tam buğday ekmeği üzerine enginar kreması sürülerek tüketilebilir. Öğle yemeğinde enginar ızgara da pişirilerek sağlıklı ve hafif kalorili bir besin hazırlanmış olur. Akşam yemeğinde ise enginar güveci ile yine sağlıklı bir besin tüketimi sağlanır. Ara öğünlerde de yoğurt ile birlikte yenildiğinde karın yağlarından kurtulmaya yardımcı olunur. Yoğurt karın bölgesindeki incelmede etkili bir yiyecektir.

Yağılan araştırmalar her gün yoğurt tüketen insanların tüketmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiklerini saptamıştır. Bu nedenle gün içerisinde yoğurt tüketmek incelmede etkilidir. Özellikle yatmadan önce bir kase yoğurt yemek cildin aydınlanması açısından etkili bir yiyecek olduğunun kanıtını verir.

Karbonhidratlı Ve Şekerli Gıdalardan Uzak Durulmalı

Toksinlerden kurtulmanın bir diğer yolu da karbonhidratlı ve şekerli gıdalardan uzak durulmasıdır. Bu yiyecekler serbest radikallerin vücutta artış göstermesini tetikleyebileceği için daha sağlıklı besinler olan meyve, sebze ve yoğurt gibi besleyici gıdaların tüketimine önem verilmelidir.