Bilimsel Olarak 10 Kilo Verme Yöntemi Ve Diyeti

- 21:18
Zayıflamak için her yolu deneyen ve bu aşamada sağlıksız yöntemleri de kullanan kişiler verdikleri kiloları kısa sürede alıyorlar. Bu durum başta sağlıksız kilo vermeden ötürü gelişir. Çünkü doğru eksilme sağlanmadığı sürece vücut kilo almaya devam eder. Böylece yağ kaybı yerine kas kaybı yaşanarak büyük sorunların olması da kaçınılmaz olacaktır. Bilimsel olarak 10 kilo verme yöntemi ve diyeti şeklinde yapılan araştırmaların genelinde sağlıklı kilo vermek gelmektedir.

Aslında sağlıklı kilo vermek için uygulanan tüm yöntemler aynı zamanda yaşam biçimi haline getirilmelidir. Özellikle günlük yapılması gereken su tüketimi ve düzenli yürüyüş gibi seçenekler sağlıklı yaşam için büyük önem arz etmektedir. Sürekli diyet programı değiştirmek yerine sağlıklı kilo verme yöntemlerini yaşama şekli haline getirmek doğru eksilmek içinde yararlı olacağından ekstra bir işlem yapmaya gerek kalmayacaktır.
Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri

Vücut kitle endeksinin en uygun şekilde olmasını sağlayan ve fazlalıkların doğru bir şekilde atılmasına yol açan sağlıklı kilo verme yöntemleri uzmanlar tarafından da önerilen yöntemlerden olmaktadır.

- Uzun süreli aç kalma

- Ameliyat olma
- Stres

- Yoğun spor gibi seçenekler ile uğraşmak yerine sağlıklı kilo verme yöntemlerini kullanarak ayda 10 kilo doğru kayıpta yaşayabilirsiniz.

Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda sağlıklı sindirim sistemine sahip olmak kilo sorunlarını olmasını engeller. Bunun için metabolizmanın iyi çalışması ve sindirimin sorunsuz yapılması gerekir. Sindirim sisteminde sorun yaşayan kişiler herhangi bir ilaç ya da bitki çayı tercih etmek yerine günlük en az 1 ila 1,5 litre su tüketiminde bulunması yeterli olacaktır. En iyi metabolizma çalıştırma işlemi su ile olmaktadır.

Vücutta bulunan yağ oranı kesinlikle normal düzeye getirilmelidir. Bu durumda yalnızda doğru kilo verme ile başlamaktadır. Yağ eksilmesine ek olarak protein kazancı hem sağlıklı hem de dinç görünmek için etkili olacaktır. Düşük yağ ve yüksek oranda protein içeren yumurta kahvaltının olmazsa olmazıdır. Bunun içinde güne haşlanmış yumurta ya da az yağlı omlet ile başlamak doğru kilo kaybının hızlanmasını sağlayacaktır.

Yağ yakımını en iyi şekilde yapan bitki çaylarından biri yeşil çaydır. Böylelikle gün içerisinde sağlıklı yaşamak adına 1 fincan yeşil çay tüketimi önerilmektedir. Yağ yakımına ek olarak metabolizma hızlandırıcı etkisi de büyük önem taşımaktadır. İçeriğinde bulunan antioksidan etkisi toksinlerin atılmasını da hızlandırır.

Kilo verme problemlerinin giderek arttığı dönemlerde olduğumuzdan en tehlikeli durum olan şekerden uzak durmak gerekmektedir. Doğru beslenme ve yeterli protein ile şeker krizlerini önlemek mümkündür. Fakat gün içerisinde tükettiğimiz çay ve kahveyi de şekersiz tercih etmek önerilmektedir. Bu durum olası diyabet, obezite ve kalp hastalıklarının da önüne geçecektir.
Karbonhidratı Hayatınızdan Çıkarın

Özellikle anlık olarak açlık hissi olduğunda tercih edilen karbonhidratlı gıdalar direkt olarak yağ oluşumu sağlar. Kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için abur cuburdan uzak durmak önemlidir. Yüksek oranda karbonhidrat içeren işlenmiş gıdalar yerine hafif atıştırmalık olan kuruyemişi tercih etmek daha faydalıdır.

Aynı zaman enerji verici etkisinin de olduğu kuruyemiş çeşitleri en sağlıklı ara öğün olarak tüketilebilir. Hatta protein özelliği ile kilo verimi de hızlanabilir. Ara öğün tercihleri arasında meyve tüketimi şeker krizlerini de önleyecektir. Düzenli olarak kuruyemiş ve meyve tüketimi ara öğünlerde oldukça lezzetli hale gelebilir.

Protein tüketimine önem vermek kas kütlesi oluşumu için büyük avantaj olacaktır. Doğru protein alarak bölgesel incelme kolaylığı da sağlanır. Haftada en az 3 gün protein tüketimi yeterli olacaktır. Bu aşamada kırmızı et tüketimi için öğlen öğününü seçmek sindirim açısından da kolaylık olacaktır. Her öğünde tüketilen yeşillik sindirime büyük faysa sağlayacaktır.

Tüm bu bilgiler düzenli ve kontrollü yapıldığında ayda 10 kilo verme mümkündür. Sağlıklı kilo verme yöntemi ile vücut kitle endeksi de en iyi şekilde düzenlenebilmektedir. Kas yapmak için bulunan sporcular içinde geçerli olan bu yöntemler ile kısa sürede sağlıklı kaslara kavuşmak mümkündür. Hem kilo vermek hem de sağlıklı yaşamak için bu uygulamalara ek olarak düzenli yürüyüşü hayatınızdan çıkarmamanız gerekmektedir. Tüm vücut kaslarını aynı anda çalıştıran tempolu yürüyüş en iyi detoks yöntemlerinden daha etkili olarak tercih edilebilmektedir. Düzenli ve tempolu yürüyüş ile sağlıklı kilo verimi de hızlanacaktır.